Obisk Famous Trevi Fountain Rima

Posted on

Obisk Famous Trevi Fountain Rima
Vodnjak Trevi ali Fontana di Trevi na vrhu seznama najbolj poznanih fontane v Rimu, če ne na svetu. Prepoznavni simbol mesta, to je top brezplačno atrakcija (razen za kovanec boste morda želeli, da vržejo v), risanje po ocenah 1200 ljudi, v mestu vsako uro.

Nahaja se v zgodovinskem središču Rima, vodnjak stoji na majhnem trgu v bližini križišča Via della STAMPERIA, Via di S. Vincenzo in Via del Lavatore. Najbližja Metro postaja je Barberini , čeprav, če želite videti, Španske stopnice, lahko zagotovo izstopite na Spagna postaje podzemne železnice in hoje od Piazza di Spagna do vodnjaka v približno 10 minutah.

Zgodovina vodnjaka Trevi

Glede na ogromno število starih struktur v Rimu, Trevi Fountain je relativno moderno s primerjavo. Leta 1732 je papež Klement XII potekal natečaj, da bi našli primernega arhitekta s plovili za novega terminala vodnjak za Acqua VERGINE: za vodovod, ki je bilo črpanje sveže vode v Rimu leta 19 pred našim štetjem.

Čeprav florentinski umetnik Alessandro Galilei je zmagal na tekmovanju, je komisija podelila za lokalno arhitekta Nicola Salvi, ki je takoj začel gradnjo na množično baročni vodnjak. Vplivajo na Bernini zasnovo, ki ni bila nikoli izvedena, delo Salvi uvaja vrsto razlagalnih elementov, vključno z masivnimi stebri in pilastri, kaskadnih vode v bazenu na svojem dnu, in odločno kip Oceanusa in njegovi lupini v obliki vozu, ki ga pripravi morskih konjičkov in ukrotiti z Triton. V mansardi z ograjo in alegoričen številkah lebdi nad slavolokom, ki predstavlja številčnost, plodnost, bogastvo in dobrin.

Vodnjak Trevi je bil končno dokončan 1762 drug arhitekt Giovanni Pannini, po smrti Salvi v letu 1751. 17-mesečno obnovo modna hiša Fendi financira bila končana v jeseni leta 2015, s čimer se je vodnjak nazaj v bleščeče beli sijaj.

Kaj storiti v vodnjak Trevi

Od podnevi do polnoči, na tisoče turistov množice po širokem bazenu Trevi je ujeti to fantastičen oblikovanje marmorja z mermen, morskih konjičkov, in obračanjem bazenih, vse predseduje Oceanusa, božansko poosebljenje morja.

Tukaj je nekaj stvari za početi ob obisku vodnjak Trevi.

Vreči kovanec v vodnjak. Turisti pogosto obiskujejo vodnjak Trevi, da sodelujejo v ritualnem met kovanca. To je dejal, da če si vrgel kovanec v vodnjak Trevi, je zagotovljena vaša vrnitev v večnem mestu. Drugi kovanec začela obljublja, da boste našli ljubezen. Tretja naj bi zagotovili zakonsko zvezo.

To storite kovanec kretnjo pravilno (in to očitno pomembno, da za svojo srečo, da imajo), obrnjen proč od vodnjaka, držite kovanec v desno roko in ga vržejo čez levo ramo.

Se čudil, od tega 18-stoletja baročno mojstrovino. Vrezane v luči Palazzo Poli, to awe-zanosen lehnjak vodnjak stoji približno 85 metrov visoko in približno 160 metrov širok, razlitje skoraj 2.900.000 kubičnih metrov vode na dan. Ocenjujejo, da se približno 3.000 evro kovancev, pridobljeni iz vodnjaka vsak dan in podaril v dobrodelne namene.

To je enostavno, da se moti gneče in foto ops – vendar ne traja nekaj minut, da občudujem podrobnosti in obseg te monumentalne kiparske vodnjak.

Spomnimo slavne filmske prizore snemali ob vodnjaku. Kino je bilo zelo dobro, da je vodnjak Trevi v preteklih letih. Služi kot nastavitev za takšne klasičnih filmov kot so Federico Fellini je La Dolce Vita, Jean Negulesco v treh kovancev v vodnjak , William Wyler je Roman Holiday , in celo Julia Roberts hit Jej, moli, ljubi , je Fontana di Trevi postanejo stvari, da italijanska sanje so narejene iz. Ne moreš iti prebijanje v vodnjak kot znak Anita Ekberg se je v La Dolce Vita (v resnici, prosim, ne!), Vendar je še vedno zabavno, da podoživite ikona filmske trenutke tukaj snemali.

Najboljši čas za obisk

Seveda, je najboljši čas za obisk Trevi Fountain je, ko so množice na njihovo najlažji. To pomeni, da bi se izognili opoldne in pozno popoldne, ko je območje okrog vodnjaka utesnjen in preobremenjeno Če lahko prideš tja v mraku, boste ugotovili, da je večer sijaj in dramatične učinke razsvetljave ustvariti nebeško in romantično vzdušje. Zgodaj zjutraj je tudi pravi čas, da se tam, kot je piazza tiho in mirno.

Kako priti do tja

Lokacija: Piazza di Trevi, 00187 Roma

Od Piazza di Spagna: Vodja jugovzhodno Via di propagando in naprej na Via di Sant’Andrea delle Fratte. Bodite levo na Largo del Nazareno in desno na Via della Panetteria. Na Via della STAMPERIA da pravico in prispejo na Piazza di Trevi.

Od železniške postaje Termini: Vzemite Metro A (rdeča črta) do Barberini postaje in hodi 8 minut na Piazza di Trevi.

Nasveti obiskovalca:

Ne imejte v mislih, da je strogo prepovedano kopanje, Videli noge v vodi, jesti, ali sedi na katerem koli delu spomenika. Kršitelji bodo kaznovani nekje med 450 € za kopanje, in 240 € za sedenje, plezanje, ali izleta na vodnjaku.

Ko so množice na svoje najtežje (in kadarkoli, res), pazi na pickpockets in drobnih tatovi – Trevi Fountain je turistična Central.

V bližini Znamenitosti

Španske stopnice. Najljubši kraj vzeti razbremeni, Scalinata di Spagna je nagnjena stopnišče z 138 koraki, ki jih pokrovom Trinità dei Monti cerkev. Stopnice spregledati igriv Fontana della Barcaccia (vodnjak na grde čoln), ki ga je zasnoval Pietro Bernini, oče Gian Lorenzo Bernini.

Piazza Navona . Domov treh impresivnih fontane, predvsem vodnjak Bernini je od štirih rek, je ta javni trg brenčanje z ljudmi dan in noč.

Pantheon . Dobro ohranjena in omamljanje, ta nekdanji poganski tempelj, zgrajen v 1. stoletju našega štetja, je zdaj krščanska cerkev. Inženiring čudite, da se ponaša z največjo nearmirani cementa kupolo na svetu.