Ob taksi in iz Pariza Letališča: Ali je vredno?

Posted on

Ob taksi in iz Pariza Letališča: Ali je vredno?

Mnogi bralci me vprašal, ali mislim, da je vredno plačati za vožnjo s taksijem do in iz letališča v Parizu. To zagotovo ni najcenejša možnost, vendar je ob taksi ali iz pariških letališč na koncu na najlažji in najmanj stresno načina prevoza? In koliko bi lahko pričakovali, da plača za tipično taxi fare med centra mesta in letališča?

Je vredno?

Ni enostavno odgovoriti na vprašanje, ali je ob taksi najboljša možnost.

Če imate precej velikodušen proračun, veliko težkih vrečk, ki potujejo z zelo majhnimi otroki ali starejši ali invalidi, da bi absolutno priporočam ob taksi, ki je na splošno veliko bolj sproščeno možnost z manj hoje ali nakazila časa sodeluje. Nasprotno, če ste poskušali gledati potnih stroškov, ki so pakirane dovolj jasen, in so udobne navigacijo pariških javnih prometnih sistemov, ob vlaku (RER), posebne avtobusne storitve v osrednjih pariških ali letalske izmeničnih veliko cenejša možnost.

Koliko lahko pričakujem plačati za taksi od pariških letališčih?

Glede na prometne razmere in čas dneva si potuje, lahko pričakujete, da plača kjerkoli od 35 do 70 evrov za eno vožnjo s taksijem ali iz letališč v Parizu. Seveda, če ste vzeli taksi od Denfert-Rochereau na jugu Pariza v razmeroma bližnji letališču Orly, boste plačali na spodnjem koncu lestvice.

Če bi vzeli taksi vso pot iz Južne Pariz Roissy-Charles letališča de Gaulle in severno od mesta, pričakujejo veliko višjo stopnjo. Vedno se lahko zaprosi taksi za povprečne cene vozovnice iz vaše točke odhoda pred sprejemom v vožnji. Ne pozabite, da če rezervirate taksi vnaprej, boste običajno morali plačati pristojbino za rezervacijo in pickup na vrhu same fare.

Kje najti Taxis v in iz Pariza letališča

Na Charles de Gaulle in Orly, iskati znake in ikone, ki kažejo na vožnjo pickup območja iz prihode terminala.

Iz Pariza, če ne želite rezervirati taksi pred časom, lahko najdete taksiji v izobilju okoli glavnih železniških in prometnih središčih, kot so Gare du Nord, Gare de l’Est, Gare du Montparnasse, Gare d’Austerlitz ali Gare St Lazare. Če ste naslov na letališču Charles de Gaulle, je najbolje, da toče taksi od Gare du Nord in Gare de l’Est, saj bo skupna cena vozovnice običajno cenejši od teh točk. Če ste naslov na letališču Orly južno od Pariza, kliče taksi od Gare Montparnasse ali postaje Denfert-Rochereau RER je lahko dobra izbira.

Ena varnost opozorilo: Nikoli ne sprejme vožnjo s taksijem, ki nima meter, jasno viden znak na strehi branja “taxi” ali drugače udari kot manj kot profesionalni videz. To lahko privede do pridobivanje odtrgali, in tam so bili tudi osamljeni primeri za ugrabitev v preteklosti posamezniki nastopajo kot taksisti.

Rezervacija taksi in iz Pariza Letališča: Taxi Podjetja

Spodaj so nekatere od najbolj pogosto uporabljenih taksi podjetja v Parizu, in ponujajo storitve na pariških letališčih.

V nekaterih primerih, na spletu rezervacija je na voljo.