Octombrie, în Franța: Vremea, Ce să Pack, și ce să vezi

Posted on

 Octombrie în Franța: Vremea, Ce să Pack, și ce să vezi

Octombrie este o lună magică în Franța. Culorile toamnei sunt la cele mai bune lor și vremea caldă de multe ori permite zile glorioase de mers pe jos in aer liber. Sezonul de recoltare de struguri este în plină desfășurare în jurul valorii de regiunile viticole din Franța, și dragostea franceză de festivaluri continuă cu o serie de evenimente pentru a se bucura. Multe dintre atracțiile sunt deschise, dar fără mulțimile de vară și hoteluri tind să ofere rate scăzute de umăr-sezon.

Pe măsură ce seara atrag, puteți sta în fața unui foc deschis pocnituri la sfârșitul zilei, savurând un pahar de vin și priviți apusul de soare peste frunzele toamna.

Franța Vremea în octombrie

În cursul lunii octombrie vremea în Franța poate fi foarte variabilă, cu toate mediile de temperatură din anii ’50. Cele mai multe zile sunt însorite, dar aproximativ 12 zile pe lună obține ploaie sau averse ușoare (mai ales la Paris).

  Temperatura medie a scăzut Temperatura medie a ridicat Medie Rainy Zile
Paris 50 F 64 F 12
Bordeaux 46 F 64 F 14
Lyon 45 F 61 F 12
Frumos 63 F 70 F 11
Strasbourg 43 F 57 F 13

Ce să Pack

Ambalaj pentru Franța în luna octombrie este o afacere de complicat. Ar trebui să se pregătească cu siguranta pentru vreme rece, la un moment dat în timpul vizitei dumneavoastră dacă nu sunteți în sudul Franței, la începutul lunii. Dar chiar și aici, nu poate fi zile racoroase. În partea de nord, vremea poate fi glorios, dar este la fel de capricioasă. Pachet de straturi, cum ar fi pulovere sau cardigan, un spărgător de rezistent la apa, un sacou cald pentru seara, și pantofi comozi.

Dacă ploaia este prognoza, aduce cizme și o umbrelă de robust care poate rezista vântului.

Octombrie Evenimente în Franța

Octombrie aduce o serie de evenimente și festivaluri în Franța.

  • Nuit Blanche  este sărbătorită în toată Franțala data6 octombrie 2018. Festivalul anualarte este atunci când atractii, muzee, parcuri deschise toata noaptea. Admirați arta, vorbesc cu iubitoriicultura ta colegi, apoi micul dejun în dimineața următoare întro cafenea la o ceașcă aburindă de cafe au lait și un croissant untos.
  • Festivalul de Film Lumière  are loc în marele oraș Lyonunde filmulînceput cu frații Lumière. Din octombrie 13-21, 2018, mai mult400proiectii vor prezenta 174filme internaționale. Actrita si producatorul Jane Fonda va fiasemeneadistins cu premiul Lumière la a 10aniversare a festivalului.
  • Amiens Rederie , una dintre cele mai mari piețevechituri din țară și târguri, preia Amiens la 7 octombrie 2018. Acesta este celdoilea cel mai mare  Brocante  târg în Franțadupă Lille Braderie, care se află pe primul weekend alseptembrie.
  • Jazz între cele două turnuri  din La Rochelle pe coasta Atlanticului salutăjur100muzicieni internaționale în etapejurul orașului. Festivalul desăptămână este planificată pentru octombrie un-07 2018.