Nica, Francija Travel Guide – dobili vse osnovne informacije, da na Riviera Vacation

Posted on

Nica, Francija Travel Guide - Get Vse Osnovne informacije o Riviera Vacation
Lepo je čudovit Francoska riviera mesta, in je priljubljena destinacija za pare, mladoporočencev in soncu vernikov. To je veliko mesto, čeprav, in je lahko težko ga mastering. Ugotovite, vse osnove za lep dopust, tudi, kaj storiti, kaj videti, kje bivati, veliko dnevne izlete in kako priti okoli.

Priti tja 

Lepo je dobro služil, ki jih je v Nici-Cote d’Azur letališču tik zahodno od mesta. To je mednarodno letališče, tako da so poleti iz več kot 100 destinacij, vključno z New York.

Preberi moj vodnik za potovanje iz Londona v Nici z vlakom v podrobnosti; to je čudovito potovanje in naredi dober začetek počitnic na Azurni obali.

Getting Around

Obstajajo številni avtobusi in lokalne avtobusne storitve lepo in druge Riviera mesta, kot tudi precenjeno taksi, da vas v mesto, ko ste prišli. Če potujete z vlakom, Nica ima tri železniške postaje, vendar boste verjetno prišli v glavni terminal v Nici Ville. To vam bo dal nekaj blokov severno od obale.

Železniška postaja in potovanja

Obstaja veliko povezav od železniške postaje v Nici na drugih mestih v Franciji, pa tudi v Italijo, ki je zelo malo oddaljen.

Bus Lines

Glavna avtobusna sistem v Nici je LIGNES d’Azur, ki deluje v mestu in tudi do in iz letališča in drugih bližnjih mest. Prav tako deluje več kot 130 avtobusnih prog v 49 mestih, ki tvorijo celotno območje Métropole lepo Côte d’Azur.

Obstajajo tudi drugi regionalni avtobusi do bližnjih mest, in najbolj ustaviti na Gare ROUTIERE severno od Place Massena. Obstajajo železniške povezave za večino sosednjih mest, kot tudi z najbolj pogostimi postanki na postaji lepo Ville.

V Nici je tudi Noctambus ki deluje 5 nočni čas avtobusne proge od 9.10pm do 10.10 ure, vendar niso zelo pogoste.

Obstaja tudi tramvaj. Št 1, 9,2 km črto, ki gre od severa proti vzhodu in poteka skozi središče mesta vzdolž avenue Jean médecin in prek Place Massena vsak dan od 4.25am do 1.35am.

Stroški avtobusov

Kupi eno vozovnico za na pot, ki omogoča tudi spremembe v 74. minuti za 1,50 evra in razne druge zelo dobre karte vrednosti za različne dolžine bivanja.

Več informacij

Lahko dobimo zemljevid sistema in katalog s seznamom urnike v turistični pisarni na Promenade des Anglais, ali na glavni avtobusni postaji v Place Massena.

Lepo z avtom

Lahko najamete avto, vendar najprej preverite, ali je vaš hotel parkirišče in kaj strošek je. To je lahko zelo težko, če ne nemogoče, parkirati avto v Nici. Če ste v Nici iz drugega dela Francije z avtomobilom, potem pa razmisli zapusti avto na enem od 5 “Parc Relais” ali stop-over parkiriščih zunaj središča. To je prost za uporabo in jih lahko nato tramvaj v središču mesta.

Top Nica Znamenitosti

Obstaja nešteto stvari za videti in početi v tem mestu, bodisi v središču mesta (Nice Centre) ali v hribih, ki se razprostirajo za glavno mesto ( les Collines ).

Tukaj je majhen izbor nekaterih najbolj priljubljenih krajev za videti in stvari za početi:

  • Flower Market Cours Selaya, je treba videti. To je tudi eden od glavnih sosesk za jedilnico, s restavracije, kavarne in bari oblog na prostem trgu. Če želite, morski sadeži, to je mesto za hit. Obstaja tudi tu več trgovine s spominki, gurmanske trgovine in druge butiki.
  • Vieux Nice (ali staro NICE) je tik ob trgu. Sprehaja teh ozkih ulicah in odkrijte veliko nakupovanje, jedilnico in nekaj mestnih najbolj dogaja barov. To je tudi odlična destinacija po urah, ampak pojdi s skupino. Stara Lepo je napolnjena s temno ulic, in samoten klatili lahko postane tarča.
  • NICE Cimiez, približno 15 minut vožnje z avtobusom iz Nice Centre gor v hribe, ima majhno koncentracijo muzejev in znamenitosti. Musée Matisse vsebuje čudovito zbirko velikega lokalnega umetnikovega dela. Arheologija muzej soseda je zanimivo, ampak kaj je bolj zanimivo je, ostanki rimskega amfiteatra, javna kopališča in tlakovanih ulicah.
  • Promenade des Anglais, je nekaj, kar vsak obisk Nica, je prepričan, da vidim. Čeprav so nezaslišano previsoke, udaril enega izmed obmorskih zasebna plaža / restavracije vsaj enkrat v času vašega obiska. Izposoja Stolček bivalni prostor nekaj metrov od obale, in pustite, natakarji (običajno neznosno počasen in nepremišljeni) vam prinese kosilo in pijačo.
  • Pešce cona ( cona pietonne ) je malo turistično past, vendar obstaja dober razlog. To je lep prostor za sprehod, kot so avtomobili prepovedani, razen v zgodnjih jutranjih urah (in navihancev, ki Scoot tu skozi nekako v drugih časih). Tukajšnji trgovine so na lepljivi-tee-shirt lestvici v večini primerov, čeprav obstaja več veliko oblačil trgovske verige in lepo trgovine, kot gurmanski butik Ducs de Gascony. To je idealen kraj za požirek café au lait in pazi na svetu minevajo.

možnosti rezervacije

  • Obstaja nešteto hoteli v Nici, in nenavadno visoko število štirimi zvezdicami nastanitvenih objektov. Toda za zdravljenje poskusite Hotel Windsor, kratek sprehod do plaže in cone za pešce, in nekoliko daljši sprehod do Cours Selaya in starega mestnega jedra. Sobe so razumno ceno, in osebje je najbolj koristno okoli. Sobe imajo tudi svojo osebnost, najbolj urejena umetniki in edinstvene freske. Bodite prepričani, da zahteva sobo z balkonom.
  • Hotel Negresco je verjetno najbolj znan lepo je hotela. Skoraj se bo vsaka fotografija Nice obale prekinjala hotela Art Deco fasado. Nacionalni zgodovinski spomenik, ta hotel Riva je sinonim za Nicois elegance.

Dnevni izleti

Obstaja več velikih mest in mest v bližini lepo, ponavadi le nekaj minut stran. Oglejte si vodnik po najboljših enodnevne izlete iz Nice, bajen center za območje.