Skip to main content

Najboljši trge v Parizu (za vsako vrsto Traveler)

 Najboljši trge v Parizu (za vsako vrsto Traveler)

Ljubitelji Trg bo z veseljem ugotovil, da so ti v nobenem primeru ne primanjkuje v francoski prestolnici. To je, navsezadnje, mesto slovi po svoji zahtevne kulturo hrane, da ne omenjam, modo in zgodovino. Zaradi tega in tudi zaradi lokalne odpornosti proti vljudno verige trgovin prevzem ulicah, Paris se ponaša omamljanje različnih tržnic. Pop-up živilski trgi, bolšji trgi in starinsko prodajalci, stari svet “bazarje”, stalne tržne ulice in gurmanske specializiranih trgovinah vsi bahajo v mestu. Ni važno, kaj je vaš okus, želje in interese, obstaja trg kliče svoje ime. Preberite na domu v hitro na najboljše – v vsaki kategoriji.

Kot globalna mesta iti, Pariz verjetno je eden od najvišje število na prebivalca na prostem, pop-up tržnicah, ljubljeni, ki ga domačini, ki jate, ki so jim na tedenski osnovi, da zaloge na kakovostno proizvodnjo, sir, ribe in meso, kruh, olive in sveže rezano cvetje, med drugimi predmeti. Da se res potopite v pariški na trgu kulture, obisk ene od teh Shangri-las svežih prehrambenih izdelkov, je zagotovo v redu. Na vrhu hrane, lahko pričakujete Buskers crooning iz klasične melodije, v upanju, da nekaj kovancev, občasno žongler ali mime in drugih uličnih izvajalcev, vse znane rednih na tedenskih tržnicah, kjer so ustanovljeni trgovino.

Zdaj, ko ste pripravljeni, da se potopite, boste morda sprašujete, kateri trgi so najboljši. Večina, če ne vse, od njih so prijetni kraji za sprehod, okus in prihajajo stran z okusno, visoko kakovostne izdelke – ti ob predpostavki, da nisi klavstrofobično, seveda. Še posebej ob koncu tedna, je najbolj priljubljen med temi lokalnih trgih dobili zelo gneča.

lokalne Priljubljene

Marke Aligre bližini Bastille je po mnenju Parižani (in pri nas), da je eden izmed najboljših tedenskih tržnicah v mestu; kakovost proizvodnjo, rib in mesa, ki so jih več kot 20 ponudnikov, ponujene je vse odlično, in ambient je skoraj vedno charming.The ulice trg manj pop-up afero kot stalno eno, odprt vsak dan, razen ponedeljka . Tja zgodaj – večina prodajalcev zapreti svoje stojnice s 1:00 ure ob delavnikih, in 2:00 uro ob vikendih. Tam je tudi pokrit trg, Marché Beauveau, ki meji na eno zunanjo, ki je odprta cel teden. (Podzemne: Ledru-Rollin ali Faidherbe-Chaligny – Linija 8)

Bastille trg: Še ena zelo hrepeneti trg je tisti, ki izvira se vsak konec tedna ob živahnem Boulevard Richard Lenoir bližini Place de la Bastille (Metro: Bastille). Poleg izjemne tako proizvajajo, sir in cvet, poskusite Bližnjega vzhoda stati blizu sredine za sveže olive in okusnih sendvičev, od falafel na tabouleh in hummus– na kosila favorita, ki bo dobro sedel z vegetarijanci med vami.

“Les puces de Paris” – dobesedno, bolhe v Parizu – se šteje za napol-svete ustanove Francozi, ki so v celoti ostane precej odporne na korporativnih sil globalizacije in ne želijo svoje mesto, da postane (kot veliko Londonu ) morje homogenih verige trgovin. Bolšji trgi niso posebej enostavna za navigacijo in iskanje redek dragulj je izziv zares. Ampak to je prav zabavno je.

Od Puces de Clignancourt , Paris “najstarejša, največja – in zagotovo najbolj kaotično – bolšji sejem zagozdena na traku blizu žalostno severni meji mesta, na Puces des Vanves na nasprotnem koncu na jugu, so ti tradicionalni trgi najbolje lotiti duh spontanosti in radovednosti. Predvsem pa spusti pričakovanja za tisto, kar bi lahko odkrili. V mnogih tako, boste verjetno morali odbirati skozi kupe čudno stare šare pred iskanjem predmeta vredno vzeti domov; v drugih, cenjene starine so na prodaj, a odločno nedosegljivo za večino od nas – če se počutite pripravljeni, da bi dobili svoje blagovne menjave rokavice, seveda.

Getting Obstaja & Usmerjenost: 

dostopna Puces de Clignancourt lahko od podzemne postaje Porte de Clignancourt (sledite oznakam na trgu od izhoda metro). Odprta ob sobotah od 9:00 do 6:00 ure; Nedelja in ponedeljek od 10:00 do 5:00.

Za Puces de Vanves: izstopite na Metro Porte des Vanves. Trg Vanves je odprta vsak konec tedna od 7.00 do 2; 12:00.

Pop-up Podstrešje prodaje

Poleg pol stalnih trgov na Clignancourt in Vanves, poskusite popping v enega tedna podstrešnih prodaje mesta. To pomlad se občasno –  preverite to stran (v francoščini le, žal),  da bi našli enega v bližini v času vašega obiska.

Poleg trgih pop-up, ki spomladi tedensko po francoski prestolnici Pariz šteje tudi nenavadno veliko število odličnih stalnih tržnih ulic: to so večinoma za pešce ali pešpoti prijazne ulice podložene s tradicionalnimi greengrocers, trgovine sir, mesnice , cvetličarji, pekarne, restavracije in kavarne (slednji za dobrodošlico odmor od nakupovanja in vzorčenja).

Od Rue Mouffetard v Latinski četrti v Rue Montorgueil zadah v centru mesta, te ulice so idealni, če želite, da se v nekaterih trga ambientu, vendar ne želite, da rezervira določen čas v tednu. Rue Cler na zahodu Pariza, v bližini Eifflovega stolpa, je tudi odlična tržna ulica; medtem ko Rue des Martyrs v 9. je verjetno najbolj trendovskih z sladokusci v tem trenutku.

Getting Obstaja & Usmerjenost: 

Za Rue Mouffetard trgu, bo Metro na Censier-Daubenton ali Place Monge (obe liniji 7), in hodi dveh blokov na živahno ulico.

Da bi prišli do Rue Montorgueil, naj Metro linije 4 do Etienne-Marcel in prečkajo zaseden Rue de Turbigo na Rue Etienne-Marcel; zavijemo desno na Rue Montorgueil.

Za Rue trgu Cler, vzemite metro La Tour-Maubourg ali Ecole-Militaire (obe liniji 8); živahno ulici je pet do deset minut hoje.

Nazadnje, v Rue des Martyrs trgu , vaša  najboljša možnost je, da izstopite na Metro Notre-Dame de Lorette (vrstica 9) in Nanašati up trendy ulico v smeri njene višine na Montmartre.

Ni vsakdo ima možnost, da preživijo božič ali Hannukah v Parizu – ampak to je vsekakor izkušnja vreden cilj. To še posebej velja zaradi toplih, veselih vloži alzaška slogu, ki se pojavljajo vsako leto po mestu, in prekupčevanje vse od medenjaki za ročno izdelane nakit, začinjen kuhanim vinom, da pomaga, da vaše roke tople in nežne božični okraski za drevo nazaj domov.

Priljubljene počitnice trgi

Nedvomno najbolj priljubljena in največji, letna trg praznik je na Izvaljen Elizejskih poljan. Poleg tega, da gosti veliko število prodajalcev, da je na splošno, drsališče in “Božičkov Village” območje, ki so kot nalašč za ohranjanje mlajše družinske člane zasedena.

Druga precej pričakovano trgi so enega na St-Germain-des-Pres, eno v bližini Trocadero / Eifflov stolp, in tistega, ki je še posebej hrepeneti po svojih obrtnih alzaška prehrambenih izdelkov na Gare de l’Est, mesta vzhodni železniške postaje.

Če so tradicionalne mestne živilskih trgih fantastični pristanišča postanka za sveže postavke zlasti številne gurmanske trgovine hrane in trgi, ki zapolnijo francoski prestolnici so še posebej primerna za skladiščenje svoj kovček pred naslovom doma. Iz francoske gorčice, confits, omake in paštete za gurmanske čokolade, suhe gobe in začimbe ter francoskih vin, ti high-end epiceries  vse.

Najbolj priljubljena med njimi, ki se ponaša z najbolj obsežno prehode in izdelkov v ponudbi, so Lafayette Gourmet (v Galeries Lafayette Department Store, Metro / RER primestne linije: Haussmann St-Lazare ali Opera) in Grande Epicerie na veleblagovnice Bon Marché na levem bregu (Metro: Sevres-BABYLONE).

Obe trgi imajo ogromne dele, namenjene tistim, pločevinkah dobre, suho blago, čokolado, pecivo, macarons in druge sladkarije, kot tudi impresiven izbor kakovostnih vin, piva in žganih pijač.

Prodajajo tudi odlično sveže pridelke, pecivo, sir in meats– vendar pazi strmih tags ceno. Verjetno je najbolje, da se odpravite na enega od zgoraj navedenih tedenskih pop-up trgov za sveže predmetov, če želite, da bi se izognili forking ven malo bogastvo.

Gourmet food verige zelo dobre kakovosti vključujejo Fauchon in Hediard; za posebnost francoske čaji, ki bodo zadovoljili še tako finicky nepce, poskusite mariage Frères ali Kusmi čaj .

Nenazadnje na našem seznamu so letni sejmi posvečen posebnih blaga, od hrane in vina, mode in dodatkov. Medtem ko je večina turistov ne bi bilo na to – po vsem, malo nas res razmišljam o porabi počitnice dni v nabito polni kongresnega centra – lahko so velike pristanišča postanka, če ste v upanju, da pridejo od svojega pariškega Bjekstvo s posebno, težko -to našli predmete. Obrtniki in posebnih znamk iz cele države in svet ustanovi kabine na teh vsakoletnih dogodkov, prekupčevanje oblačil in dodatkov, regionalne gurmanske specialitete, notranjo opremo in celo težko premagati počitnice paketov. Ti letni kaže, so med najbolj priljubljene in ponujajo najširše izbire pod eno streho:

Foire de Paris:  Na splošno je potekala v začetku poletja, je ta priljubljen dogodek je verjetno francoske prestolnice premiere posebnost-blago in storitve pošteno. Ponaša izdelkov in blagovnih znamk obeh uveljavljenih in obrtne znamk v kategorijah najrazličnejših mode, hrane in vina in turizma, to je dober kraj za ciljanje, če niste povsem prepričani, kaj iščete, ali imajo veliko konkurenčnih interesi.

A Taste of Paris:  Ta letna gastronomski dogodek v Grand Palais je bila izredno narašča priljubljenost v zadnjih nekaj letih, kot novo generacijo mladih sladokusci in ambicioznimi restavracije ali lastniki hrane tovornjakov spremeniti v mestu enkrat Uravnotežen kulinarično kulturo. Še posebej zabavno, so možnosti, da izpolnjujejo najvišje in narašča zvezdicami kuharji s sedežem v mestu in tudi okus svoje stvaritve.

Odpri Studios umetnikov v Belleville: Živahen, svetovljansko vzhodni soseski Belleville zaživi s še večjo aktivnost vsako leto kot deset lokalnih umetnikov in obrtnikov odprli svoja vrata za širšo javnost preko treh polni days– ponavadi v daljšem obdobju vikend. To je fantastičen dogodek, da preverite, če ste na trgu najti posebno mali format slikarstvo, kiparstvo ali kos obrtne nakita; boste lahko videli zanimiv, off-the-pretepli-track strani Parizu, medtem ko ste na to.

Priporočamo, da ob pijači na  Aux Folies baru po perusing studii nekaj umetnikov na tem območju: iz tabele (če vam je uspelo, da Čvoruga eno, da je), ki jih lahko občudujemo ali ljubiti je izdelano ulično umetnost Počastitev stene na sosednji stranski ulici.

You may also like