Nyepi: de Balinese Dag van de Stilte

Posted on


Nyepi, vaak aangeduid als de Balinese Dag van de Stilte, is een hindoeïstische traditie waargenomen op Nieuwjaar volgens de Balinese Saka kalender. Voor één dag van het jaar, Bali’s onstuimige nachtleven en de spetterende muziek stoppen. De constante gebrul van motoren stopt voor een dag en een aangename, verplichte  stilte kruipt over het eiland. Zelfs de voortdurend drukke luchthaven afgesloten voor 24 uur!

Nyepi is een feestdag in Indonesië bekend als hari raya Nyepi .

Wat kunt u verwachten op de Balinese Dag van de Stilte

Locals krijgt voorbereid op een dag van stilte door om het allemaal uit hun systemen de avond tevoren. Potten en pannen zijn sloeg, rotjes gegooid, beeltenissen van demonen worden verbrand, en optochten de straten lopen. Rituelen worden uitgevoerd om boze geesten te verdrijven.

De Balinese Dag van de Stilte begint om 06:00 op Nyepi en duurt 24 uur tot 06:00 de volgende ochtend. Zowel de lokale bevolking en bezoekers worden verwacht om het evenement zeer serieus nemen. De straten worden gepatrouilleerd door pecalang, security mannen in traditionele kledij, om ervoor te zorgen dat er geen overtredingen.

Terwijl de toeristen niet wordt verwacht dat zij snel of te mediteren, worden ze verwacht dat zij niet hun hotelterrein te verlaten en niet aan stoornissen veroorzaken. Zelfs lichten moeten worden gedimd en overmatig praten bleef stil. Bedrijven sluiten, televisies en radio’s tot zwijgen worden gebracht. Niemand is toegestaan ​​om opzij te gaan rond het eiland van de beveiliging patrouilles en voertuigen van hulpdiensten op levensreddende missies.

Reizen naar Bali tijdens Nyepi

De Balinese Dag van de Stilte zal zeker invloed hebben op uw reis naar Bali als de twee samen. De internationale luchthaven Ngurah Rai in Denpasar sluit naar beneden voor 24 uur geen vluchten mogen verlaten of vertrekken. Alle vervoer rond Bali stopt met bewegen – plan dienovereenkomstig!

Als toerist, zult u niet vrijgesteld van het observeren van de Balinese Dag van de Stilte zijn. Stranden zijn off limits, de meeste bars en restaurants gesloten, en je zal niet worden toegestaan ​​om te wandelen in de straten onnodig. een van de weinige uitzonderingen op het observeren Nyepi – – Tenzij je op het punt om te bevallen bent de dag is een goede tijd om te ontspannen, een boek lezen en luisteren naar de natuurlijke geluiden van Bali anders verduisterd door het verkeer.

Nyepi Dates

De data voor Nyepi verandert van jaar tot jaar als gevolg van de Balinese Saka kalender. De Balinese Dag van de Stilte valt meestal in maart of april. In 2017, het evenement was op 28 maart. In 2018 zal het evenement op 17 maart. In 2019 zal het evenement op 7 maart. In 2020 zal het evenement op 25 maart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *