November in Frankrijk: Het weer, wat in te pakken, en wat te zien

Posted on

November in Frankrijk: Het weer, wat in te pakken, en wat te zien

Hoewel november een grijze maand lijkt misschien met kille weer en kortere dagen, is het een goede tijd op te halen voor een Franse vakantie. Met herfstkleuren slepende en fleuren het platteland en stadsparken, kan het heldere, koele weer ideaal voor een beetje openluchtrecreatie of sight-seeing zijn.

November heeft een van de meest belangrijke data in de geschiedenis dat wordt gevierd door het hele land. 11 november is een feestdag ter gelegenheid van Wapenstilstand, die het einde van de Eerste Wereldoorlog herdenkt

De wapenstilstand in een treinwagon in een afgelegen deel van Picardië ondertekend is zeer belangrijk om het Franse volk. Zowel grote steden en kleine dorpen hebben ceremonies om de herdenking van wat was de meest gedenkwaardige datum voor de Fransen en de geallieerden te markeren.

In november trekt tot het einde, de kerstmarkten opspringen in heel Frankrijk met seizoensgebonden lekkernijen, speelgoed en decoraties.

Belangrijker zijn de vliegtarieven begint te vallen en er zijn een aantal prijzen goede vakantie en buiten het seizoen op accommodaties.

Frankrijk weer in november

In november kan het weer nog steeds warm in het zuiden, maar kan zo veranderen in te pakken voor de koude ook. Het noorden heeft de neiging om het koud en regenachtig dus als u op reis door Frankrijk, het helpt om te kleden in lagen. U ziet deze variabiliteit in de weer gemiddelden voor een aantal grote steden:

 • Paris:
  temperatuur varieert van 3 graden (7 ° F) tot 7 graden C (44 graden F
  De gemiddelde temperatuur 4 ° C (39 ° F)
  Gemiddeld aantal dagen met wat regen is 16
 • Bordeaux:
  Gemiddelde temperatuur varieert van 5 ° C (41 ° F) tot 13 ° C (55 ° F)
  Gemiddelde temperaturen 7 graden C (45 graden F)
  Gemiddeld aantal dagen met wat regen 15
 • Lyon
  varieert van 4 ° C (39 ° F) tot 10 graden C (50 graden F)
  De gemiddelde temperatuur 7 graden C (45 graden F)
  Gemiddeld aantal dagen met wat regen is 14
 • Nice:
  Gemiddelde temperatuur varieert van 9 ° C (48 ° F) tot 16 graden C (61 graden F)
  De gemiddelde temperatuur is 11,5 graden C (53 graden F)
  Gemiddeld aantal dagen met wat regen is 12
 • Straatsburg
  Gemiddelde temperatuur varieert van 2 graden C (36 graden F) tot 8 graden C (46 graden F)
  De gemiddelde temperatuur 5 ° C (41 ° F)
  Gemiddeld aantal dagen met wat regen 15

Wat te Pack

Bij een bezoek aan Frankrijk in november, afhankelijk van waar je reist, pack voor het gemiddelde weer, maar zeker en ook enkele warmer versnelling. Plan voor lagen en beschikken over een sjaal, muts en handschoenen zodat je comfortabel zal zijn als het weer afkoelt, vooral in de avonduren.

Als je gaat naar de bergen, het kan sneeuwen en als sneeuw vroeg komt, de skigebieden zal openen, in ieder geval voor het weekend.

Vooral als je op reis bent in de noordelijke delen van Frankrijk, moet u een aantal van deze cool-weer items bevatten.

 • Shirts met lange mouwen
 • Truien / sweatshirts
 • Middelzware mantel, bij voorkeur waterdicht
 • Lange broek
 • Closed-teen, comfortabele schoenen
 • Lichte laarzen of dagwandelaars
 • Paraplu
 • Handschoenen en sjaal
 • Warme muts

En vergeet niet al dit lekkers in de kerstmarkten en misschien neem een ​​extra koffer of laat ruimte in je hoofd een voor Franse lekkernijen.

Een uitgebreide vakantie paklijst voor Frankrijk zal nuttig zijn omdat het beschikt over wat in te pakken in uw handbagage en wat medische en zelfzorg items die je wilt brengen.

november Events

Als je in een stad als Parijs in november, zullen er regenachtige dagen waar je wilt indoor-activiteiten zoals het bezoeken van de bekende musea zoals het Louvre te genieten. En zelfs in kleine steden, om enige tijd een kopje koffie in een kleine bistro zal een ideale manier om te ontwijken regendruppels zijn. Er zijn een aantal belangrijke gebeurtenissen voorgedaan die maken het reizen naar Frankrijk ideaal in november.

 • Wapenstilstand wordt gevierd in elke hoek van Frankrijk. Het is met name de overgang naar de vele Wereldoorlog I sites in Noord-Frankrijk te bezoeken op dit moment. De datum, altijd 11 november is een feestdag met vele musea en attracties gesloten. Als je die dag missen, dan kunt u altijd in herdenkingen op het dichtst weekend naar Wapenstilstand.
 • De Hospices de Beaune Wijn Veiling vindt plaats gedurende drie glorieuze dagen in Beaune. De traditie gaat terug tot 1859 toen de eerste veiling van wijnen geproduceerd uit de verschillende wijngaarden in handen van de Hospices werd gehouden bij kaarslicht. Twee kaarsen werden aangestoken in het begin van de verkoop van elke partij en de verkoop ging naar de persoon bieden laatste als de kaarsen ging naar buiten.
 • Beaujolais Nouveau wordt vrijgegeven om middernacht op de laatste donderdag van de maand. Dit is een geweldige gelegenheid voor een beetje feesten en het vieren van deze jonge wijn. Kijk voor speciale evenementen en wijn diners in restaurants.
 • De Kunst en Antiekbeurs in Toulouse ziet zo’n 300 dealers opzetten van winkel voor fanatieke antiek en beeldende kunst verzamelaars. Het evenement, altijd gehouden aan het begin van november, trekt die nieuwe aan het verzamelen als doorgewinterde verzamelaars van over de hele wereld. Er is ook een maandelijkse markt .
 • kerstmarkten openen in heel Frankrijk ter voorbereiding van de jaarlijkse vakantie december. Kleurrijke houten stalletjes langs de boulevards, straten en markten en dat komt met een gevoel van opwinding en anticipatie. Zelfs kleine dorpen zal een openlucht kerstmarkt hebben.
 • Halloween is een heel festival in Frankrijk geworden. Halloween was oorspronkelijk All Hallows Eve, onderdeel van een 3-daags evenement ter ere van de doden, die heiligen (hallows) inbegrepen, martelaren en familieleden. De nacht was een tijd om de macht van de dood te vechten met humor die de fantasievolle traditie van Halloween vandaag de dag is geworden. Terwijl Halloween valt op 31 oktober in de hele wereld, de Fransen zijn meer bezig met  Toussaint , Allerheiligen, die plaatsvindt op 1 november Op deze dag vindt u aan de overkant van gezinnen naar de begraafplaats samen kaarsen aan te steken in kleine lantaarns komen en zet bloemen op de graven van hun familieleden.