Skip to main content

Noțiuni de bază de la Chiang Mai la Laos

Opțiuni pentru Noțiuni de bază pentru Laos din Chiang Mai

Există mai multe modalități de a obține de la Chiang Mai în Laos; toate au avantajele și dezavantajele lor. Mai jos sunt cele mai populare opțiuni pentru a vă ajuta să alegeți în funcție de cât de mult timp ai și unde doriți să începeți vizita dumneavoastră în Laos.

Noțiuni de bază de la Chiang Mai în Laos cu avionul

Ai practic două opțiuni pentru zbor în Laos: Vientiane (cod aeroport: TEV) sau Luang Prabang (cod aeroport: LPQ). Flying în capitala Vientiane este de obicei mai ieftin, cu toate acestea, veți avea o călătorie cu autobuzul lung, de munte pentru a rezista în cazul în care eventuala obiectivul dvs. este de a vedea Luang Prabang.

Puteți găsi, de asemenea zboruri ieftine către Udon Thani în Thailanda, apoi să ia de transfer direct de la aeroport la Nong Khai și pe Podul Prieteniei în Laos.

Visa privind facilitățile de sosire sunt disponibile în aeroporturile de la Vientiane și Luang Prabang.

De la Chiang Mai în Laos de autobuz

Dacă luați o barcă de două zile nu va convine, microbuze rula peste noapte din Chiang Mai în Vientiane în Laos; călătoria durează în jur de 14 ore. Prețurile variază considerabil între agențiile de turism și pensiuni în Chiang Mai; magazin în jurul pentru cea mai bună afacere.

Vei depărteze Chiang Mai în jurul orei 19 și va ajunge la marginea din jurul 6 dimineața Unele agenții de turism servi un mic dejun foarte simplu, în dimineața în timp ce completați formularele de imigrare Laos pentru a accelera trecerea frontierei.

Traversarea frontierei de

După ce a fost eradicat din Thailanda, va veti imbarca minivan dvs. pentru a fi condus pe Podul Prieteniei pentru Laos imigrației. Vi se va solicita pentru o singură fotografie pașaport și o taxă pentru procesarea vizei la sosire. Visa prețurile sunt listate în dolari SUA, cu toate acestea, taxa poate fi plătită în baht thailandez, sau euro. Dacă este posibil, să plătească în dolari SUA pentru a primi cea mai bună rată; vei primi, probabil, orice schimbare în baht thailandez.

taxele de viză și restricții se schimbă frecvent. Cetatenii americani pot verifica cu pagina Laos Departamentul de Stat al SUA pentru cerințele de intrare de până la zi.

Alarma înșelătorie: Ignorați orice agenție sau de a cere individuale pentru bani pentru a vă ajuta cu viza-la-sosire hârtiile Laos. Formularele pot fi completate destul de ușor la frontieră fără asistență. Nu vă faceți griji prea mult despre informații specifice , cum ar fi adresa primului pensiune sau o persoană de contact în Laos. Atâta timp cât plătiți taxa de procesare, cel mai probabil nu va fi refuzat intrarea pe baza discrepante documente.

Puteți plăti șoferii din baht thailandez până când veți obține o șansă de a lua Laos KIP – moneda locală – de la un bancomat. Dacă ai ocazia, a verifica afară de bizar, dar interesant-Buddha Park din Vientiane doar după trecerea frontierei.

Mergând la Ambasada Thai

Așa cum mulți oameni iau minivan din Chiang Mai în Laos pe vize ruleaza pentru a aplica pentru sejururi mai lungi în Thailanda, plimbare va termina de fapt, în fața ambasadei thailandeze.

Dacă intenționați să se întoarcă în Thailanda după Laos, amintiți-vă că veți primi doar o viză de două săptămâni la trecerea pe uscat, dacă nu zboară sau se aplică pentru o viză mai lungă la ambasada Thai în Vientiane.

Sfat: Ignora cineva înființat în fața ofertei ambasadei thailandeze pentru a procesa viza, te ajuta cu formele, sau pentru a face fotocopii; toate se poate face singur , odată ce sunteți în interiorul ambasadei.

Noțiuni de bază de la ambasada Thai la Vientiane

Veți avea nevoie de a asigura continuarea transportului de la ambasada thailandeză în oraș. Ignorați ofertele suprapret de la șoferii de așteptare în afara ambasadei. Negocierea cu driver-ul înainte de a ajunge în interiorul: Puteți obține un taxi pentru mai puțin de 100 de baht thailandez la Rue Francois Ngin – zona călătorului în Vientiane.

De la Chiang Mai la Laos de barca

Ai trei opțiuni pentru a obține de la Chiang Mai la Luang Prabang cu barca: barca lent, barca rapid, sau de croazieră de lux. Bărci se îndepărteze de orașul de frontieră de Huay Xai în Laos și de călătorie de-a lungul râului Mekong la Luang Prabang.

Pentru a lua una dintre bărci la Luang Prabang, va trebui mai întâi pentru a ajunge la Chiang Khong în nordul Thailandei, imigrația Thai clar, apoi traverseze râul la Huay Xai unde va fi ștampilată în Laos. Ambarcațiuni pleacă dis de dimineață, așa că cel mai probabil, va trebui să facă o peste noapte în Chiang Khong apoi se lasă pentru Laos în dimineața următoare. Agenții de turism în Chiang Mai vor combina toate mijloacele de transport necesare într-un singur pachet, atunci când rezervați.

Bărci lent pentru Laos

Opțiunea cea mai populară și ieftin, bărci lent din Chiang Mai către Luang Prabang să ia două zile și o noapte în sat nu-așa-plăcută Pak Beng. În timp ce va ajunge să se bucure de râu și satul decor pe măsură ce ply de-a lungul râului Mekong, bărci lente sunt mai puțin decât de lux. Vei fi blocat cu același grup de călători înghesuiți pe o barcă supraîncărcate, deci un pic de noroc este necesară pentru o experiență bună. Mulți călători – localnici și străini – folosesc barca ca o scuză pentru a petrece timp de două zile.

Sositi devreme pentru a asigura un loc mai bun pe vas – de preferință departe de motoarele puternice. Ia-o mulțime de snacks-uri cu tine; mâncare pe barca este de o calitate mai scăzută și relativ scumpe. Puteți achiziționa prânzuri la pachet în Pak Beng pentru a doua jumătate a călătoriei.

Șalupe rapide către Laos

Infamul „barca rapid“ din Thailanda la Luang Prabang este o experiență tare, sacadată-os, potențial periculoase care s-ar putea uita niciodata. În timp ce incredibil de haotic si incomod, vasele de viteza hohotitor taie călătoria două zile până la numai șase sau opt ore, în funcție de nivelul apei! Conducătorii auto Dodge expert roci și vârtejuri, cu toate acestea, epava vizibilă a altor bărci de viteză de-a lungul drum este mai mică decât asigurarea.

Vei fi prevăzute cu o vestă de salvare și casca de protecție în timp ce stai pe o bancă de lemn în canoe îngustă. Rezistent la apă saci și obiecte de valoare ca ploaia și stropii de râul uzi de obicei totul. Vei avea nevoie de protecție solară – bărci nu sunt acoperite – și dopuri de urechi pentru a proteja urechile de motorul asurzitor.

Croaziere de lux

Mai multe companii oferă acum noi alternative de lux la bărci tipice lente. În timp ce călătoria necesită încă două zile și o noapte în Pak Beng, vă veți bucura de o plimbare cu mult mai confortabil și mâncare mai bună. barci de lux sunt cele mai scumpe opțiune pentru a obține din Chiang Mai în Laos.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *