Skip to main content

Noțiuni de bază de la Chiang Mai la Koh Phangan

Noțiuni de bază de la Chiang Mai la Koh Phangan
Pentru a obține de la Chiang Mai la Koh Phangan, va trebui, practic, să se deplaseze pe întreaga lungime a Thailandei. Acest lucru va necesita două autobuze sau trenuri peste noapte, urmată de a lua un feribot pe insulă. Alternativ, puteți acoperi distanța în sub două ore și apoi a lua o barcă.

Flying Nonstop

Flying este cel mai rapid și mai simplu mod de a obține de la Chiang Mai la Koh Phangan, dar deloc surprinzător este și cel mai scump. Nu există nici un aeroport de pe insula Koh Phangan, așa că va trebui să aleagă să zboare în Surat Thani, fie sau Koh Samui. Zboruri între Chiang Mai și punctele de salt-off la Koh Phangan iau, de obicei mai puțin de două ore.

Opțiuni pentru zbor direct din Chiang Mai spre Koh Phangan:

 • Thai AirAsia are zboruri directe între Chiang Mai și Surat Thani: Surat Thani este cel mai aglomerat oraș port pentru prinderea bărci Koh Phangan și insulele din jur.
 • Bangkok Airways opereaza zboruri directe între Chiang Mai și Koh Samui: O insulă mare la sud de Koh Phangan. Flying în vecin insula mare Koh Phangan este opțiunea cea mai scumpă, cu toate acestea, vei fi doar în jur de o oră cu barca de la plaja Haad Rin pe Koh Phangan.

Zboruri către Koh Phangan cu o oprire în Bangkok

Thailanda Nok Air opereaza in mai multe zboruri zilnice ieftine între Chiang Mai și Bangkok, și apoi de la Bangkok la Surat Thani-două rezervările de zbor separate, sunt necesare. Va trebui să facă două rezervările diferite și permit un tampon între timp scurt. Zboruri sosesc și pleacă la Don Mueang Airport-aeroport vechi Bangkok acum este utilizat de către transportatorii low-cost.

Într-un vârf de cuțit, o altă opțiune pentru a ajunge la Koh Phangan este de a zbura în Chumphon, un oras port la nord de Surat Thani. Nu există zboruri directe între Chiang Mai și Chumphon. Micul aeroport din Chumphon este deservit numai de către Zboruri cu Nok Air din Don Mueang Aeroportul din Bangkok.

Codurile aeroport utile în Thailanda

 • Don Mueang Airport Bangkok: DMK
 • Chiang Mai: CNX
 • Koh Samui: USM
 • Surat Thani: URT
 • Chumphon: CJM

Noțiuni de bază Există de autobuz și de tren

Cel mai ieftin și cel mai lent opțiune pentru a ajunge la Koh Phangan de Chiang Mai este cu autobuzul, cu toate că toate autobuzele și trenurile vor opri în Bangkok. Vei fi, probabil, forțat să rupă călătoria cu un sejur în Bangkok. Cu timpul adăugat și cheltuielile de a obține de transport la sol și un hotel din Bangkok, care zboară direct la Surat Thani se dovedește, deseori pentru a fi o afacere mai bună.

Costul rezervării unui tren de noapte de la Chiang Mai la Bangkok, și apoi un alt la Bangkok la Surat Thani, de multe ori adăuga până la aproape costul unui zbor. În plus, veți economisi mai mult de 24 de ore de călătorie de zbor! Este, în general, destul de ușor pentru a obține de la Chiang Mai la Bangkok.

Noțiuni de bază pentru feriboturile de la Surat Thani

Diferite companii de feribot operează de la terminale împrăștiate în afara Surat Thani-toate sunt destul de departe (în jur de o oră sau mai mult cu autobuzul) de la aeroport. Va trebui să se asigure că aveți timp pentru a obține de la aeroport la terminalul barca înainte de ultimele frunze de feribot.

bilete combinate care includ transportul cu autobuzul la terminalele de feribot și biletele barca pot fi rezervate on-line, în același timp, pe care le rezervați zborul. În caz contrar, va trebui să se apropie unul dintre pumni de contoare din vanzarea biletelor de aeroport, care includ un autobuz charter la terminalul de feribot și biletul barca.

Obținerea unui bilet de combinație la un contor în aeroport este mult mai sigur (si mai ieftin) decât încercarea de a face propriul drum spre terminalele-un feribot stradania foarte scump cu taxiul.

Diferitele companii de feribot operează pe programe care variază în funcție de sezon; va trebui să verificați site-urile lor pentru orele de plecare. Fiecare companie variază în nivelul de confort și timpul necesar pentru a ajunge la Koh Phangan.

Unele companii de feribot includ:

 • rajah
 • Lomprayah
 • Seatran Discovery
 • Songserm (din Chumphon)

Ajungând în Koh Phangan

Cu excepția cazului în a lua feribotul de la Big Buddha Pier pe Koh Samui, veți ajunge în Thong Sala, principalul oras port de pe partea de vest a Koh Phangan. Un songthaew (preluare camion taxi) din port la stațiunile majore și plaje de pe insula ar trebui să fie în jur de 100 de baht, indiferent de destinație.

Feriboturile de la Big Buddha Pier pe insula Koh Samui Koh Phangan ajunge la Sunset Beach pe partea de vest a Haad Rin.

Călătorind În timpul Luna Plina

lunar Partidul Full Moon în Haad Rin pe insula Koh Phangan afecteaza de fapt migrațiilor călătorii în întreaga Thailanda. Transport pentru Koh Phangan poate fi de multe ori vândute cu o săptămână înainte și după populara petrecere pe plajă în timpul lunilor de mare sezon.

Dacă intenționați să se bucure de Partidul Full Moon, ajunge la insula devreme. În caz contrar, verificați datele pentru partid și stai departe de insulă, atunci când luna este aproape plin!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *