Nisa, Franța pentru gurmanzi

Posted on

Nisa, Franța pentru gurmanzi
Nisa cincilea oraș ca mărime, Franța, este bine cunoscut pentru cultura sa alimentară precum și mediteraneană caldă climatice și de pe litoral promenada sa. Situat pe Riviera franceză, Nisa se află la poalele Alpilor. Orașul atrage oameni care doresc să desfăta pe plaje și naviga în apele dintre care mulți apreciază mâncăruri rafinate.

Nisa este un loc spectaculos pentru alimente și cei care-l pregătesc. Vei găsi fructe, legume, și uleiuri de măsline celebre din apropiere Provence, carne de specialitate locale și fructe de mare proaspete de la-the-ocean.

Puteți face cumpărături piețele, luați masa în aer liber, la malul mării restaurante fine, și să ia o clasă cu privire la tehnicile de gătit locale în timpul șederii dumneavoastră în Nisa. Când oamenii cred că de la Nisa, ei cred că de salata Niçoise, dar este mult mai mult pentru gătit tradițional de Nice-sosuri sunt ușoare, mâncarea este proaspătă și locale, iar uleiul de masline este folosit din belșug.

Piețele de Nisa

Fabulos, piața seducatoare în Cours Saleya este una dintre cele mai mari atracții din Nisa. Nu este o atracție turistică, deși vizitatorii face una din primele opriri. Ca și bine-cunoscute piețele de legume și fructe în Antibes, este o piață de lucru, frecventate de localnici și bucătari. Cel mai bun mod de a vedea este de a merge pe piață pe gusturile proprii fi oferite de veți avea delicatese locale, o oportunitate de a cumpăra brânzeturi și struguri pentru picnic dumneavoastră, și poate ridica un buchet de flori parfumate.

Asigurați – vă că și citi cu atenție uleiul de măsline standuri , deoarece producția de ulei de măsline este o afacere serioasă în Marea Mediterană. (AOC) contrôlée denumire, care desemnează o regiune de origine , se aplică pentru uleiul de măsline , în același mod ca și AOC vinuri doar produse ca atent și la fel de scumpe. Și te vei găsi comparând „Nutty cu indicii de mere“ cu gusturile pământii ale diferitelor uleiuri la fel cum s – ar putea compara vinuri fine.

Piața este deschisă în fiecare zi, de la 6 am la 05:30, cu excepția zilelor de luni, duminica după-amiaza, și de sărbătorile legale. Este în valoare de achiziție până la începutul anului, înainte de a ajunge pentru a vedea turiștii cum magazin localnicii, și este prima oprire pentru orice iubitor de alimente grave.

Piața de pește plin de viață este un loc minunat pentru a descoperi specii de pește poate să nu recunoască și să vedem ce bucătari alege. Este o scurtă plimbare de la Saleya Cours la Place Saint-Francois și este deschis de la 6 am la 13 zilnic, cu excepția zilelor de luni. (În 2018 piața a fost mutat temporar în apropiere Place Toja, datorită construcției de tramvai, dar este de așteptat să fie din nou în locația originală atunci când lucrarea este completă.)

În cazul în care pentru a găsi specialități locale

Nu există nici o plăcere mai mare decât consumul de mâncăruri locale, preparate de bucătari și în cunoștință de Nisa are o multime de ambele.

Încercați piața Cours Saleya și străzile mici ale Vieille Ville (Orașul Vechi) pentru Socca (o clătită subțire făcută din făină de năut și ulei de măsline, coapte și încrețit în cuptor și condimentat cu piper negru, un pic ca un crep), pizza, pissaladière (tart-pizza cum ar fi ceapa), petits farcis (delicioase legume Provencale umplute), salade Niçoise, bagnat pan (proaspete sau pâine umplută cu Nicoise salade), blettes Tourte aux (tarta elvețian Chard, stafide și nuci de pin), și beignets de Fleurs de dovlecei (blinele prajite in ulei de masline cu legume , cum ar fi dovlecei flori (flori de suc de fructe).

Puteți cumpăra aceste specialități la tarabele sau încercați restaurantele locale care servesc mâncăruri tradiționale. Unele dintre cele mai bune restaurante care servesc mâncăruri locale sunt cele ieftine.

  • Chez Pipo , înființată în 1923, este locul unde merg localnicii pentru preparate tipice cum ar fi frumos  Socca.  Acest restaurant mic, tradițional , la 13 rue Bavastro este condus de bucătari creativi , care au extins repertoriul și au introdus alte specialități Niçois , cum ar fi  pissaladière  și  aux Tourte blettes .
  • La  René Socca , 2 Rue Miralheti, linia de sus pentru a cumpăra dvs.  Socca  sau  beignets , apoi apuca o masă și ordine în aer liber băuturi.

Niçois Clasa de gătit

Dacă vrei să afli mai multe despre Niçois de gătit, puteți rezerva o zi la Les Petits Farcis  școală de gătit. Clasele au loc la studio de gătit, cu camera timp de opt studenți, la 12 rue Saint Joseph în orașul vechi din Nisa, la o plimbare de cinci minute de pe piață Cours Saleya.

proprietarului, Cordon Bleu-instruit Rosa Jackson va duce prin piață Cours Saleya și vă introduce producătorii ei favorit, cum ar fi Claude Aschani care face ulei de măsline, paste de măsline, oțet de specialitate, și miere la ferma ei din Coaraze. Magazin, să învețe cum să gătească ingredientele înapoi la școală de gătit, apoi mânca rezultatele. Este distractiv, informativ, și relaxat.

Bare de vin

Baruri de vin oferă șansa de a culege informații direct de la somelieri cunoștință. Spre deosebire de baruri de vin în Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, vă sunt de așteptat să mănânce la fel de bine, deși meniul este mai puțin formal decât într – un restaurant obișnuit. La Part des Anges  este un favorit. Olivier Labarde este un somelier care stie cu adevarat lucrurile lui. Încercați recomandări din lista sa de vinuri 600-puternic, și să păstreze sobru cu plăci de mezelurilor sau de brânzeturi, confit de miel și mai mult la acest mic bar de vinuri, zumzăie situat la 17 rue Gubernatis.

Excursie de o zi fite de Nice

Face drum spre Antibes, în apropiere de piața sa de zi cu zi de fructe și legume acoperite (și alte piețe antice). Nu veți regreta și Antibes este un oraș fabulos de coastă pentru a vizita cu o serie de atracții, cum ar fi pitoresc Château Grimaldi cu Muzeul Picasso mici și obiectivele turistice de-a lungul Cap d’Antibes.