Skip to main content

Noțiuni de bază de la Chiang Mai la Bangkok – Alegerea Zboruri, trenuri și autobuze de noapte la Bangkok

Noțiuni de bază de la Chiang Mai la Bangkok - Alegerea Zboruri, trenuri și autobuze de noapte la Bangkok
Aveți, în esență, patru opțiuni pentru a obține de la Chiang Mai la Bangkok: autobuzul turistic, de lux / autobuz VIP, tren, și de zbor.

Mergând la Bangkok de zbor este alegerea evidentă dacă timpul este o prioritate; oferte ieftine de pe liniile aeriene pot fi găsite. Dar, așa cum scriitorul de călătorie Paul Theroux a făcut foarte clar, care călătoresc cu trenul este o experiență specială. Zburând vei pierde pe a vedea unele de viață „reală“ în Thailanda, care poate fi savurat doar de viguros de-a lungul într-o călătorie pe uscat.

Rezervarea biletelor la Bangkok

La fel ca și restul turistic oprește în Thailanda, există un birou de turism la fiecare câțiva pași în Chiang Mai. În plus, hoteluri și pensiuni va rezervați cu plăcere bilete pentru tine. Comisioane rareori adăugat crește prețurile biletelor mai mult de US $ 1-2.

Prețurile nu sunt fixe pe tot parcursul Chiang Mai. Adresați-vă în câteva locuri pentru o idee a ceea ce ar trebui să fie un preț corect. Ca mulți turiști buget știu prin experiență, hoteluri mari și agențiile de turism cu birouri în locații importante (de exemplu, in apropiere de Tapae Gate) plătesc mai mult chiria și, prin urmare taxa mai mult decât întreprinderile mama și pop pe Backroads.

Agentii de turism oferă minivan și turistice de autobuz de la Chiang Mai la peste tot în Thailanda – chiar și în ceea ce privește Luang Prabang, Laos, dacă sunteți dispus să te pedepsească așa. Serviciul de autobuz include, de obicei, ridicarea de hotel în preț, cu toate acestea, va trebui să vă ajunge la stația de a călători cu trenul.

rezervări de bilete din Thailanda nu sunt înregistrate electronic. Dacă pierdeți biletul fizic, nu se așteaptă la o retipărire sau restituire!

Sfat: Aproape fiecare autobuz din Thailanda pretinde a fi „VIP“ – nu plătesc suplimentar pentru upgrade – uri la VIP, vei termina cel mai probabil , pe același autobuz ca și toți ceilalți. Într – un scenariu cel mai rău caz, ai putea termina cu 12 de ore de karaoke autobuz beat de-a lungul drum.

Călătorind în timpul ocupat de ori

Atunci când face o rezervare, agenții de voiaj va apela compania de autobuz sau gară pentru a verifica disponibilitatea. Trenurile, în special clasele de mai de dorit, vinde de multe ori dintr – o zi sau două în avans în timpul sezonului ocupat Thailanda .

Rezervați -vă bine în avans , în timpul și imediat după festivaluri mari din Thailanda . Evenimente , cum ar fi Songkran și Loi Krathong cauza Chiang Mai , să se umfle cu călători. Veți avea nevoie chiar să ia faza lunii în considerare – da, serios – în cazul în care călătoresc în Surat Thani și insule din Golful Thailandei.

Zboruri din Chiang Mai către Bangkok

În cazul în care economia de timp pare a fi o alegere mai bună decât cade de-a lungul lent pe uscat, care zboară este opțiunea favorabilă pentru a obține de la Chiang Mai la Bangkok. Zboruri directe necesită doar aproximativ o oră în aer, spre deosebire de a petrece noaptea pe un autobuz sau tren.

O multitudine de zboruri zilnice între Chiang Mai și Bangkok menține tarife mai mici decât era de așteptat, de multe ori chiar și până în ziua precedentă. Verificați cu un operator local Nok Air pentru mare serviciu, sau pentru a naviga un Gauntlet on-line a taxelor add-on pentru a rezerva cu AirAsia. Zboruri achiziționate în avans poate fi la fel de scăzut ca US $ 30!

Aeroportul internațional Chiang Mai (cod aeroport: CNX) este deschis de la ora 5 dimineața până la miezul nopții, cu multe zboruri zilnice înapoi la Bangkok. Aeroportul internațional Chiang Mai este situat la numai patru mile sud-vest de Tapae Gate din Chiang Mai. Noțiuni de bază la aeroport durează aproximativ 25 de minute, în funcție de trafic.

Cele mai multe zboruri din Chiang Mai către Bangkok ajunge în “vechiul” Don Mueang Airport (DMK) , mai degrabă decât mai nou, mai mare aeroportul Suvarnabhumi (BKK) – planul în consecință.

Sfat: carte de credit anulat în timp ce călătoriți? Nici o problema. Puteți plăti pentru zborurile cu numerar din 7-Elevens în întreaga Thailanda.

Trenurile din Chiang Mai către Bangkok

Trenurile de noapte sunt relativ confortabil, în cazul în care nu mai interesant, alternativă la zbor. Obiective turistice și peisaj de-a lungul drum oferă o privire în spatele cortinei de turism. Masina de mese vinde produse alimentare, băuturi, snacks-uri, și dacă ai noroc, combustibili o atmosferă socială.

bilete de primă clasă înseamnă schimbul de o dană de două persoane și chiuveta cu un străin, dacă sunteți călătoresc singuri. Mulți călători buget optează pentru trenurile de dormit de clasa a doua, care constau în rânduri de paturi supraetajate cu perdele de confidențialitate. Primele priciuri sunt un pic mai ieftin decât cea mai mică, cu toate acestea, ele sunt un pic ca de dormit în compartimentul de deasupra capului pe un plan. oamenii inalti nu vor putea să se întindă.

Deși ritmic click-clack a unui tren de balansare prin orezării din mediul rural pare ca o reteta pentru somn bun, clasa a doua nu este lipsită de provocări sale. Opriri frecvente și schimbări auto fac mult zgomot. Însoțitorii care câștigă comision vor face tot posibilul pentru a vinde o bere caldă și produse alimentare prea scumpe. Unele masini au super-motor de aer condiționat – să fie pregătit cu haine groase.

MAI Gara Chiang este situat la est de orașul de pe Charoen Mueang Road – extinderea Tha Pae Road chiar peste râu. Puteți face propriul drum de ieftin tuk-tuk la stația de a cumpăra bilete sau să plătească un mic comision prin intermediul unui agent de turism, care va trimite pe cineva pentru a colecta biletele pentru tine.

Sfat: Trenurile umple rapid; ar trebui să încercați să rezervați câteva zile înainte ori de câte ori este posibil sau este posibil să nu obțineți prima alege de clasă.

Autobuzele turistice spre Bangkok

Cele mai multe excursioniști ajung pe cele mai ieftine autobuze, denumite în continuare „autobuzele turistice.“ Aceste autobuze etajate va ajunge la Bangkok pentru ieftin, deși confort și spațiu picior nu sunt, de obicei priorități.

Veți găsi bilete de autobuz la prețuri de la 350 la 500 baht baht în funcție de agenție; autobuzele sunt practic la fel – atât în ​​jurul valorii de magazin înainte de rezervare! Autobuzele turistice de obicei în jurul depărteze 06:30 și ajunge în Bangkok la ora 7 dimineața. Conducătorii auto au tendința de a opri doar o dată sau de două ori pe parcursul nopții. Pentru restul timpului, va trebui să se descurce cu o toaletă la bord mici, de multe ori un lucru de coșmaruri.

Pretul unui bilet de autobuz include, de obicei, la ridicarea cazare. Dacă nu se specifică altfel, autobuzul se termină la Khao San Road în Bangkok.

Sfat Important: Furt pe autobuzele de noapte a fost o înșelătorie în curs de desfășurare în Thailanda pentru un deceniu, inclusiv autobuzele din Chiang Mai către Bangkok. Un asistent autobuz urcă în cala de bagaje în timp ce pasagerii dorm și cerne saci arimate pentru elemente , cum ar fi cuțite, lanterne, încărcătoare de telefon, și chiar de protecție solară (e scump în Thailanda)! Nu lăsați niciodată bani sau produse electronice în geantă depozitare; nu va descoperi un mic element de lipsă până zile mai târziu , când autobuzul este de mult apuse.

Deluxe și VIP Autobuzele către Bangkok

Deși aproape fiecare cutie cu motor cu patru anvelope în Thailanda pretinde a fi „VIP,“ guvern „de lux“ autobuze oferă o alternativă puțin mai bună la backpacker autobuze „turistice“.

Cele mai multe autobuze de lux se îndepărteze de la stația de autobuz Arcade (sau mai nouă stație de lângă ea) în Chiang Mai. Aceste autobuze au de obicei mai putini turisti pe ele, deoarece agenții de voiaj sunt mai reticente in a vinde aceste bilete și împinge autobuzele turistice mai mult.

Din păcate, există potențialul pentru un agent de turism pentru a vinde un „Deluxe“ bilet, dar ai pus pe autobuz turistic mai ieftin în loc. O modalitate de a cunoaște diferența este că, de obicei, sunteți responsabil pentru a ajunge la stația de autobuz Arcade pentru a lua autobuze de lux. Autobuzele turistice includ pick-up.

autobuze Deluxe includ o masă sau o gustare într-o cutie, băutură mici, și de multe ori un film – dar poate fi disponibil numai în limba thailandeză fără subtitrare. Toate autobuzele au scaune rabatabile cu o mare cantitate de spațiu picior.

autobuze Deluxe de la Chiang Mai la Bangkok poate fi rezervat pentru aproximativ 750 de baht și în sus. Deși veți găsi autobuze care pleacă spre Bangkok tot timpul de la stația de autobuz Arcade, cele mai comune ori pentru autobuzele de noapte sunt 19 (care sosesc la ora 6) și 21 (care sosesc la ora 8 dimineața).

Sfat: În cazul în care se oferă opțiunea de rezervare de a alege locul, ca scaunele din față pe puntea superioară a autobuzului au mai mult picior și spațiu sac decât orice alt scaun în autobuz. Rețineți că , dacă alegeți un loc în fața uneia dintre ecranele de deasupra capului, nu va fi capabil să scape de film , indiferent cât de tare sau teribil.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *