Nyepi: Ziua balineză Tăcerii

Posted on


Nyepi, adesea menționată ca Ziua balinez Tăcerii, este o tradiție hindusă observat pe de Anul Nou conform calendarului balinez Saka. Pentru o zi din an, Bali viața de noapte și nebunaticii opri muzica înăbușit. Hohote constant de motociclete se oprește pentru o zi și o plăcută, obligatorie  tăcere se târăște pe insula. Chiar și aeroport mereu ocupat se închide timp de 24 de ore!

Nyepi este o sărbătoare publică în Indonezia cunoscut sub numele de Hari Raya Nyepi .

Ce sa va asteptati la Ziua balineză Tăcerii

Localnicii se pregătit pentru o zi de reculegere prin obtinerea totul afară din sistemele lor cu o noapte înainte. Obiecte de bucătărie sunt lovit, pocnitori sunt aruncate, efigii de demoni sunt arse, și procesiuni de mers pe jos pe străzi. Ritualurile sunt efectuate pentru a alunga spiritele rele.

Ziua Balinese tăcerii începe la ora 6 dimineața pe Nyepi și continuă timp de 24 de ore până 6 dimineața în dimineața următoare. Localnici și vizitatori sunt așteptați să ia evenimentul foarte în serios. Străzile sunt patrulate de pecalang, oameni de securitate în haine tradiționale, pentru a se asigura că nu există infracțiuni.

In timp ce turistii nu sunt de așteptat să mediteze rapid sau, ei sunt de așteptat să nu părăsească motive lor de hotel și să nu provoace perturbări. Chiar și luminile ar trebui să fie estompate și vorbitul excesiv păstrate discret. Întreprinderile apropiate, televizoare si aparate radio sunt reduse la tacere. Nimeni nu are voie să se deplaseze în jurul insulei în afară de patrulele de securitate și vehiculele de urgență cu privire la misiuni de salvare.

Călătorie în Bali în timpul Nyepi

Ziua Balinese Tăcerii va afecta cu siguranță călătoria către Bali, în cazul în care două coincid. Aeroportul Internațional Ngurah Rai din Denpasar se închide în jos timp de 24 de ore fără zboruri permis să plece sau să plece. Toate de transport în jurul Bali se oprește în mișcare – planul în consecință!

Ca turist, nu vei fi scutit de la observarea Ziua balineză tăcerii. Plajele sunt în afara limitelor, cele mai multe baruri și restaurante închise, și nu va fi permis să se plimbe pe străzi în mod inutil. Dacă nu ești pe cale de a da naștere – una dintre puținele scutiri de observarea Nyepi – a doua zi este un moment bun pentru a vă relaxa, a citi o carte, și a asculta sunetele naturale de la Bali altfel obturate de trafic.

Perioada Nyepi

Datele pentru Nyepi schimba de la an la an, din cauza calendarului balinez Saka. Ziua Balinese Tacerii de obicei se încadrează în martie sau aprilie. În 2017, evenimentul a fost pe 28 martie. În 2018, evenimentul va fi pe 17 martie. În 2019, evenimentul va fi pe 7 martie. În 2020, evenimentul va fi pe 25 martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *