Nasveti za Ravnanje Money v Franciji

Posted on

Nasveti za Ravnanje Money v Franciji

Preden greš na letalo ali vlak za Pariz, boste želeli, da poskrbite, da imate dobro razumejo, kako ravnati denar, medtem ko ste v tujini. Številni obiskovalci mesta svetlobe so zbega, da bi našli, da svoje predpostavke o tem, kako dvig gotovine, plačevanje s kreditnimi ali debetnimi karticami, ali celo odlaganje moral delovati preprosto ne uporabljajo vedno v Franciji. Boste preprečevanje stresa, če boste izvedeli pred časom, kaj naj pričakujem.

V nadaljevanju si preberite odgovore na nekatera pogosto zastavljena vprašanja o ravnanju denar, medtem ko v Parizu, in zagotoviti, da se denarna vprašanja ne dajo krč v vašem potovanju.

Gotovina, kreditne kartice, ali Pregledi potnika?

Načrtovanje za plačilo s kombinacijo gotovine, kreditne ali debetne kartice in potovalni čeki lahko najboljša strategija ob obisku francoskega kapitala. Evo zakaj: bankomatov niso vedno na voljo v nekaterih krajih v Parizu in okolici, zato se zanašajo samo na denar, lahko privede do težav. Še več, večina bankomatov zaračuna zmerno do strmih pristojbine za odvzem denarja, poleg tistih, ki jih vaši banki zaračunajo doma.

Podobno, prenašanje velikih količin denarja ni najvarnejši pristop: Pickpocketing je Paris ‘najpogostejša kazniva dejanja.

Zdaj lahko predvidevamo, da bodo plačevali izključno s kreditnimi ali debetnimi karticami vaša najboljša izbira, ampak vaši načrti bodo verjetno foiled. V Parizu se bo nekaj trgovin, restavracij, ali trgi sprejemajo plačila s kreditno kartico za zneske pod 15 ali 20 evrov.

Poleg tega so nekatere kreditne kartice, zlasti American Express in Discover, ki niso sprejeti na številnih prodajnih mestih v Parizu. Visa je najbolj široko sprejeta s kreditno kartico v pariških trgovinah in restavracijah, z Mastercard spadajo tesno zadaj. Če imate Visa kartico, nameravamo pogosto uporabo te kartice.

Kot je za potovalni čeki, vedo, da se danes redko sprejema kot plačilo, ki ga prodajalci v Pariz, čeprav ima American Express sedež v središču Pariza!

V večini primerov, boste morali, da jih denar v prvi.

Nasvet: Izogibajte se Unovčevanje potovalnih čekov na izmenjavo uradi valute na letališču ali v turističnih težka območja Pariza, ali boste imele zajetne stroške storitev. Head naravnost za agencijo American Express na 11 Rue Scribe (Metro: Opera, ali RER Line A, Auber). Vam ne bo treba plačati nobenih dodatnih stroškov tukaj in linije so pogosto dolgo za tem natančno razloga.

Priprave za svoje potovanje: 3 pomembne korake zavzeti

Ne glede na oblike plačila, ki ga na koncu odločijo za na vaš naslednji pariški dopust, poskrbite, da bo naslednje 3 bistvene korake, da boste finančno pripravljen za vaše potovanje.

  1. Posvetujte svoje bančne in kreditne kartice podjetja in jim sporočite, da ste na poti v tujini in jih je potrebno preveriti svoje odtegnitve in kreditnih limitov. Prepričajte se, da vse omejitve, ki vas bo preprečujejo, da bi lahko dobili denar ali plačila v Parizu, so odpravljene, preden greš: Veliko prispejo na cilj le ugotovil, da se ne morejo uporabljati svoje kartice, zaradi omejitev na mednarodnih plačil. Prav tako se prepričajte, da razumete programa storitev polnjenja svoje banke: Če ne bo to bo imelo za posledico grdo presenečenje na naslednji bančni izpisek.
  2. Za plačevanje in dvig gotovine v Parizu, boste morali uporabiti svojo pin kodo v večini primerov . Pariz ATM in kreditne kartice stroji so na splošno opremljeni za pin kode, sestavljene samo iz številk. Če vaš pin kodo, ki vsebuje črke, poskrbite, da spremenite kodo, preden greš. Poskus, da to storijo, ko v tujini ne bo mogoče, odvisno od politike vaše banke. Prav tako se prepričajte, da zapomniti PIN kodo pred potovanjem. Vstop napačno kodo trikrat zapored na bankomatu bo povzročila vaša kartica, ki jo stroj “poje” kot varnostni ukrep.
  3. Če ste še vedno raje zanašajo predvsem na denar, kupi denarja pas . Denar trakovi so eden izmed najboljših načinov, da se zaščitite pred pickpocketing.

Ali moram vedeti francoščina Uporaba bankomatov?

Ne Velika večina bankomatov v Parizu imajo možnost tudi angleškem jeziku. Poleg tega je veliko elektronskih plačilnih terminalov, vključno vozovnic terminalov v pariški metro, lahko izberete jezik, preden vaše izbire in plačevanja.

Kako komunicirati z mojo banko Back Home?

Prosite svojo banko, da vam mednarodno brezplačno telefonsko številko, da boste lahko za klic v primeru, da naletite na kakršne koli težave. Prav tako, se posvetujte s svojo banko, da vidim, če imajo “sestrsko” banko ali podružnico v Franciji. Morda boste sposobni obvladovati vse finančne situacije v sili na sestrsko agencijo v Parizu.

Kako ugotoviti, kaj tekočem tečaju je?

Posebej močan evro v zadnjih letih je dala denar in budgeting vneto točko za severnoameriških potnike, ki so pogosto začudeni, da vidite, koliko jih njihov pariški počitnice stalo v ameriških in kanadskih dolarjev.

Da bi se izognili neprijetnih presenečenj, si lahko ogledate spletne vire, kot je, da ugotovite, koliko je tvoja valuta vredna v evrih.

Preverjanje računov na spletu ali po telefonu nekajkrat med potovanjem, da bi spremljali vaše porabe in menjalni tečaj lahko tudi vam pomaga upravljati svoj proračun v času vašega potovanja.

Kaj pa Tipping Etiquette?

Odlaganje v Parizu ni obveznost je lahko v Severni Ameriki. Storitev polnjenje 15 odstotkov se samodejno doda na svoj račun v kavarnah in restavracijah. Vendar waitstaff v Parizu ne običajno prejemajo te storitve naboj kot dodatnih plač, tako da, če je storitev dobro dodati še 5-10% na celotni znesek je priporočljivo.

Kako izogniti Goljufije?

Na žalost, lahko manjšina prodajalcev v Parizu poskušali izkoristiti obiskovalce, ki ne govorijo francosko, pohodništvo maloprodajno ceno blaga ali storitev. To je lahko še posebej velja za mala podjetja, bolh trgov in drugih ne-verige prodajnih mestih. Poskrbite, da preverite cene se pred plačilom, in prosi prodajalci, naj se prikaže skupaj na register ali na papirju, če ne storijo. Z morebitno izjemo bolšjih trgov, ne pa poskušati barter. Francija ni Maroku, in poskušajo barantati za ceno, lahko izzovejo kislo odgovor. Če opazite, da ste se zaračuna več, kot je cena označena, čeprav ga vljudno opozarjajo.

Bankomatov lahko najljubša mesta za morebitne scammers in žepar v Parizu. Ostanite izredno pazljivi pri dvigu gotovine in ne ponujajo pomoč vsakogar, ki želi, da “se naučijo uporabljati stroj” ali kdo vas ujame v pogovoru, ko ste vnosom PIN kode. Vnesite kodo v skupni zasebnosti.