Nasveti za potovanja od letališča Heathrow do centra Londona

Posted on

Nasveti za potovanja od letališča Heathrow do centra Londona

Nahaja se 15 kilometrov zahodno od Londona, Heathrow (LHR) je ena izmed najprometnejših svetovnih mednarodnih letališčih. Na srečo, če boste morali potovati v osrednjem Londonu od letališča Heathrow, obstaja več različnih možnosti, ki segajo od zasebnega avtomobila najem z javnim prevozom.

Ob Tube na osrednjem Londonu Od letališča Heathrow

Piccadilly Line povezuje vse Heathrow terminali (1, 2, 3, 4 in 5) v osrednjem Londonu z direktno povezavo. Storitve pogosto (vsakih nekaj minut), med okrog 5 ure zjutraj in polnočjo (približno) ponedeljka vodijo do sobote, od okoli 6 ure zjutraj do polnoči (približno), ob nedeljah in praznikih. Vse letališke postaje so v coni 6 (centralni London je cona 1) London Underground ponuja eden izmed najcenejših načinov za potovanje v in iz letališča Heathrow, vendar pot traja dlje kot druge možnosti.

Trajanje:  45 minut (Heathrow Terminal 1-3 Hyde Park Corner)

Ob Heathrow Express na osrednjem Londonu Od letališča Heathrow

Heathrow Express je najhitrejši način za potovanje v središče Londona. Heathrow Express poteka od terminalov 2, 3, 4 in 5 do Paddington postaji. Vlaki, ki odstopajo približno vsakih 15 minut in vstopnice lahko kupite na krovu (čeprav boste plačali več, za ceno vozovnice od nakupa vozovnice vnaprej). Travelcards in Oyster plačati kot greš stopnje ne veljajo na Heathrow Express.

Trajanje: 15 minut

Ob Heathrow Connect na osrednjem Londonu Od letališča Heathrow

HeathrowConnect.com teče tudi železniške storitve med Heathrow Airport in Paddington postaje preko petih vmesnih postajah v zahodnem Londonu. Vstopnice so cenejši od Heathrow Express prevoznin kot vožnja traja dlje. Storitve vozijo vsakih 30 minut (vsakih 60 minut ob nedeljah). Vstopnice se ne da kupiti na krovu in jih je mogoče kupiti vnaprej. Oyster plačati kot greš in Cona 1-6 Travelcards veljajo le za potovanja med Paddington in Hayes & Harlington.

Trajanje: 48 minut

Top Nasvet: Če ste čakali na vlak iz Paddington na petek, in so na območju pred poldneva, boste morda želeli, da bi 5-minutni sprehod za ogled Rolling Bridge.

Z avtobusom do centra Londona Od letališča Heathrow

National Express teče avtobusom med Heathrow letališča in železniške postaje Victoria vsakih 15-30 minut na konicah iz terminalov 2, 3, 4 in 5. Popotniki, ki odhajajo iz terminalov 4 in 5 bodo morali spremeniti na terminalih 2 in 3.

Trajanje:  55 minut od terminala 2 in 3. Potovanja traja dlje od terminalov 4 in 5, saj morajo potniki prestopiti na terminalih 2 in 3.

N9 nočni avtobus ponuja storitev med Heathrow Airport in Aldwych in vozi vsakih 20 minut skozi noč. Cena vozovnice se lahko plača s Oyster kartico, tako da je najcenejši način za potovanje med Heathrow Airport in osrednjem Londonu , čeprav lahko potovanje traja tako dolgo, kot 90 minut. Uporabite Planner Potovanje preveriti krat.

Trajanje: Med 70 in 90 minut

Ob Taxi na osrednjem Londonu Od letališča Heathrow

Običajno lahko najdete linijo črnih kabine zunaj vsak terminal ali pa z enim od odobrenih taksi mize. Cene vozovnic so odmerjene, vendar pazi za dodatnih stroškov, kot so pozno ponoči ali pristojbin potovanja ob koncu tedna. Tipping ni obvezna, ampak 10% se šteje, da je norma.

Trajanje: Med 30 in 60 minut, odvisno od prometa