Skip to main content

Najboljši čas za obisk na Tajskem

Najboljši čas, da gredo na Tajskem je v sušnem obdobju, ki se razteza približno od novembra do aprila. Ni presenetljivo, da je to, na žalost, najbolj obremenjenih čas v državi, kot tudi, kot množice obiskovalcev pridejo izkoristiti suhega vremena med monsunsko sezonah.

Odvisno od tega, kje se zgodi, da lahko dež med tajskega monsunski sezoni tako nondisruptive kot popoldanski tuš, da se ohladi stvari navzdol. Po drugi strani pa lahko nekateri nevihte bes dni in povzročil poplave na nekaterih področjih. Dež izskoči nepričakovano tudi v sušnem obdobju Tajske, in boste vedno našli veliko krajev za obisk v monsunsko mesecih. Korist potujejo med tajskega nizki sezoni je, da boste morali boriti manj gužve in lahko dobijo boljšo ponudbo šele v priljubljenih destinacij.

Najboljši čas za obisk Bangkok

Najboljši čas za obisk na Tajskem

Najboljši čas za obisk Bangkok se bo delno odvisna od katere strani ste v upanju, da se vidimo. Na splošno velja, maja do novembra, je pravi čas za obisk zaradi minimalna količina padavin, v tej sezoni pade na rami sezone na mokrih mesecih. Na splošno velja, decembra do februarja so najbolj mrzlih mesecih z nižjo vlažnost.

Bangkok je običajno pripekalo skozi vse leto; boste želeli, ohlapna oblačila narejena iz zračnih materialov in odprte čevlje, kot so natikačih. Nevihte pop up v popoldanskem času v vlažni sezoni, včasih poplave ulicah.

September je običajno najbolj moker mesec v Bangkoku. Nizke območja okoli Bangkoka v bližini reke Chao Phraya so Poplavljenih je v zelo vlažnih monsunskega sezonah, onesnaženje v Bangkoku pa vlažnosti ohranja skozi zelo visok leto.

Najboljši čas za obisk Chiang Mai

Chiang Mai doživlja prijetnega vreme od novembra do sredine februarja, zaradi česar je med najboljših časih za obisk. Ni presenetljivo, da je ta sezona je vrhunec turistične sezone, tako da lahko pričakujemo več gneče in višje cene za hotele, vendar je vreme zaradi česar je vredno dodatnih težav. Temperature se lahko potopite v pod 70 stopinj Celzija ponoči v Chiang Mai, v jeseni in celo nižja kasneje med letom.

Čeprav Chiang Mai je relativno hladnejši in blažji od ostalih zaradi držav v višino, onesnaževanje z mesta prometne pasti vlažnosti v vročih mesecih marcu in aprilu. Prah in nenadzorovani požari povzročijo Slaba kakovost zraka v marcu in aprilu okoli Chiang Mai in severne Tajske. Požari so vsakoletni dogodek, ki je vlada ni mogla nadzorovati. Ljudje z astmo ali alergijami na dimu ali prahu, bo bolje, ko obiščete ob različnem času leta, morda v deževnem obdobju, ko je zrak čistejši.

Vreme na tajskih otokih

Vreme na tajskih otokih je odvisna od več kot le letni čas; nevihte na morju lahko prinese dež tudi v sušnih mesecih.

Dež se začne okrog aprila in oži off oktobra na zahodni obali otokov v Andaman morju, kot so Koh Lanta in Phuket. Otoki, kot so Koh Tao in Koh Phangan v zalivu Tajske videli največ dežja med oktobrom in januarjem. Nekateri otoki, kot so Koh Lanta praktično zaprli v monsunski sezoni. Čeprav boste še vedno lahko uredimo prevoze tam, lahko vaše prehranjevalne in nastanitvene možnosti zelo omejena.

Temperature v januarju in februarju so prijetno topla, potem pa vzpon na žgoče vroče okoli konca aprila, tik preden se začne monsun. Monsunsko deževje začnejo okoli maja ali v začetku junija in trajal do novembra. Potovanje v monsunski sezoni je zadel ali zamuditi, pa boste lahko uživali nekaj mest na Tajskem z malo dežja ali samo občasne nevihte. Na severu Tajske običajno prejme manj dežja kot na jugu med monsunski sezoni.

Zaseden sezone in festivali na Tajskem

Na božični in novoletni prazniki privabljajo množice v Bangkok, potem je zaseden sezona vztrajno vzpenja od januarja dalje. Kitajsko novo leto (ki poteka v januarju ali februarju) je še en zaposlen, ko toliko ljudi potuje na Tajsko za 15-dnevne počitnice.

Neuradno zaseden sezone hits otokov na Tajskem okoli junija čim več študentov iz Evrope in Avstralije glavo ven na zabavo na otokih, kot so Koh Tao, Koh Phangan in Koh Phi Phi. Otoki utišati ponovno nekoliko po študentje končali svoje poletne odmore.

Največji festivali na Tajskem težijo k cene nastanitve vrtoglavem vzponu in prevoz napolni pred in po praznovanju.

Chiang Mai je epicenter za Songkran, tajsko novo leto in vodi festival, velik dogodek praznoval 13. april do 15. Namestitev in prevoza v celoti rezervirana pred in takoj po festivalu.

Območje Haad Rin Koh Phangan v zalivu Tajske pritegne ogromne množice revelers vsak mesec vezan za znanega Full Moon pogodbenica; nastanitev okoli Haad Rin zadetkov največjo zmogljivost. Bodite prepričani, da načrt vaš obisk okoli datumov Full Moon Party.

V Loi Krathong in Yi Peng festivalov (datumi spremeniti, navadno v novembru) pritegniti velike množice v Chiang Mai; prevoz dobi popolnoma obtičali.

Spring

Azija je med najbolj vročih mesecih na Tajskem, vendar je tudi precej suha. Pričakujte množice v večini turiste znamenitosti, kot tudi višje cene.

Dogodki preveriti:

  • Songkran, tradicionalne tajske novoletni praznik, poteka aprila 13. To je blagovna znamka z veliko boju vode na ulicah-odličen način, da se ohladi off.

Poletje

Če vas ne moti dež in toplote, boste morda lahko našli dogovor, ki ga obiščete Tajsko poleti. V Chiang Mai, monsunsko vrhov v avgustu, medtem ko je v Bangkoku lahko temperature presežejo 100 stopinj Celzija. Kljub temu, poleti je priljubljen čas za študente, da obiščete islan

Dogodki preveriti:

  • Amazing Thailand Grand Prodaja poteka vsako poletje in se ga sponzorira turizma organ države. Trgovine poševnica cene za več kot 80 odstotkov.
  • Queen rojstni dan 12 avgust, ki služi tudi kot materinski dan na Tajskem. Svečah slovesnost je potekala v večernih urah.

padec

Padec na Tajskem lahko precej mokra, ampak množice so manj, temperature so nekoliko hladnejše in nizko sezono popusti lahko potovanje bolj dostopna. Pazite, da je padec poplave še vedno problem v večini mest!

Dogodki preveriti:

  • Med so Loi Krathong in Yi Peng-gasilska napaja luči sprosti v nebo v Chiang Mai.
  • Obiščite bizarno Phuket vegetarijanska festival v septembru. Edinstven dogodek je pravzaprav del festivala taoistični Nine cesar bogov.

Zima

Kot monsunski sezoni premakne naprej, množice gibljejo. Zima je pravi čas za obisk, vendar pričakujejo več gneče in višje cene po vsej državi.

Dogodki preveriti:

  • 5. december je kralj tajskega rojstni dan, ki se praznuje po vsej državi.
  • Ne zamudite božično poln-Moon Party na Haad Rin na otoku Koh Phangan.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *