Night Bazaar Chiang Mai е: Пълно ръководство

Posted on

Night Bazaar Chiang Mai е: Пълно ръководство
Независимо дали сте нащрек за сувенири или не, разходка из известния нощен базар на Чианг Май винаги е полезно преживяване за оживената атмосфера, храната, и разбира се, шансът да се намери изгодна сделка. Нощният базар в Чианг Май е един от най-известните в Тайланд-то с основание, както и един от най-старите пазари вечер в страната. Масивната разрастването на продавачите продължава в продължение на няколко пресечки и прави за една вълнуваща вечер, независимо дали купувате или просто сърфиране в масива на занаяти, бижута, дрехи, изкуство и др.

Участъкът почти една миля включва и странични улици пълни с щандове, както и възможност да опитате някои от известната улица храна Chiang Mai е.

Разпределение и Местоположение

Първо най-важното; Chiang Mai нощния базар не е такова място, можете да се появи в продължение на няколко минути. Това е съществено нощ пазар, който отнема няколко часа, за да покрие изцяло. Базарът може да се намери на източната страна на стария ограден град Чианг Май е с център по Chiang Клан Road между Thapae и Sridonchai Пътища и разпространение на по-малки алеи и страничните улици.

Това може да ви изненада, но през деня, Чанг Клан Road е редовен уличка с различни магазини, хотели и ресторанти. Но по здрач, имаш основен пазар, което е почти една миля на дължина. Започнете надолу от едната страна на улицата, и след като стигнете до края на пазара, прекоси и да направи своя път обратно заедно от другата страна. Но както се скитат, не забравяйте да надникнем надолу по малките улички, за да видите какво има на оферта, защото никога не знаеш какво може да се намери. По-малките търговци често създадени магазин в малки laneways така че си струва да държи очите си обелени.

Кога да Посещение

Без значение колко дълго сте в Чианг Май за вас трябва да бъде в състояние да изтръгне посещение на нощен базар, тъй като тя е отворена всеки ден от годината, независимо от времето, от здрач до около полунощ. За да видите на пазара в разгара си, пристигнете след 18:00 Ако се случи да бъде в района на късния следобед, вие сте вероятно да се забележи повече от няколко работници, които се движат метални сергии и ги редят на опашка нагоре и надолу от двете страни на главния път , По времето, когато слънцето залязва, по-голямата част от уличните търговци ще се зарежда стоката си в оборите.

Ако искате да имате глътка въздух, докато сърфирате, отидете по-рано. Ако сте в добри отношения с тълпи, отидете всяко време.

Какво да купя

Вариантите са привидно безкраен когато става въпрос за това какво да се купи на базара. Това не е мястото да се отбележи висок клас стоки, но това не значи, че няма да се ограбени за избор по отношение на това, което е на разположение. И тъй като много от сергиите в крайна сметка продават подобни продукти, не се чувстват необходимостта да грабнат първото нещо, което виждате. Може да имате възможност да получите това тениска или бродирана възглавница покрива по-евтино някъде в следващия блок. Най-много стоки, които се предлагат, включват гореспоменатите тениски, домашни потреби, рокли, изкуство, слон панталони, бижута, обувки, чанти, Муай Тай шорти, играчки, антики, чук излитане слънчеви очила и др.

По отношение на това къде да се съсредоточи ви на сърфиране и договаряне усилия, някои от най-добрите неща, за да държи под око за да включва тайландски коприни, дърворезба (бонус, ако видите, че някой в ​​действие дърворезба в обора), бамбук оризови полета, ръчно резбовани сапуни и свещи, традиционен тайландски дрехи като ултра-удобни рибарски панталони, подправки (за да можете да приготвят някои тайландски лакомства у дома) и сребърни бижута.

Къде и какво да ядат

Вие няма да останат гладни при посещение на базара. Опции за закуска на улицата храна, спират за едно питие, или да се нахранят в седяща надолу ресторант изобилстват, така че няма значение какво сте в настроение за, е по-вероятно да го намерите. Дръжте под око за барове и ресторанти са изтеглени назад от сергии, от които има много хора. Да се ​​отбележи, че тези места са склонни да се дължат зает от 19:00 нататък поради председател местоположението им нощ на пазара, така че ако искате място, пристигнат рано за трасиране на комуникативно място.

Ако имате намерение да бъде на пазара в продължение на период от време, има много възможности за закуски, включително манго лепкав ориз (голяма освежително питие), плодови шейкове, пролетни рулца, роти (версия на бананите е, трябва: опитайте), сладолед и различни прости юфка ястия и месо на скара.

Намира се близо до долния край на Чианг Май Нощен базар на Чанг Клан Road ще намерите и на Anusarn пазар, който е дом на множество сергии за храна, за да изберете от където можете да намерите храни за достъпни цени.

Грешки да се избягва

Има няколко неща, които трябва да имате предвид при посещение в Чианг Май нощния базар за да извлечете максимума от вашия опит. Поради огромния обем на посетителите, в зависимост от това, кога пристигат, най-вероятно ще бъде споделяне на пространство с големи струпвания на бавно движещи се хора търпение е от съществено значение, ако искате да се избегне разочарование. Стремете се да пристигнат точно толкова неща се търкалящи (около 18:00), преди улиците са задръстени, така че можете да сърфирате по-бързи темпове.

Докато сърфирате, не забравяйте да се пазариш, ако видите нещо, което искате да купите. Не само, че го очаква, но също така е част от забавлението. Цените ще изглеждат евтини от Северна Америка стандарти, но тези цени често са белязани най-малко 20 на сто. Само не забравяйте да бъдете учтиви. Няма смисъл да се разстрои, ако в един продавач не ще се срещнат на желаната цена. Има толкова много сергии от които да избирате, можете лесно просто да продължат напред.

То също е много по-лесно да има тайландски бата на ръка, ако имате намерение да правите покупки, тъй като по-голямата част от продавачите вероятно няма да бъде в състояние да ви даде да се промени в местна валута.