Najboljši čas za obisk Pariza

Posted on

 Najboljši čas za obisk Pariza
Ko načrtujete potovanje v Pariz, eden od vaših najbolj perečih vprašanj je verjetno, da bo “kdaj je najboljši čas za odhod?” Medtem ko se lahko vsi štirje letni časi v Parizu je čudovito, je najboljši čas za obisk Pariza je v poletnih mesecih, ko so temperature skoraj strjenka (odlično) in dolgo, sončnih dni, bi bilo enostavno za ogled vseh znamenitosti.

Če ste nastavljen za obisk Pariz prvič, ste lahko prepričani, da je veliko hvaljeno “Pariz spomladi,” očitna izbira, ampak glede na vaš proračun, tolerance za velike množice, in vaših osebnih centrov interesa še en letni čas, lahko dejansko ustrezala vam veliko bolje.

Vsako sezono v Parizu ima svoje čare in pasti, prednosti in slabosti. Berite naprej za več informacij o splošni občutek in vzdušje vsake sezone, kot tudi informacije o tem, kaj za videti in početi v Parizu okoli leta.

Priljubljeni dogodki in festivali

Prazniki pozimi v Parizu nudi obilo svetlobe in praznovanja, kot je mesto zasveti za božič in drugih zimskih počitnic. Galeries Lafayette in druge znamenitosti krasijo praznično počitnice dekor. V jeseni, medtem, dogodki, kot so Montmartre Wine Harvest (Vendanges) in Nuit Blanche, all-night umetnosti in kulture primeru, da vidi množice Množica na ulicah za svobodne eksponatov in predstave, bi mesto za življenje v znamenitih načine. Pomlad je začetek mesta jazz festival sezone.

Jazz navijači ne bi smeli zamuditi banlieue Bleues Festival, ki se običajno začne v marcu in se razteza preko poletja. Jazz Festival St-Germain-des-Prés se običajno začne v maju. Poleti, mesto je tišji kot Parižani gredo na dopust, vendar obstajajo še velike stvari za početi, kot je prostih prostem filmov v parku in bogatih glasbenih festivalih.

Vreme v Parizu

Pariz ima običajno hladno in rahlo vlažne zime, z visokimi temperaturami gibale okrog 40 stopinj Celzija in padce od približno 35 stopinj. Sneg ni pogosta, vendar se lahko zgodi. Marca in aprila so tudi hladno, vendar temperature lahko vdreti v 50-ih. Šele maja, da odjuge poteka, s temperature počasi, a zanesljivo plezanje v 60-ih letih. (Seveda, dež v maju je značilno, da vodijo dežnik tesno pri roki!) Summers je lahko toplo in Mrak, vendar so običajno prijetno toplo, s temperaturami redko presega 80 stopinj.

Včasih “indijanskega poletja” se nadaljuje tudi v septembru. November je lahko hladno in mokro, medtem ko December je svež, ampak temno kot dobili dnevi krajši.

Peak sezone v Parizu

Pomlad in poletje sta nedvomno najbolj priljubljena sezone v Parizu. Spomladi, Parižani so iz uživajo svoje mesto v polni veljavi, medtem ko je v poletnih mesecih, mnogi so na dopustu-zapustijo mesto natrpan s turisti. Leti in prenočišča bo najdražja v teh dveh sezonah.

Spring

Za krasen sezonskih cvetenjem, piknikov in romantičnih velikonočnih getaways, Pariz spomladi preprosto ni mogoče premagati. Ne pozabite pa, da je to neverjetno priljubljen čas v glavnem za turizem, zato rezervacije zgodaj, je bistvenega pomena, če želite, da Čvoruga dober posel.

Dogodki, da preverite

  • Če ste športni navdušenec, francoski Odpri začenja tretji teden maja.
  • V začetku aprila je Pariz maraton udari po ulicah, kot je na tisoče teči 26,2 kilometrov v mestu luči.

Poletje

Če vas ne moti delitev mesto s sto in tisoč drugih turistov in radi idejo dolgih, leni dni in noči, v času, ko je mesto je na svoji najbolj sproščenem, poleti veliko časa za raziskovanje francoske prestolnice. Mnogi Francozi gredo na počitnice, zato pa poleti je sproščen čas za obisk, lahko nekateri turisti zdi, da je malo preveč zaspan, kot nekateri butiki, restavracije in bari iti na svojem letnem “vacance” in blizu nekaj tednov na čas.

Dogodki, da preverite

  • Dne 21. junija vsako leto je Fête de la Musique obrne vsak kotiček mesta v koncertni prostor na prostem.
  • Bastille Day, julij 14, je eden izmed najbolj priljubljenih praznikov v državi, ki je praznoval s parade, ognjemeti, in še več.

padec

Pesniške in romantične duše bo ljubezen kontemplativno razpoloženje v tem času, in če ste umetnosti in knjige ljubimec, razstava sezona je v polnem teku v jeseni. Padec je lahko precej hladno in dnevi so kratki, vendar listi obrača in hrustljavost v zraku naredi tiste sprehode ob Seni, da je veliko lepši.

Dogodki, da preverite

  • Ne zamudite Vendanges de Montmartre, domiseln prireditvi na zadnji preostali vinogradu pariškem.
  • Na oktober 6, mestne gostitelji Nuit Blanche (White Night), ko galerije in drugi umetniški prostori ostanejo odprte pozno za obiskovalce.

Zima

Božični trgi, led drsališča, praznovanja novoletne obeh zahodnih in kitajskih tradicij: kljub svoji temačno ugled, zima je živahna in barvita čas v glavnem mestu, in pravi čas za rezervacijo družinsko potovanje. Veliko mestnih najbolj glamuroznih veleblagovnice imajo izjemne svetlobe in okenskih zaslonov, kar celo mesto praznično občutek.

Dogodki, da preverite

  • Elizejske poljane obrne na svojo osupljivo zaslonu božič svetlobe vsako leto proti koncu novembra.
  • ljubitelji vina ne bodo želeli zamuditi Salon des vins des Vignerons indépendants (Independent vina Proizvajalci Fair), ki je potekala več kot zadnji vikend v novembru vsako pozimi.