Najboljši čas za obisk Singapur

Posted on

 Najboljši čas za obisk Singapur
Odločanje je najboljši čas za obisk Singapur je odvisno od tega, ali želite, da bi se izognili zaseden obdobja med festivalov ali sprejemajo množice in se pridružite zabavi. Če želite povečati suho vreme, je najboljši čas za obisk Singapur je v poletnih mesecih junij, julij in avgust.

Singapur je resna talilni lonec za različne religije in etničnih skupin, predvsem kitajski, malajščina in indijski. Plus, majhna otoška država, ki je mesto-država, je ena izmed največjih odstotkov tujih delavcev v svetu. S tako veliko narodnosti na enem mestu, tam je vedno nekaj za praznovanje! Lahko se nepričakovano znajdejo v sredi obsežnega festivala ali ulice procesiji niste vedeli, da prihaja.

Vreme v Singapurju

Singapur se nahaja zelo blizu ekvatorja. To je le 85 kilometrov južno od mesta. Nikoli ne bo mraz v Singapurju, razen če je to zato, ker je klimatska naprava nenehno cranked do največ znotraj številnih nakupovalnih centrov. Muzeji in filmov v kinematografih, so še slabši si jakno! Temperature ostaja dosledno skozi vse leto, z vzponi od 88 stopinj Fahrenheita in padce v sredini 70-ih let.

Veliko prvič potniki v Singapurju, so presenečeni, da veliko zelenih površin in obilo sprehajalnih poti. Pričakovali so futuristično mesto, kjer so duše beton in gibljivih pločnikih nadomesti vse zelenje. Toda otok ostane zelena z razlogom: Singapore dobi veliko thundershowers. Za razliko od ostalega jugovzhodni Aziji, kjer je le malo, da v času največje sušnem obdobju brez dežja, nepričakovane prhe pop up pogosto v Singapurju. Na srečo, ki jih običajno ne traja dolgo, in sonce vrne za dvig vlage.

Povprečna vlažnost v Singapurju je vedno nad 80 odstotkov.

Padavine so večinoma v skladu skozi vse leto, razen za dodatne dežja v mesecu novembru, decembru in januarju. Singapur doživlja najbolj moker mesece v monsunski sezoni med novembrom in januarjem.

Kaj storiti, ko dežuje v Singapurju

Singapur povprečja 178 deževnih dni na leto, ki je skoraj eden od dveh dni na leto z nekaj dežja! Skupaj z povezanem matriko nakupovalnih središčih, zaprtih hrane sodišč in lokalnih trgov, obstaja veliko vrhunskih muzejev v Singapurju , da uživajo v prečkajo prhe.

Dim in Haze iz Sumatre

Singapur prejme predvidljivo motnost in dima vsako leto od poševnica-in-burn kmetijskih požarov, ki bes izpod nadzora v najbližji Sumatra, Indonezija, le na zahodu. Onesnaževanje teh požarov nastala je le še en primer, kako nevzdržen palm so nasadi nafte postala ekološka katastrofa. Kljub ogorčenju od vlade, požari običajno začne okoli maja in se lahko nadaljuje po vsej suhih poletnih mesecih.

Spremembe v smeri vetra včasih nosijo haze stran tako hitro, kot je prišel, tako da ne bi smel izogniti obisku če že trpijo zaradi težav z dihanjem. V dnevih, ko je raven delcev dvignila previsoko, lahko zrak draži oči in povzročijo zadušitev. Domačini se pogosto odločijo, da nosijo zaščitne maske, ko pride meglice; ti tvoje lahko dobite v vsaki lekarni.

Po nekaj letih, raven delcev v porastu zraka nad “varnih” pragov, silijo nekatere poslovne zapore. Potniki z dihalnimi težavami, je treba preveriti motnost v spletni Singapur Agencija RS za okolje je ustvaril, da vidim, če megla je huda grožnja. Na nekaterih zelo megličastih dni v preteklosti, so svetovali prebivalci, da se zmanjša zunanji čas in ostanejo v zaprtih prostorih.

Prazniki v Singapurju

Prebivalci v Singapurju uživajo 11 praznikov vsako leto sprejme štiri glavne verske skupine (budistične, muslimanske, hindujske in krščanske). so opazili tudi nekaj posvetnih prazniki, kot so novoletni dan (1. januarja), ki niso povezane s posebnimi skupinami.

Nekateri festivali, kot so lunarnega novega leta zajel veliko dlje kot en dan, in domačini zahtevajo počitnic čas pred ali po za povečanje prostega časa. Podjetja v lasti določenih etničnih skupin, se lahko še vedno zaprta v spoštovanju in lahko vpliva na potovanje.

Če je praznik pade na nedeljo, bodo podjetja zapreti ponedeljek namesto. Ministrstvo za delovno silo določa datume praznikov v Singapurju vsako leto. Preverite svoj koledar, če je vaš čas v Singapurju kratko.

Številni festivali in počitnice v Singapurju temeljijo na lunisolar koledarjev, tako datumi spreminjajo iz leta v leto.

Počitnice razlikujejo med etničnimi skupinami. Redni prazniki za Singapur, vključujejo:

 • Novoletni dan (januar 1)
 • Kitajsko novo leto (dva dni praznoval ali januarja ali februarja)
 • Veliki petek (marec ali april, roki se razlikujejo)
 • Praznik dela (1. maj)
 • Vesak dan (datumi razlikujejo, običajno v maju)
 • Hari Raya Puasa (datumi se razlikujejo glede na ramadana)
 • Dan državnosti (9 avgust)
 • Hari Raya Haji (datumi razlikujejo)
 • Diwali (Deepavali) (datumi razlikujejo, ponavadi oktober ali november)
 • Božič (december 25)
 • Dnem glasovanja splošne volitve in predsedniške volitve dnevi so prazniki

Peak Season v Singapurju

Kot ponavadi, lahko potujejo v velikih praznikih je zabavno, vendar pričakujejo, da bodo cene za nastanitev. Hoteli pogosto napihuje cene povečanega povpraševanja, zlasti med lunarnega novega leta.

Festivali in dogodki v Singapurju

najslabšem primeru za obisk Singapur je zavihati le dan ali dva po veliki festival. S slabim časovnim boste ukvarjati z množico in višje cene, ne da bi dobili, da uživajo festival sam. Največji festivali, ki vplivajo na prevoz in nastanitev v Singapurju so Božič (ja, tisti, 25. decembra), Lunarno novo leto v januarju ali februarju, ramadana, in dnevu državnosti. Boste našli veliko manjših dogodkov, parade in praznovanja, da uživajo drugih azijskih festivalih.

Spring

Pomlad v Singapurju začenja suho sezono v državi, zaradi česar je najbolj prijeten čas za obisk. Temperature so običajno okoli 76 stopinj Celzija.

Dogodki preveriti:

 • Singapore International Film Festival je najstarejša neodvisna kulturna prireditev v državi. To je potekala vsak april.
 • V maju, Singapore Airlines sponzor International Cup Singapore Airlines. Z $ 3 milijone nagrado, to je eden od Aziji najbogatejših konjske dirke dogodkov, privabljanje horde na Turf Club.

Poletje

Poletje je Singapur dryest sezono in eden najbolj priljubljena med obiskovalci, vendar pa je treba upoštevati kakovost zraka, ko boste obiskali. Kljub veliko prizadevanj za zajezitev poševnica-in-burn kmetijske prakse v sosednji Sumatri, še naprej, in dim in megla ustvarjajo slabo zrak, da je kakovost dušilke do domačine in popotnike vsako poletje.

Dogodki preveriti:

 • Singapore Food Festival je mesec dolg praznovanje hrane.
 • The Great Singapur Prodaja je raj za kupce. Od maja do julija veleblagovnice, nakupovalni centri in posamezne butiki ponujajo neverjetne popuste in gosti pozno ponoči nakupovanje dogodkov.

padec

Zgodaj jeseni vidi oddih v turističnem prometu, ki zla poletje. Če ste prišli dovolj zgodaj, lahko tudi shop na samem koncu Veliki Singapur prodajo.

Dogodki preveriti:

 • Velika nagrada Singapurja, je del formule ena svetovnega prvenstva. To je potekala vsak padec na Marina Bay Street Circuit.

Zima

Tudi februar, pogosto najbolj suh mesec v Singapurju, še povprečja osem dni dežja. Videli boste veliko prebivalcev nosijo dežnike ves čas; oni so koristni tako vročem soncu in nepričakovanega dežja.

Dogodki preveriti:

 • Chingay Parade je letna ulična povorka, ki poteka v februarju. Barvita slovesnost praznuje rojstni dan kitajskih božanstev.
 • ZoukOut, eden največjih v Aziji plesno glasbenih festivalov, ima vsako leto postaviti v decembru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *