Skip to main content

Noțiuni de bază În jurul Thailanda – Opțiuni de top pentru Transport în Thailanda

Noțiuni de bază În jurul Thailanda - Opțiuni de top pentru Transport în Thailanda
Noțiuni de bază în jurul valorii în Thailanda este extrem de ușor, datorită infrastructurii turistice excelente și volumul mare de călători. Dar nu toate opțiunile de transport sunt egale atunci când vine vorba de preț și fără griji.

Tuk-Tuk

De echitatie într-un tuk-tuk este o experiență unică, ce nu trebuie ratat în Thailanda. Ascultarea driver-ul-vorbind rapid și supt în gazele de eșapament sunt toate parte din experiență. Dar dacă într-adevăr nevoie pentru a muta în jurul valorii de confortabil, puteți obține un taxi măsurat pentru aproximativ același preț – sau mai puțin!

drivere tuk-tuk din Thailanda sunt renumite pentru escrocherii lor. Va trebui să negocieze tariful dumneavoastră înainte de a ajunge în interior, și nu sunt de acord să se oprească la magazinele conducătorului auto recomandă de-a lungul drum.

 • Vezi mai multe despre utilizarea tuk-Tuks în Thailanda .

Taxi

Taxiurile din Thailanda sunt de multe ori mai ieftin și mai confortabil decât a merge de tuk-tuk, presupunând vă asigura că șoferul utilizează aparatul de măsură. Doar pentru că semnul de pe partea de sus citește „Taxi Meter“ nu garantează că șoferul va folosi contorul.

Inainte de a ajunge într-un taxi, asigurați-vă că aparatul de măsură va fi utilizat. În cazul în care un șofer refuză – și ei pot, în special în timpul orelor de vârf – pur și simplu continua hailing taxiuri până când găsiți un șofer cinstit. Va trebui să plătească o taxă suplimentară atunci când se utilizează taxiuri cupon de aeroport. Veți fi, de asemenea, de așteptat să plătească orice taxe întâlnite.

Motociclete Taxi

În timp ce unii proprietari infame vă poate oferi o plimbare pe motocicleta lor, șoferii de taxi oficiale motociclete din Thailanda trebuie să poarte o vestă de culoare. Va trebui să negocieze tariful dumneavoastră înainte de a ajunge pe, apoi țineți-te bine – a lua un taxi motocicleta în orașele aglomerate poate fi o experiență de creștere a părului!

Notă: Șoferul dvs. va purta , probabil , singura casca disponibile. Asigurare de călătorie acoperă rar accidente care au loc pe motociclete.

Trenurile din Thailanda

Călătorind cu trenul în Thailanda poate fi o experiență foarte plăcută, în special pe jaunts scurte, pitorești , cum ar fi întindere între Bangkok și Ayutthaya. Spre deosebire de autobuze pe distanțe lungi, trenurile de multe ori umple rapid în Thailanda; încercați să rezervați biletul de mai multe zile în avans.

Thailanda are un sortiment de trenuri care rulează pe șine, astfel încât dacă va termina cu un cărucior nou, modern sau un scârțâie, imbatranire unul este pur și simplu o chestiune de noroc. Indiferent, trenurile sunt mai bune decât autobuzele atât pentru peisaje și libertatea de a întinde picioarele pe o plimbare.

Pentru călătorii peste noapte, călătorii implicit de obicei la mașinile de dormit de clasa a doua. Un participant va veni în jurul valorii de a transforma banchetele cu care se confruntă în două paturi supraetajate, cu perdele de confidențialitate. culcușuri de top sunt ceva mai ieftine, dar mai scurte în lungime; călătorilor cu picioare lungi vor fi înghesuit.

Însoțitorii bagaretii vinde produse alimentare de calitate scăzută și băuturi suprapret pe trenurile de dormit. Adu propriile snacks-uri sau puteți vizita masina de mese de la partea din spate a trenului.

 • Aflați totul despre călătoria cu trenul în Thailanda .

Zboruri

În timp ce cu siguranță nu cele mai ieftine, bilete de avion de buget sunt întotdeauna cel mai sigur și mai confortabil mod de a muta în jurul Thailanda. Cu cat mai devreme rezervati cu transportatorii buget, mai mulți bani pe care le va salva. Va trebui în continuare să plătească taxe suplimentare pentru bagaje și de a lua propriul transport la aeroport.

Unele aeroporturi majore pentru a obține în jurul valorii în Thailanda:

 • Bangkok (BKK)
 • Chiang Mai (CNX) – pentru Pai si alte puncte din nord
 • Koh Samui (USM) – pentru a avea acces la insule, cum ar fi Koh Phangan si Koh Tao
 • Phuket (HKT) – pentru accesul la insule pe partea de vest a Thailandei
 • Krabi (KBV) – pentru accesul la insule de pe coasta de vest și locuri, cum ar fi Railay
 • Surat Thani (URT) – pentru accesul la insule din Golful Thailandei

Citiți despre Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok și de ce să se aștepte.

Autobuze de turism sau de autobuz Guvernul?

Vizitatorii Thailanda mai des decât să nu ajungă pe autobuze numai turistice cu bilete vândute de agențiile de turism și birouri de recepție. În timp ce volumul, uneori, face ca prețurile turistice chiar mai ieftin decât autobuzele guvernamentale, autobuzele turistice sunt adesea neplăcute – pasagerii sunt mânați ca vitele – și, uneori, chiar și țintele de furt.

Pentru o cursă lungă experiență mai confortabilă de autobuz, va trebui să vă face propriul drum cu taxiul sau tuk-tuk la stația de autobuz și să cumpere propriile bilete, mai degrabă decât a merge printr-un agent. Navigarea stația și găsirea coada dreapta poate fi uneori o provocare, cu toate acestea, autobuzele guvernamentale sunt adesea mai confortabile și includ apă și gustări.

Autobuzele de noapte din Thailanda

Având un autobuz de noapte din Thailanda are unele avantaje mari. Vei salva o noapte de cazare, trezește-te la destinație, și nu va pierde o zi frumoasă în mișcare între puncte. Dar dacă nu ești bine exersat, nu se așteaptă pentru a obține mult dormi pe un autobuz de noapte ca soferul va sufla claxonul și careens pe drumuri accidentate. Leg camera poate fi înghesuit, mai ales în cazul în care pasagerul în fața ta reclines pe deplin scaunul lor.

Deși o toaletă mică ghemuit va fi de obicei găsite pe autobuze bord de noapte, vei face, sperăm, una sau două stații, astfel încât șoferul poate lua o pauză. Se oprește la marginea drumului trântit centrele de călătorie sunt de obicei foarte scurt – folosesc toaleta, apoi primul magazin pentru alimente și băuturi!

Sfat: Adu lână sau o patura cu tine pe autobuz. Deși o pătură este , uneori , cu condiția, acestea sunt de multe ori murdare. Vei fi bucur ca ai adus niște haine călduroase ca aerul condiționat ajunge adesea la temperaturi de îngheț.

Furt pe autobuzele de noapte în Thailanda

Dacă alegeți să luați autobuzul de noapte turist, nu lăsați nici o valoare în bagajele dumneavoastră , care vor fi depozitate dedesubt. O problemă veche de câteva decenii, asistentul conducătorului auto urcă în compartimentul de bagaje al autobuz în timp ce acesta este de rulare de pe drum și se deschide saci. Obiecte mici , cum ar fi bricege și încărcătoare de telefon de multe ori dispar, iar autobuzul va fi mult timp pe drum înainte de a descoperi ce a dispărut.

Câteva sfaturi pentru a evita furtul pe autobuzele de noapte:

 • Hoții nu merg întotdeauna pentru elemente mari. Chiar și protecție solară scump este uneori furat.
 • Blocați bagajele sau de a folosi zip ties de plastic pentru a se conecta fermoarele; puteți să le taie după sosirea.
 • Pack numai rufe – de preferință murdare – în partea de sus a geanta.
 • Închideți bagajele într-un mod secret, astfel încât să puteți spune dacă acestea au fost deschise.
 • Nu așezați pungi lângă culoarul central și niciodată nu adormi cu un telefon sau MP3 player în mână.
 • Notați compania de autobuz, plăcuța de înmatriculare, și să păstreze biletul.

Problema furtului de noapte autobuz este plină în special pe autobuzele turistice din Khao San Road din Bangkok către insulele thailandeze și Chiang Mai. Din păcate, chiar și raportarea furturilor la poliția turistică nu va primi elementele înapoi.

Închirierea Scutere

Puteți închiria scutere în întreaga Thailanda pentru între US $ 5 – 10 $ pe zi. Dacă sunteți de conducere confortabil unul, închirierea unei motociclete poate fi o modalitate foarte bună, ieftin și de a explora insule pentru a vizita site – uri din afara orașului. Dacă nu sunteți un rider experimentat, lăsați de conducere în marile orașe pentru o altă călătorie. Și amintiți – vă: Conduci pe stânga în Thailanda!

Din păcate, la Organizația Mondială a Sănătății, Thailanda are una dintre cele mai mare număr de accidente rutiere mortale pe cap de locuitor din lume.

În jurul Noțiuni de bază în Thailanda

Utilizați aceste instrucțiuni specifice pentru deplasarea de-a lungul rutelor populare:

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *