Obisk na forumu v Rimu – Zgodovina rimskega foruma in kako vidimo

Posted on

Obisk na forumu v Rimu - Zgodovina rimskega foruma in kako vidimo

Rimski forum (znan tudi kot Foro Romano v italijanskem jeziku, ali samo forum) je eden od najbolj znanih antičnih mest v Rimu kot tudi eden izmed najbolj Rim znamenitosti za obiskovalce. Zasedajo Izvaljen prostor med Kolosej, Kapitolu Hill, in kadjo Palatin Hill, je Forum središče politične, verske in poslovnega življenja starega Rima in ponuja vpogled v sijaju, ki je bil nekoč rimski imperij. Via dei Fori Imperiali , širok bulvar zgrajena v času vladavine Mussolinija v začetku 20. stoletja, predstavlja vzhodni rob foruma.

Roman forum Informacije za obiskovalce

Ure: Daily 08:30 do ene ure pred sončnim zahodom; zaprta 1. januar 1. maj in 25. december.

Lokacija: Via della Salaria Vecchia, 5/6. Podzemne Colosseo prislon (Linea B)

Vstopnina: Trenutna cena vstopnice je 12 € in vključuje vstop v Kolosej in Palatin Hill. se lahko izognete linijo vozovnice z nakupom Kolosej in Rimski Forum vstopnice vnaprej.

Informacije: Preverite trenutne ure in cene na spletu ali nakup vstopnic na spletu v EUR z rezervacijo pristojbino.

Obiščete lahko tudi rimski forum z romsko Pass, kumulativno karto, ki ponuja brezplačne ali znižane stopnje za več kot 40 znamenitosti in vključuje brezplačen prevoz na rimskih so avtobusi, podzemne železnice in tramvaji.

Forum vsebuje veliko starih zgradb, spomenikov in ruševine. Lahko poberem načrt foruma na vhodu ali iz poljubnega števila kioskih po vsej Rimu.

Roman Forum Zgodovina

Stavba na forumu nazaj že stoletja pred našim štetjem 7. Na severnem koncu foruma pri Kapitolu Hill so sega nekaj najstarejših ruševine Foruma vključno marmor ostanki iz bazilike Aemilia (upoštevajte, da je bazilika v rimskih časih mesto poslovanja in denarja posojil); kurije, kjer je sestavil rimski senatorji; in Kostra, platforma, na kateri zgodnje govorniki je govor, so bile zgrajene v DP 5. stoletja

Do 1. stoletja pred našim štetjem, ko je Rim začel svojo vladavino nad Sredozemljem in velikih redi Evrope, številni objekti šel v forumu. Temple of Saturn in Tabularium, državni arhivi (danes je dostopen preko Kapitolu Muzeji), sta bila zgrajena okoli 78 pred našim štetjem Julij Cezar začel graditi bazilike Julia, je pomenilo, da je pravo sodišče, v 54 pred našim štetjem

Vzorec gradnje in uničenja se je na na Forumu za sto let, ki se začne v 27 pred našim štetjem s prvim cesar v Rimu, Augustus in traja skozi 4. stoletju našega štetja, ko je zahodna Rimski imperij osvojili Ostrogotov. Po tem času, forum padel v slabem stanju in skoraj popolno pozabo. Za sto let po Sack Rima, je bil forum v veliki meri uporablja kot kamnolom za druge objekte po vsem Rimu, tudi stene v Vatikanu in mnogi od rimskih cerkva.

Šele konec 18. stoletja, ki je svet ponovno odkril rimski forum in začeli izkopavati svojih stavb in spomenikov v znanstveni način. Tudi danes, arheologi v Rimu nadaljuje izkopavanja v forumu v upanju, da odkrijete še neprecenljivo fragment iz antike.