Nica, Francija za Food Lovers

Posted on

Nica, Francija za Food Lovers
Lepo, Francije peto največje mesto, ki je znano po svoji prehrambeni kulturi, kot tudi njeno toplo sredozemsko podnebje in rive. Nahaja se na francoski rivieri, lepo leži ob vznožju Alp. Mesto črpa ljudi, ki želijo, da uživate na plažah in odpluli vode-mnogi od njih cenijo fine hrane.

Lepo je spektakularen kraj za hrano in tiste, ki jo pripravljajo. Boste našli sadje, zelenjavo, in slavni oljčnega olja najbližji Provansi, lokalne posebnosti mesa in sveže-iz-the-morje morski sadeži.

Lahko nakupovanje trge, kosilo al freska na finih obmorskih restavracijah, in se razred na lokalnih tehnik kuhanja med bivanjem v Nici. Ko ljudje mislijo iz Nice, mislijo na NICOISE solato, vendar pa je veliko več, da tradicionalno kuhanje iz Nice, so omake so lahka, hrana je sveže in lokalno, ter oljčno olje se uporablja liberalno.

Trgih iz Nice

Čudovito, zapeljivo trg v Cours Saleya je eden iz Nice je veliko zanimivosti. To ni turistična atrakcija, čeprav obiskovalcem, da je eden od njihovih prvih postankov. Kot znanih zelenjavnih in sadnih trgov v Antibes, to je delovni trg, ki jih obiskujejo lokalne prebivalce in kuharji. Najboljši način, da jo vidim je, da hodi po trgu na vaše lastno you’ll se ponujajo okuse lokalnih dobrot, priložnost za nakup sire in grozdje za piknik, in lahko poberem šopek dišečih cvetov.

Bodite prepričani, seznanijo z vsebino in oljčno olje stoji, ker proizvodnja oljčnega olja je resen posel v Sredozemlju. The (AOC) označba controlée, ki označuje posebno regijo porekla , se uporablja za oljčno olje na enak način kot AOC vina-prav tako natančno proizvedene in prav tako drago. In boste sami našli primerjavo “Neobičajna s priokusom jabolka” z Zemljani okus različnih olj, prav tako kot lahko primerjate vrhunska vina.

Trg je odprt vsak dan od 6. ure zjutraj do 5:30 ure, razen ob ponedeljkih, nedeljah popoldne in praznikih. To je vredno vstajati zgodaj pred turisti pridejo, da vidite, kako so domačini trgovino, in to je prva postaja za kakršne koli resne ljubimec hrane.

Živahnem ribarnica je odličen kraj za raziskovanje vrst rib, ki jih morda ne bo prepoznal in videli, kaj kuharji izločiti. To je kratek sprehod od Saleya Cours Place Saint-Francois in je odprta od 6. ure zjutraj do 1 ure dnevno, razen ob ponedeljkih. (Leta 2018 je bil trg začasno preselil v bližini Place Toja zaradi gradnje tramvaja, vendar se pričakuje, da bo nazaj v prvotno mesto, ko je delo končano.)

Kje najti lokalne specialitete

Ni večjega zadovoljstva kot jedo lokalne jedi, ki jih dobro kuharjev in Nica je veliko tako pripravljene.

Poskusi na trgu Cours Saleya in malo ulicah Vieille Ville (Old Town) za socca (tanke palačinke, narejen iz čičerike moke in oljčnega olja, pečen in crisped v pečici in začinjena s črnim poprom, malo kot krep), pizza, pissaladière (pizza, kot čebula kiselkasti), kuge farcis (okusne polnjene provencale zelenjava), Salade NICOISE, pan bagnat (sveže ali kruh napolnjene s Salade NICOISE), Tourte aux blettes (trpka za blitvo, rozine in pinjole), in beignets de fleurs de bučke (ocvrti cmoki v olivnem olju z zelenjavo, kot so bučke cvetja (squash cvetovi).

Lahko kupite teh posebnosti na stojnicah ali poskusite lokalne restavracije, ki služijo tradicionalne jedi. Nekatere izmed najboljših restavracij služijo domačo hrano, so poceni tisti.

  • Chez Pipo , ustanovljen leta 1923, je, če domačini gre za tipične Nica jedi, kot so  socca.  Ta majhna, tradicionalna restavracija na 13 rue Bavastro vodi ustvarjalne kuharji, ki so se razširili repertoar in uvedle druge Niçois specialitete, kot  pissaladière  in  Tourte aux blettes .
  • Na  René Socca , 2 Rue Miralheti, linije do kupite  socca  ali  beignets , nato pa zgrabi zunanji tabel in naročili pijačo.

Niçois kuhanje razred

Če želite izvedeti več o Niçois kuhanje, knjiga dan v Les Petits Farcis  kuharski šoli. Pouk poteka na kuhanje studiu, kjer je prostora za osem študentov, na 12 rue Saint Joseph v starem mestnem jedru iz Nice, pet minut hoje od trga Cours Saleya.

Cordon Bleu usposobljeni lastnik Rosa Jackson vas popelje skozi trgu Cours Saleya in vam predstavi njenih najljubših proizvajalcev, kot so Claude Aschani ki omogoča oljčnega olja, paste, posebni kisa in medu na svoji kmetiji v Coaraze. Trgovina, izvedeti, kako kuhati sestavine nazaj v šolo kuhanja, potem jedo rezultate. To je zabavno, poučno in sproščeno.

vinotekami

Vinoteke ponujajo priložnost, da bi zbral podatke neposredno iz dobro sommelierjev. Za razliko od vinskih barov v Veliki Britaniji ali ZDA, se pričakuje, da boste jedli, pa tudi, čeprav je meni manj formalen kot v redni restavraciji. La Del des Anges  je najljubši. Olivier Labarde je sommelier, ki resnično pozna svoje stvari. Poskusite priporočila iz njegovega 600-članskem seznamu vina, in obdržati trezno s ploščami iz klobas in sirov, jagnjetino confit in več na tem malem, brenčanje vinski bar, ki se nahaja na 17 rue Gubernatis.

Foodie enodnevni izlet iz Nice,

Naredite svojo pot do bližnje Antibes za njegovo vsakodnevno ureja sadja in zelenjave na trgu (in drugih antičnih trgih). Vam ne bo žal in Antibes je čudovito obmorsko mesto na obisk z vrsto zanimivosti, kot je slikovito Château Grimaldi s svojo majhno Picassovega muzeja in znamenitosti vzdolž Cap d’Antibes.