Night Bazaar Chiang Mai: Ghidul complet

Posted on

Night Bazaar Chiang Mai: Ghidul complet
Fie că sunteți în căutarea de suveniruri sau nu, o plimbare prin celebrul bazar de noapte din Chiang Mai este întotdeauna o experiență utilă pentru atmosfera plină de viață, mâncarea, și, desigur, șansa de a găsi un chilipir. Bazarul de noapte din Chiang Mai este una dintre cele mai renumite din Thailanda, cu un motiv bun, precum și una dintre cele mai vechi piețe de seară din țară. Masiv expansiunii de furnizori merge mai departe pentru mai multe blocuri și face pentru o seară interesantă, dacă sunteți de cumpărare sau pur și simplu navigarea pe matrice de artizanat, bijuterii, îmbrăcăminte, artă și multe altele.

Elasticitatea aproape o milă include, de asemenea, pe străzile laterale pline cu tarabe precum și șansa de a gusta din faimoasa stradă produse alimentare Chiang Mai.

Aspect și Locul de amplasare

Să începem cu începutul; bazar de noapte din Chiang Mai nu este genul de loc pe care îl puteți pop în câteva minute. Aceasta este o piață substanțială de noapte, care durează câteva ore pentru a acoperi în întregime. Bazarul poate fi găsit în partea de est a orașului vechi cu pereți din Chiang Mai, a centrat de-a lungul Chiang Klan Road între Thapae și Sridonchai Drumuri și pe alei răspândire mai mici și străzi laterale.

Acesta s-ar putea surprinde, dar in timpul zilei, Chang Klan Road este o stradă obișnuită căptușite cu diverse magazine, hoteluri și restaurante. Dar de amurg, ai o piață principală, care este aproape o milă în lungime. Începe în jos o parte a străzii, și odată ce ajunge la sfârșitul pieței, trece peste și face drum înapoi de-a lungul partea cealaltă. Dar, pe măsură ce rătăci, asigurați-vă că pentru a arunca o privire în jos pe străzile mici laterale pentru a vedea ce este pe oferta pentru că nu știi niciodată ce s-ar putea găsi. furnizori mai mici de multe ori înființat magazin în laneways mici, așa că merită cu ochii deschiși.

Când să accesați

Nu contează cât de mult sunteți în Chiang Mai pentru tine ar trebui să fie în măsură să se strecoare într-o vizită la bazarul de noapte, deoarece este deschis în fiecare zi a anului, indiferent de vreme, de la asfințit până în jurul miezului nopții. Pentru a vedea piața în plină desfășurare, ajunge după 18 Dacă se întâmplă să fie în zona din jurul după-amiază târziu, este probabil la fața locului, mai mult de câteva lucrătorilor care se deplasează tarabe metalice și captuseala-le în sus și în jos pe ambele părți ale drumului principal . Până când stabilește soarele, majoritatea vânzătorii ambulanți vor fi încărcate marfa lor în tarabele lor.

Dacă doriți să aveți unele cameră de respirație în timp ce navigați, du-te devreme. Daca esti cool cu ​​mulțimile, du-te în orice moment.

Ce sa cumpar

Opțiunile dumneavoastră sunt aparent fără sfârșit atunci când vine vorba de ceea ce sa cumpere de la bazar. Acest lucru nu este locul pentru a înscrie bunuri high-end, dar asta nu inseamna ca nu vei fi alintat de alegere în ceea ce privește ceea ce este disponibil. Și, din moment ce multe dintre tarabele termina vânzare articole similare, nu simt nevoia de a fixa în sus primul lucru pe care îl vezi. Ați putea fi capabil de a obține că T-shirt sau perna brodată acopere mai ieftin, undeva în blocul următor. Cele mai multe bunuri oferite includ menționate mai sus tricouri, Housewares, rochii, arta, pantaloni elefant, bijuterii, pantofi, genti, Muay Thai pantaloni scurți, jucării, antichități, knock-off ochelari de soare și mai mult.

În ceea ce privește cazul în care să se concentreze navigare și negociere eforturile, unele dintre cele mai bune lucruri pentru a păstra un ochi pentru includ mătăsuri thailandeze, sculpturi in lemn (bonus dacă vezi pe cineva în acțiune sculptură la un stand), cutii de orez bambus, sapunuri sculptate și lumânări, haine tradiționale thailandeze ca pantaloni pescaresti ultra-confortabile, condimente (astfel încât să puteți găti unele bunătăți thailandeze acasă) și bijuterii de argint.

Unde și ce să mănânce

Nu va merge foame, atunci când vizitează bazarul. Opțiuni pentru a gustare pe alimente de stradă, opriți pentru o băutură sau o masă la un restaurant sit-jos abundă, astfel încât indiferent de ce vă aflați în starea de spirit pentru, este probabil să-l găsiți. Păstrați un ochi pentru baruri și restaurante set înapoi de la tarabe, din care sunt multe. Rețineți însă că aceste locuri din cauza tendința de a obține ocupat începând cu 19 din cauza poziției lor de piață noapte prim, așa că, dacă vrei un scaun, ajunge devreme pentru a jalona un loc bun.

Dacă aveți de gând să fie la piață pentru o perioadă de timp, există o mulțime de opțiuni pentru snacks-uri, inclusiv orez lipicios de mango (un mare pick-me-up), piureuri de fructe, rulouri de primăvară, ROTI (versiunea banana este un trebuie- încercați), înghețată și diverse feluri de mâncare simple, tăiței și carne la grătar.

Situat în apropiere de capătul de jos al Chiang Mai bazar de noapte pe Chang Klan Road veți găsi, de asemenea, piața Anusarn, care găzduiește o mulțime de tarabe produse alimentare pentru a alege de unde puteți găsi alimente pentru prețuri accesibile.

Greseli de evitat

Există câteva lucruri pentru a păstra în minte atunci când vizitează bazarul de noapte din Chiang Mai pentru a profita la maximum de experiența dumneavoastră. Datorită volumului mare de vizitatori, în funcție de momentul în care ajungeți, veți fi probabil de partajare spațiu cu grupuri mari de oameni în mișcare lentă-răbdare este esențială dacă doriți să evitați frustrare. Scopul de a ajunge la fel ca lucrurile se rulare (în jur de 18), înainte de străzi se înfundă astfel încât să puteți naviga într-un ritm mai rapid.

În timp ce navigați, amintiți-vă să negocieze dacă vezi ceva ce doriți să cumpere. Nu numai ca este de așteptat, dar este, de asemenea, o parte din distracție. Prețurile vor parea ieftine de standardele din America de Nord, dar aceste prețuri sunt adesea marcate cu cel puțin 20 la sută. Doar amintiți-vă să fie politicos. Nu există nici un punct în obținerea supărat dacă un furnizor nu va satisface prețul dorit. Sunt atât de multe tarabe de a alege cu ușurință puteți muta doar pe.

Este, de asemenea, mult mai ușor de a avea baht thailandez la îndemână, dacă aveți de gând să facă orice achiziții, deoarece majoritatea furnizorilor probabil nu va fi în măsură să dea vă schimbați în moneda locală.