Notre Dame bezoekersgegevens

Posted on

Notre Dame bezoekersgegevens

Ongetwijfeld het meest prachtige gotische kathedraal in de wereld, de Notre Dame kathedraal van Parijs is ongetwijfeld de meest bekende. Bedacht in de 12e eeuw en voltooid in de 14e, de inmiddels iconische kathedraal was de hartslag van de middeleeuwse Parijs. Na een periode van verwaarlozing, maar heroverde de populaire verbeelding als 19e-eeuwse schrijver Victor Hugo vereeuwigd in “De Klokkenluider van de Notre Dame”.

Notre Dame’s indrukwekkende torens, torenspits, glas in lood, en beeldhouwwerken zijn bijna gegarandeerd uw adem benemen.

Graaf dieper in de geschiedenis van de fascinerende monument door een bezoek aan de ondergrondse archeologische crypte. Het beklimmen van de North Tower te krijgen van een waterspuwer perspectief van Parijs is een must, ook.

Ligging en Contact Info

De kathedraal is centraal gelegen op het Ile de la Cité, de buurt van Parijs, dat het recht van de stad en vertrokken banken verdeelt. Het Ile de la Cité wordt omringd door de rivier de Seine. Nabijgelegen attracties zijn onder de  Tweede Wereldoorlog Deportatie Memorial , de Sainte-Chapelle kapel, het Quartier Latin, de Marais, Wijk en Parijs boottochten.

Adres: Place du Parvis de Notre Dame, 4e arrondissement
Metro: Cité of Saint-Michel (lijn 4)
RER: Saint-Michel (lijn C)
Bus: lijnen 21, 38, 47, of 85
Telefoon: +33 (0) 142 345 610

De beste tijden te bezoeken

Het is algemeen aanbevolen voor een bezoek aan de Notre Dame in het laagseizoen (over het algemeen oktober-maart): u zult een betere kans van het vermijden van grote drukte en lange lijnen.

 Daarnaast doordeweekse ochtenden en avonden zijn over het algemeen veel rustiger dan ‘s middags en in het weekend. Onthoud echter, zal die avond een bezoek aan de kathedraal niet optimaal voor het bekijken van prachtige gebrandschilderde Notre Dame te zijn.

Tot slot, een bezoek bij zonsondergang zal veroorloven ontzagwekkende uitzicht van gebrandschilderd glas van de kathedraal, in het bijzonder, de drie roosvensters.

Cathedral Tours

Gratis rondleidingen van het exterieur en de grote zaal van de kathedraal zijn in het Engels beschikbaar op aanvraag. Bel de informatiebalie voor meer informatie: +33 (0) 142 345 610.

Tours van de kathedraal torens beginnen aan de voet van de North Tower en omvatten het beklimmen van een totaal van 402 stappen. De waarneming gebied voor 13-ton klok van de kathedraal is in de zuidelijke toren. 20 bezoekers worden toegelaten tot de torens elke 10 minuten, en de laatste toegang is op 18:45

Giftshop and Museum

De cadeauwinkel is gelegen in de grote zaal van de kathedraal en verkoopt Notre-Dame-thema sieraden, t-shirts, en andere giften.

De Notre Dame Museum bevindt zich op 10, rue du Cloitre-Notre-Dame (om de hoek van de kathedraal) en sporen ontstaan ​​en de geschiedenis Notre Dame.

Toegankelijkheid

Notre Dame is toegankelijk voor bezoekers met een beperkte mobiliteit. Bel de informatiebalie voor meer informatie.

Belangrijkste historische feiten en data

  • Een Gallo-Romeinse tempel gewijd aan Jupiter en twee vroege middeleeuwse kerken stond op funderingen Notre Dame.
  • De bouw van de kathedraal begon in 1163. Honderden arbeiders en ambachtslieden gezwoegd bijna 200 jaar om het meesterwerk van de vroege gotische architectuur te voltooien.
  • Notre Dame werd geplunderd en zwaar beschadigd tijdens de Franse Revolutie van de 18e eeuw. 19e-eeuwse restauraties geleid door Viollet-le-Duc gerepliceerd veel van de beschadigde vlek glas, beeldhouwwerken, en onderscheidende spits van de kathedraal.
  • Tijdens de Franse Revolutie , werd Notre Dame tijdelijk omgebouwd tot een “Tempel van de Rede”.

Details uit te kijken naar

Notre Dame is vol van in het oog springende, luxueuze details, maar nog meer zijn subtiel en onopgemerkt blijven.

Geïnteresseerd in graven dieper in de geschiedenis van deze opmerkelijke site? Ook na te denken over een bezoek aan de archeologische crypte in de Notre Dame voor een fascinerende blik in de Gallo-Romeinse fundamenten van de stad en de daaropvolgende ontwikkelingen.