Skip to main content

Od Bangkoka do Chiang Mai – Najboljši način priti do Chiang Mai iz Bangkoka

Od Bangkoka do Chiang Mai - Najboljši način priti do Chiang Mai iz Bangkoka
Na kratko, imate tri možnosti za pridobivanje od Bangkoka do Chiang Mai : avtobus, vlak ali letalo.

Izbira najboljšega načina prevoza je odvisna od vaše razmerje med časom do proračuna in vaše tolerance za nelagodja. Obstaja približno 400 kilometrov za kritje med Bangkok in Chiang Mai.

Leti od Bangkoka do Chiang Mai samo traja malo več kot eno uro. So učinkovito zmanjšati 12+ ur prevoza do okoli 2,5 ure, ob predpostavki, da pridete eno uro pred letom. Plus, oni so le nekoliko dražji kot pa po kopnem.

Toda črtami čez nebo na 500 kilometrov na uro, je zagotovila, da bo videti nič države na poti.

Going kopnem zahteva bodisi cel dan ali čez noč bodisi z avtobusom ali vlakom. Na račun dobrega spanca, avtobusi so najbolj ekonomično možnost – ob predpostavki, da ne boste dobili oropali posredovalcu toliko backpackers storiti.

Obstaja pa še ena možnost: Če je vaša pot omogoča upočasnitev, potovanje vlak vedno zagotavlja bolj nepozabno izkušnjo in zmanjšuje obremenitev okolja.

Letenje Iz Bangkoka do Chiang Mai

Roke dol, letenje je najhitrejši način, da Chiang Mai. Morda je najbolj udoben, preveč. Tudi če je vaš sedež vas postavi v nočni mori scenariju, boste morali le, da ga prenašati za 90 minut. Ob avtobus precej dobro zagotavlja 12 ur, rog peskanje moro.

Z veliko konkurenco, letalske vozovnice za lete iz Bangkoka v Chiang Mai (koda letališča: CNX) je zelo poceni. Proračunske prevozniki ponujajo omejeno število “promo” prevoznine včasih tako poceni kot US $ 25. Te vrste vozovnic običajno ne vključujejo pristojbin za prtljago ali vse bonitete, ki presegajo z varnostnim pasom.

Čeprav se bodo karte verjetno še vedno na voljo na dan pred letom, rezervacije vsaj teden ali dva naprej bi dosegli boljšo ponudbo, če mislite, da preverite vrečke.

Polet do Chiang Mai traja manj kot 90 minut. Bangkok Airways in Thai Airways deluje od novejših letališča Suvarnabhumi (koda letališča: BKK) v Bangkoku. Proračun prevozniki, kot so Nok Air in tajski AirAsia opravljajo notranje lete iz starejše Mueang letališča Don (koda letališča: DMK).

Obe letališči v Bangkoku, so približno 40 minut narazen – poskrbite, da greš do pravega!

Chiang Mai International Airport je le štiri kilometrov jugozahodno od Tapae vrata, vhod v staro mesto in kaj je verjetno epicenter turističnega območja. Prevoz z letališča v Chiang Mai na Stari mestni jarek bo manj kot pol ure, odvisno od mestnega prometa.

Opomba: znatno letalske vozovnice poveča v času dveh največjih dogodkov Chiang Mai je: Songkran (tajsko novo leto) in Loi Krathong / Yi Peng (festival luči).

Avtobusna Od Khao San Road v Chiang Mai

Če letenje je najbolj učinkovit način za pridobivanje Chiang Mai, avtobus je najmanj. Čeprav se lahko avtobusi pokriva razdaljo nekoliko hitreje in z manj postanki, kot na vlaku, dobili dovolj udobno za vožnjo v spanju ni vključena v poceni cena vozovnice.

Najcenejši avtobusi odstopati od Khao San Road, zloglasni Bangkok središču backpacker Banana palačinka pot. Večina potnikov odločijo za čez noč avtobus bi rešili noč nastanitve in dan časa potovanja.

Avtobusi iz Bangkoka do Chiang Mai lahko rezervirate prek namestitve mizo ali iz ene od številnih potovalnih agentov raztresene po Khao San Road in Soi Rambuttri. Cen se vedno ni določen; vprašajte na več mestih, da bi našli najboljšo ponudbo.

Moral bi rezervirajte svojo vstopnico vsaj en dan, preden ga nameravate zapustiti. Podjetje avtobus bo poslal predstavnika peš do vas zbrali na vašem gostišču. Bodite pripravljeni, nekaj minut prej; pogosto obrnejo do 15 minut prej ali pozno. Bodite pripravljeni hoditi dolžino Khao San Road – verjetno na Quickstep – kot se zbirajo ostali potniki. Boste zbrati čim skupina nato vkrcali na avtobus tik ob glavni cesti; no potovanje na postajo, ki je potreben.

Turistični avtobusi med Bangkok in Chiang Mai se pogosto ustavi na vnaprej določenem hotelu, ker so prejeli provizijo, ko potniki odločijo, da ostanejo tam. Prihod v zgodnjih jutranjih urah v sredini nešteto labirintu starega mesta Chiang Mai vabi veliko potnikov samo zgrabi prvo razpoložljivo hotel. To ni najboljši deal! Niste zavezala, da bo tam ostal in lahko pogosto najdete boljšo ponudbo, če oditi, da bi našli svoj lokal.

Opozorilo: Kraja na najcenejših turističnih avtobusov iz Khao San Road v Chiang Mai je bil resen problem že več kot desetletje. Voznikov pomočnik vzpenja v prtljažnem čakanje, medtem ko je avtobus še vedno premika. Nato je diskretno odstrani izberite predmete iz vsake vreče. Naj vse dragocenosti s seboj na avtobus! Ne mislite, da so samo denar ali elektronike cilji: jih je že znano, da kradejo britvice, polnilci, svetilke in draga za zaščito pred soncem, preveč.

Deluxe Avtobusi od Bangkoka do Chiang Mai

Poleg iz turističnih usmerjenih avtobusov izplujejo iz Khao San Road, deluxe avtobusi od Bangkoka do Chiang Mai dopusta od severovzhodno avtobusne postaje (Mo Chit). Lahko prideš do avtobusne postaje, ki jih ob Skytrain.

Ti avtobusi so bolj pogosto uporabljajo domačini in ne kot turisti. Pogosto boste prejeli boljše zdravljenje, malico in vodo. Film bo prikazan najverjetneje v tajski brez angleških podnapisov, vendar je vožnja kaže, da je bolj nizka in ostalo je lažje.

Čeprav bo potovalne agencije prodajajo vstopnice za deluxe avtobuse, ki so bili znani nekateri nepošteni zastopniki za prodajo deluxe vstopnic nato pa potnikov na rednih stari turistični avtobus. Da ne bo pomote, vzemite Skytrain na Mo Chit prenehali nato sprehod ali vožnjo preostanek razdalje do avtobusne postaje za rezervacijo prehod sami.
Če kupite vstopnico preko zastopnika, mora avtobus zapusti od postaje, v nasprotnem primeru ste bili prevarani.

Skoraj vsak avtobus, vključno najcenejših turističnih avtobusov, trdi, da je “VIP”, vendar pa to ne drži. Nikoli ne plačati več za “VIP” avtobus ali nadgraditi.

Deluxe avtobusi prispeli na avtobusni postaji Arcade v Chiang Mai; prevoz bo čakala, da vas do vašega hotela.

Ob vlaka iz Bangkoka do Chiang Mai

Čez noč vlaki do Chiang Mai traja nekoliko dlje kot čez noč avtobusov, pa oni slikovit, zanimivo in prijetno. Kot potopisec Paul Theroux znano opozoriti, potovanje vlak ponuja edinstven vpogled v ozadju kulturne zaveso.

Drugi razred ležišče vlaki zagotavljajo majhno pograd z zasebnosti zaveso. Gladka vožnja in ritmično Lupa Lupa je veliko bolj ugodno za spanje kot avtobus. Vlaki so zagotovo najboljša možnost za uživanje v razgledu na tajskem podeželju.

Vlaki, ki prispejo na železniški postaji Chiang Mai na Charoen Mueang, samo vzhodno od starega mesta. Številni vozniki bodo čakali zunaj, da vas od postaje do vašega hotela.

Čeprav se vlaki lahko rezervirate preko potovalne agencije, mnogi agenti poskušali govoriti v noči turistični avtobus, namesto da bi nekdo iz družbe, ni treba iti kupiti vozovnice na postaji. Če želite, lahko vzameš tuk-tuk ali hitro motocikla taksi kupiti provizijo vozovnice brezplačno na postaji sami.

Poskusite rezervirati vozovnico nekaj dni vnaprej, za večino izbire. Če ste čakali do dneva prej, morda ne boste dobili na razred avtomobila vam je ljubše.

Tečajniki prodajajo hrano in pijačo na napihnjeno ceno, vendar boste veliko srečnejši, če ste vzeli veliko prigrizke in vodo z vami.

Več o Getting od Bangkoka do Chiang Mai

Prevoz Chiang Mai, predvsem avtobusov in vlakov, napolni hitro, ko so veliki festivali v teku. Priljubljene počitnice na Tajskem, kot Loi Krathong in Songkran bo dobesedno rezervacijo do največ možnosti prevoza v Chiang Mai na teden ali več vnaprej.

Ker je polna luna bliža vsak mesec, prevoz južno v Bangkok in naprej na otok Koh Phangan lahko dobili veliko širša. Na tisoče potnikov glavo na mesečni Full Moon pogodbenica na Haad Rin v Koh Phangan.

Ko ste pripravljeni za odhod Chiang Mai, možnosti transporta za pridobivanje od Chiang Mai Bangkok so zelo dobro enaki!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *