Ob vlak v Italiji – Kako potovati na italijanskih vlakih

Posted on

Ob vlak v Italiji - Kako potovati na italijanskih vlakih

Vlak potovanje v Italiji, je priročen in poceni način, da vidim velik del države, zlasti njenih velikih mest in mest. Vsej državi železniškega sistema se je začela leta 1800, in zelo razširila po fašistični režim Mussolinija, ki je slavno “, ki vlaki vozijo na čas.” Obstreljevanje med drugo svetovno vojno opustošil železniške proge, vendar rekonstrukcija prišlo pod povojni Marshall Plan. Prvi vlaki za visoke hitrosti je debitiral leta 1970 in danes, v Italiji še naprej, malo-by-malo, vsaj posodobiti in razširiti svoj železniški sistem.

Potovanje z vlakom je ponavadi najboljša možnost za obisk velikih in srednje velikih mest, kjer je vožnja živcev-wracking in parkiranje je malo in drago. V večjih mestih, železniška postaja je običajno v središču mesta ali desno na obodu. V srednje velikih in manjših mestih, zlasti tistih na višji nadmorski (kot je Siena ali Orvieto, na primer), postaja je na nižjem nivoju in je povezan centra preko avtobusom, vzpenjačo ali kratek sprehod ali vožnjo s taksijem.

Omeniti velja, da če hočeš videti italijanske pokrajine in ogled njene bolj oddaljenih hilltowns, vlaki niso najbolj idealna rešitev, saj veliko mest nimajo bližnjih postaj. In ker imajo železniške proge pogosto nasipov na obeh straneh, ki jih nimajo vedno idilično podeželsko pogled skozi okno.

Vrst vlakov v Italiji

Z izjemami, kot je navedeno, vsi vlaki so del nacionalne proge, Trenitalia .

Frecce hitri vlaki
Frecce so Italije hitri vlaki, ki vozijo izključno med večjimi mesti.

Sedežne rezervacije na Frecce vlaki so obvezna in navadno vključeni v ceno vozovnice. Vstopnice za proge za visoke hitrosti Frecciarossa, Frecciargento in Frecciabianca (Frecciarossa je najhitrejši), so na voljo na spletni strani Trenitalia – boste opazili takoj pri iskanju, da so hitri vlaki precej dražji in, no, hitreje kot drugi Trenitalia vlaki.

Različni razredi potovanja so na voljo, ampak tudi osnovna Freccia storitev je čisto in udobno.

Intercity in Intercity Plus vlaki

Intercity so relativno hitri vlaki, ki se izvajajo na dolžino Italije, ustavljanje v mestih in večjih mestih. Prvi in ​​drugi razred je na voljo. Prvi trenerji razreda ponujajo nekoliko boljše sedeže in so na splošno manj poseljena. Sedežne Rezervacije so obvezne na vlake Intercity Plus, in pristojbina je vključena v ceno vozovnice. Sedežne rezervacije se lahko izvede za večino Intercity vlaki, preveč.

Regionale (regionalni vlaki)
To so lokalni vlaki, pogosto teče okoli delovnih in šolskih urnikov. So poceni in navadno zanesljiv, vendar sedeži lahko težko najti na glavnih poteh. Številni regionalni vlaki imajo samo drugi razred sedežev, vendar če je na voljo, razmislite o nakupu prvovrstne vozovnico. To je manj verjetno, da bodo v celoti še posebej v času vozi časih in ne stane veliko več. Moramo biti pošteni – Regionale vlaki, medtem ko je poceni in pogoste, lahko segajo od čiste in udobne (s klimatsko napravo v vročem vremenu) za umazano in celo smrdljiv -. S kopalnico, ki morda ne želijo stopiti na to je s ne pomeni vedno zadevo, vendar vemo, da so Regionale vlaki malo roll kocke.

Italo

Italo , zasebni železniški podjetje, teče hitro vlaki na relacijah med več večjih mestih. V zadnjih letih, ki jih je sprejela ugriz iz poslovanja Trenitalia je, še posebej, če se tekmuje z vlaki Freccia. Italo ima zelo moderno floto čistih, udobnih vlakov, s storitvenimi razredi od Smart (standardno) Club Executive (VIP razred).

Nekatere majhne zasebne železniške družbe služijo mest v enem prostoru, kot Ente autonomo Volturno , ki ima poti iz Neaplja v mestih, kot na obali Amalfi in Pompejev ali  Ferrovie del Sud Est  , ki služi južni Pulj.

Iskanju svojega cilja na seznamih vlakov

urniki vlakov so prikazani na železniških postajah, tako odhajajo (partenze) in prihajajo (arrivi). Večina železniških postajah imajo bodisi veliko ploščo ali manjših televizijskih seznam vlakov, ki bodo prispeli ali takoj odstopiti in ki sledijo, ki jih uporabljajo.

Tudi če je vaš vlak, ki kotirajo na zaslonu, boste morda morali počakati nekaj časa, preden so videli skladbo na seznamu in ki svojo pot na pravi platformi.

Nakup italijanski vlak

Obstaja več načinov, da kupijo vozovnico v Italiji ali preden greš:

  • Urniki za iskanje in nakup železniških vozovnic na spletu in si oglejte urnike vlakov na  Trenitalia  ali  italo . To je naša prednostna metoda za nakup vstopnic, ki ga lahko natisnete ali shranite na vaš pametni telefon za prikaz na vodnika.
  • Pojdi na oknu vozovnice na postaji opremljen s časom in okolici vlaka, ki jo želite vzeti, število vstopnic, ki jih potrebujete, in razred vozovnice ( primo ali Secondo ).
  • Uporabite stroj vozovnice, če jih ima postaja. To so zelo enostaven za uporabo in se lahko izognete dolge proge na oknu vozovnice, vendar boste morda morali plačati v gotovini.

Opomba: Če ste res delaš stvari v zadnjem trenutku, vam priporočamo nakup vstopnice na spletu.

Za potovanje na regionalnih vlakov, upoštevajte, da vam vozovnica vlak kupi prevoz na vlaku, to ne pomeni nujno, da boste dobili sedež na tem vlaku. Če ugotovite, da je vaš vlak poln in ne morete najti sedež v drugem razredu, lahko poskusite najti vodnik in vprašal, če se vaša vozovnica mogoče nadgraditi na prvi razred.

Pasji svoj vlak

Ko imate vstopnico, se lahko odpravite ven na svoj vlak. V italijanščini, so skladbe imenovane Binari (številke tirov so navedene pod koš na odhod krovu). V manjših postajah, kjer vlaki gredo skozi postajo boste morali iti pod zemljo z sottopassagio, ali underpassage, da se na progi, ki ni Binario uno ali proga številka ena. V večjih postajah, kot so Milano Centrale , kjer vlaki vlečejo na postajo, ne pa skozi, boste videli vlakov z glavo, z znaki na vsaki progi, ki označujejo naslednji pričakovani vlak in njegov čas odhoda.

Toda preden greste na svoj vlak – potrditev, da vozovnico! Če imate regionalno vozovnico ali vozovnico za eno od manjših linij (ali katero koli vozovnico brez določenega števila vlakov, datum in čas), tik preden se vkrcate svoj vlak, našli zeleno-beli stroj (ali v nekaterih primerih staro-style rumene stroji) in vstavite konec vozovnice. To natisne čas in datum prve uporabe vozovnice, in omogoča, da velja za potovanje. Obstajajo trd kazni za ne potrjevanje vozovnice. Potrditev velja za regionalne vozovnice ali katere koli vozovnice, ki nima določenega datuma, časa in števila sedežev na njej.

Upoštevajte, da je, če imate e-vozovnico ali PDF, ali natisnjeno vozovnico s kodo QR za to ni potrebe, da ga potrdijo – samo pokazati, da je dirigent, ko on ali ona gre na vlaku.

Če nimate dodeljen sedež, samo vkrcati eno od železniških vozil za svoj razred potovanja. Ponavadi so police nad sedeži za prtljago, ali namenske police v bližini obeh koncev trenerja za vaše večje prtljage. Upoštevajte, da ne boste našli nosači na postaji ali čakanja s tira, da vam pomaga z vašo prtljago, boste morali, da bi dobili svojo prtljago na vlaku sami.

To je v navadi, da bi pozdravili sopotnike, ko sedite. Preprosta buongiorno bo naredil lepo. Če želite vedeti, če je sedež prazna, preprosto reči Occupato? ali E libero? .

Na cilj

Železniške postaje so živahne mest, zlasti v velikih mestih. Bodite pozorni na vaše prtljage in denarnico. Ne pustite, da kdo ponudi, da vam pomaga z vašo prtljago, ko ste off vlaka ali vam prevoz. Če iščete taksi, glava zunaj postaje do taksi stojalo ali avtobusa. V mestih s podzemno sistemi (podzemne železnice), je ponavadi metro postaje znotraj železniške postaje.