Odkrijte Mont St Michel in plimovanja barje

Posted on

Odkrijte Mont St Michel in plimovanja barje

Na osamljenem plimovanja rock v zalivu Saint-Malo na Normandiji obali Francije sedi eno od svetovnih čudes, Mont St Michel. z nasipom dosegel, nižje stolpi in srednjeveško morje stene zaščititi majhno naselje, krasno pokrita z opatije posvečen nadangela Mihaela. Opatiji na Mont je bila prvič omenjena v besedilu v 9. stoletju. To sveto mesto je bil vedno žrebanje za verske privržence in puščavniki.

Priti tja

Obstaja nekaj možnosti za pridobivanje Mont St Michel:

 • Z vlakom:  Od Pariza, si lahko na TGV, da Rennes, približno 55 km južno od Mont St Michel. Keolis Emeraude avtobus naredi prenos 75-minutni do Mont-Saint-Michel večkrat na dan. Vlak iz Rennesa vas popelje kolikor Pontorson, 9km od Mont St Michel. Lahko avtobus # 15 Saint Michel iz postaje.
 • Z avtom:  Iz Caen uporabo A84 Le Mont Saint-Michel. Od A11, Chartres-Lemans-Laval izhod na Fougeres in gredo v smeri Le Mont Saint-Michel.
 • Z letalom: Obstaja letališča v Rennesu in zelo majhno enega v Dinard (Dinard Pleurtuit).

Kaj Glej

Danes 11. stoletja romanska opatija je prvi stavb vidne. Središče opatije sedi neposredno na vrhuncu, približno 80 metrov izven površine plimovanja bazena.

Zaradi zgodovinskega pomena spomenika in njegovo edinstveno okolje, je celoten zaliv skupaj z mont razvrščena kot Unescove svetovne dediščine.

Ko obiščete, ena od prvih stvari, ki jih vidijo kot vi začeti naraščajočo je v meščanski je Guardroom, zdaj turistična organizacija. Stop in dobili zemljevid in vse druge informacije, ki jih morda potrebujete. Obstaja veliko restavracij, kot si šel Grand Rue proti vrhu in opatiji.

Muzeji

Obstajajo 4 muzejev na poti navzgor:

 • Archeoscope: Morda boste želeli ustaviti tu za ogled predstavo o zgodovini kraja.
 • Muzej zgodovine: starih artefaktov plus periskop iz 19. stoletja, ki kaže na zaliv.
 • Pomorski in ekologija muzej: Tukaj je, kjer boste izvedeli, kaj se dogaja v edinstvenem okolju Mont St Michel.
 • Tiphaine hiša:  rezidenca 14. stoletja, ki je Bertrand Duguesclin zgrajena leta 1365 za svojo ženo.

Če ste privrženec skrivnosti, boste morda želeli razmisliti St. Michael Line, uskladitev glavnih spomenikov v Franciji in Italiji, namenjenih nadangela Mihaela.

Kje ostati

Če želite ostati v mestu, ko so turisti odšli, se prepričajte, da vaš hotel se dejansko nahaja na Le Mont Saint Michel in ne le “blizu” z njim.

V bližini Kraji na obisk

 • St-Malo v Bretanji je pristanišče mesto in obzidano naselje poimenovali po valižanskega menih z imenom Maclow.
 • Mont-Dol, v bližini Col-de-Bretagne v Bretanji, je veliko 360 stopinjski pogled na obalo.
 • Dinard , nasproti St Malo, premier resort ob Brittany je Smaragdne obale ima čudovito obalo in je dom številnih poletnih umetniških festivalih.
 • Dinan je bil izrazit v 11. stoletju Bayeux Tapestry in ima svojo edinstveno arhitekturo. Oglejte si grad in njene 14. stoletja ovalne hiše.