O privire de ansamblu egiptean Geografie, Istorie & Politica modernă

Posted on

O privire de ansamblu egiptean Geografie, Istorie & Politica modernă

De multe ori considerat bijuteria coroanei din Africa de Nord, Egipt este o destinație populară pentru împătimiții de istorie, iubitorii de natură și de căutare de aventuri. Acesta este acasa, la unele dintre cele mai reprezentative obiective turistice din lume, inclusiv Marea Piramida de la Giza, singurul membru supraviețuitor dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Pentru a profita la maximum de vizita dumneavoastră, perie pe cunoștințele de geografie și istoria țării înainte de a pleca.

Unde este Egiptul?

Egiptul ocupă colțul de nord-est a Africii de Nord. Acesta împarte granițele cu Libia la vest, cu Sudanul la sud și cu Marea Mediterană la nord. La est țară se învecinează cu Marea Roșie și este separată de egiptean Peninsula Sinai, prin Canalul Suez. Acțiunile Peninsula Sinai se învecinează cu Israelul și Fâșia Gaza.

Geografia Egiptului

Egiptul are un total de 384,345 landmass mile pătrate / 995,450 kilometri pătrați, ceea ce face mai mult de opt ori mai mare Ohio, și mai mult de trei ori mai mare decât New Mexico. Este o țară fierbinte, uscat, cu un climat arid deșert care duce la veri toride si ierni moderate. cel mai jos punct al Egiptului este Depresiunea Qattara, un canal de scurgere cu o adâncime de -436 picioare / -133 de metri, în timp ce cea mai mare altitudine este de summit-ul 8625-picior / 2629-metru de Mount Catherine.

Sursa de apă principală a țării este râul Nil. Flowing spre nord prin intermediul a 11 țări africane, măsurile Nil 4,358 mile / 6,853 km lungime și este considerat cel mai lung fluviu din lume. În Egipt, Delta Nilului fertil este responsabil pentru cea mai mare parte a producției agricole a țării. În măsura sud se afla Lacul Nasser, unul dintre cele mai mari lacuri artificiale ale planetei. Are o suprafață totală de 2.030 de mile pătrate / 5,357 km pătrați și a fost creat de inundații cauzate de construcția barajului de la Aswan.

Peninsula Sinai

Spre nord-est a țării se află Peninsula Sinai, o porțiune triunghiulară de deșert care poduri decalajul dintre Africa de Nord și Asia de Sud-Vest. Egiptul controlează, de asemenea, Canalul Suez, care formează o legătură mare între Marea Mediterană și Marea Roșie, permițând trecerea în începând cu Oceanul Indian. dimensiunea Egiptului, locația strategică și apropierea de Israel și Fâșia Gaza a pus națiunea în prim-planul geopoliticii din Orientul Mijlociu.

Istoria antica

Dovezi ale locuirii umane în datele Egipt înapoi la al 10-lea mileniu î.Hr.. Egiptul antic a devenit un regat unificat în aproximativ 3150 î.Hr. și a fost condus de o serie de dinastii succesive de aproape 3.000 de ani. Această perioadă de piramide și a faraonilor a fost definit prin cultura sa remarcabilă, cu progrese majore în domeniile de religie, arte, arhitectură și limbaj. bogăția culturală a Egiptului a fost susținută de o bogăție incredibilă, întemeiată pe agricultură și comerț facilitat de fertilitatea Valea Nilului.

Din 669 î.Hr., dinastiile Vechiului și Noului Regate maruntita sub un atac violent de invazii străine. Egiptul a fost cucerit la rândul său de către mesopotamieni, perșii, și în 332 î.Hr., de către Alexandru cel Mare al Macedoniei. Țara a rămas o parte din Imperiul macedonean, până la 31 î.Hr., când a intrat sub dominația romană. Prin secolul 4, răspândirea creștinismului în tot Imperiul Roman a dus la înlocuirea religiei tradiționale egiptene – până la musulmani arabi au cucerit țara în 642 AD.

Evul Mediu până în secolul 20

conducători arabi au continuat să guverneze Egiptul până când a fost absorbit în Imperiul Otoman în 1517. A urmat o perioadă de slăbire economiei, ciuma și foametea, care, la rândul său, a deschis calea pentru trei secole de conflict pentru controlul asupra țării – inclusiv un scurt succes invazia napoleoniană Franța. Napoleon a fost forțat să părăsească Egiptul de britanici și turcii otomani, creând un vid care a permis otoman albanez comandantul Muhammad Ali Pașa pentru a stabili o dinastie care va continua să domnească peste Egipt până în 1952.

În 1869, Canalul Suez a fost finalizat după 10 ani de construcție. Proiectul a fost aproape de a falimentat Egipt, și amploarea creanțelor țărilor europene a deschis ușa pentru o preluare britanic în 1882. În 1914, Egiptul a fost stabilit ca un protectorat britanic. Opt ani mai târziu, țara a recăpătat independența nominală sub conducerea regelui Fuad I; Cu toate acestea, conflictele politice și religioase în Orientul Mijlociu, în urma al doilea război mondial a dus la o lovitură de stat militară în 1952, precum și stabilirea ulterioară a republicii egiptene. În 1956, decizia președintelui Nasser de a naționaliza Canalul Suez a dus la conflictul Suez Criza în care Egiptul a fost invadat de Israel, Franța și Marea Britanie, dar în cele din urmă a apărut triumfător.

Politica modernă a Egiptului

De la revoluția din 1952, Egiptul a cunoscut o perioadă de turbulențe economice, religioase și politice. În 2011, președintele dictatoriala Hosni Mubarak a fost forțat să demisioneze după 30 de ani de la putere printr-o serie de greve și proteste violente, care în cele din urmă a dus la guvern fiind predat armatei egiptene. În 2012, Fratia Musulmana parlamentarul Mohammed Morsi a câștigat alegerile prezidențiale, dar regula lui a fost de scurtă durată; în 2013, el a fost demis de către armată, după conflicte între guvern și musulmani anti-Frăției protestatari.

O nouă constituție a fost aprobată la începutul anului 2014, și curând după aceea, actualul președinte Abdel Fattah el-Sisi a fost ales. De atunci, situația politică din Egipt sa stabilizat, deși țara a suferit o serie de atacuri teroriste desfășurate de grupuri, cum ar fi Daesh-Sinai (cunoscut anterior ca ISIL sau ISIS). Cea mai recentă dintre acestea includ un incident în noiembrie 2017, când 300 de civili au fost uciși în timp ce adorare la o moschee de Nord Sinai; iar în noiembrie 2018, atunci când persoane înarmate au atacat un autobuz al creștinilor copți din provincia Minya, omorând șapte persoane.

Siguranța pentru turiști în Egipt

Ca rezultat al activității teroriste a crescut și instabilitatea politică, turismul a atins cel mai scazut nivel din toate timpurile în 2015, dar a început să recupereze în ultimii patru ani. Departamentul de Stat consultativ de călătorie a SUA clasează Egiptul ca o țară de nivel 2, ceea ce înseamnă că turiștii ar trebui să exercite niveluri de precauție sporită. Cu toate acestea, atât guvernele SUA și Marea Britanie ia in considerare cele mai populare destinații turistice ale țării să fie în condiții de siguranță, inclusiv Cairo, Luxor, Abu Simbel, Hurghada, Marsa Alam și Sharm el-Sheikh. Verificați pentru cele mai recente actualizări înainte de a rezerva călătoria.