Obisk Trgu svetega Petra v Vatikanu

Posted on

 Obisk Trgu svetega Petra v Vatikanu
Nahaja se pred baziliko svetega Petra, Trg svetega Petra, ali  Piazza San Pietro , je eden izmed najbolj znanih trgov v vse Italije in je pomembno zbirališče za turiste, ki obiščejo znamenitosti Vatikana. Tako trg in bazilika so poimenovane po Saint Peter, apostol Jezusa, ki ga mnogi katoličani šteje, da je prvi papež. Čeprav Trg svetega Petra se nahaja v osrčju Vatikana, mnogi turisti vidijo kot pomemben del v Rimu kot tudi. Od Trgu svetega Petra, si lahko obiskovalci ogledajo tudi papeške Apartmaji, ne le bivalnih prostorih papeža, ampak tudi kraj, kjer je papež pogosto stoji za reševanje množice romarjev.

Obiščete lahko trg svetega Petra brezplačno 24 ur na dan, razen če je piazza zaprta za slovesnosti.

Zgodovina Trgu svetega Petra

Leta 1656 je papež Aleksander VII naročila kipar in arhitekt Gian Lorenzo Bernini ustvariti trg vreden o veličini bazilike svetega Petra. Bernini zasnovana eliptično piazza, ki se objemu na dveh straneh, s štirimi vrstami uvedbi stebrov razporejenih v prelepem stebrišče. Dvojni kolonad so namenjeni simbolizirajo objemu veji Bazilika svetega Petra, Matere Cerkve krščanstva je. Polnjenje kolonada so 140 kipi prikazujejo svetnike, mučeniki, papeži in ustanoviteljem verskih redov znotraj Katoliške cerkve.

Najpomembnejši vidik Piazza Bernini je njegova pozornost simetrije. Ko Bernini začel oblikovanju svoje načrte za kvadrata, je bil potreben za gradnjo okoli 385 ton egipčanski obelisk, prvotno prinesel v Rimu Kaligula okoli 37 pred našim štetjem, in ki je bila dana v njeno lokacijo v 1586. Bernini zgrajena svojo piazza okoli osrednje osi od obeliska. Obstajajo tudi dve majhni fontane v eliptični piazza, od katerih je enako oddaljena od obeliska in stebriščem. Ena fontana je bila zgrajena Carlo Maderno, ki je prenovljeno fasado St.

Bazilika Petra v začetku 17. stoletja; Bernini postavili ujemanje vodnjak na severni strani obelisk, s čimer uravnoteženje oblikovanje Piazza je. Tlakovcev iz piazza, ki so kombinacija kamne in travertin blokov, razporejenih za obsevanje iz osrednjega “vozlišče” obeliskom, tudi elemente simetrije.

Najboljše Stališča

Da bi videli simetrijo tega arhitekturno mojstrovino iz prve roke, moramo stati na Roundel poudarkov pločnikih, ki se nahajajo v bližini fontane Piazza je. Od žarišč, štiri vrstice na stebriščem line up popolnoma druga za drugo, ki ustvarja neverjetno vizualni učinek.

Kako priti do tja

Vatikan je na zahodni strani reke Tibere, medtem ko v Rimu glavne strani podoben vodnjak Trevi, Pantheon, in španskih stopnic, so na vzhodu. Najlažji način, da dobite na Trgu svetega Petra se bo Metro Line A do Ottaviano “San Pietro” stop. Lahko tudi taksi in povej vozniku, da gredo na Piazza San Pietro. Če ste vzeli taksi, se prepričajte, da vprašati za ceno spredaj, da bi se izognili preplačilu.