Skip to main content

Október Franciaország: időjárás, Mit csomag, és mit kell látni

 Október Franciaország: időjárás, Mit csomag, és mit kell látni

Október mágikus hónap Franciaországban. Az őszi színek vannak a legjobb, és a gyakran meleg időjárás lehetővé teszi, hogy a dicsőséges nap gyalog szabadban. A szüreti szezon javában körül francia borvidékek, valamint a francia szeretete fesztivál továbbra is a fogadó események élvezni. Sok a látnivalók vannak nyitva, de anélkül, hogy a tömeget a nyár, és a szálloda kínálnak, alacsony váll szezon árak.

Mivel esténként felhívni, akkor ülni egy pattogó tűz a nap végén, kortyolgatva egy pohár bort, és nézte a naplementét az őszi lomb.

Franciaország időjárás októberben

Október folyamán az időjárás Franciaországban nagyon változó lehet, bár a hőmérséklet átlaga a 50-es években. A legtöbb nap napos, de körülbelül 12 napig havonta kap esőt vagy könnyű zuhanyzók (különösen Párizs).

 Átlagos alacsony hőmérsékletÁtlagos High TemperatureÁtlagos esős napok
Párizs50 F64 F12
Bordeaux46 F64 F14
Lyon45 F61 F12
szép63 F70 F11
Strasbourg43 F57 F13

Mit Pack

Csomagolás Franciaország októberben egy trükkös üzlet. Akkor feltétlenül készülni hidegben egy bizonyos szakaszában, a látogatás során, hacsak nem a dél-franciaországi hónap elején. De még itt is, ott is hideg napok. Északon, az időjárás is dicsőséges, de ugyanolyan, mint ingatag. Pack rétegek, mint a pulóverek vagy kardigán, vízálló széldzseki, meleg kabát az esti és jó gyaloglást.

Ha eső az előrejelzés, hogy csizmát és erős esernyő, amely képes ellenállni a szél.

Októberi események Franciaországban

Október hozza számos rendezvények és fesztiválok Franciaországba.

  • Nuit Blanche  ünneplik az egész Franciaországban október 6-án, 2018 éves művészeti fesztivál, amikor látnivalók, múzeumok, parkok és nyitva marad egész éjjel. Csodálja meg a művészet, beszélj a kultúra szerelmeseinek, majd Másnap reggeli egy kávézóban egy csésze gőzölgő tejeskávé és a vajas croissant.
  • Lumière Filmfesztivál  tartott a nagy város Lyon, ahol a film kezdődött a Lumière testvérek. Tól október 13-21, 2018, több mint 400 vetítések kirakat 174 nemzetközi filmekben. Színésznő és producer Jane Fonda is elnyerte a Lumière-díj 10. évfordulóján a fesztivál.
  • Amiens Rederie , az egyik az ország legnagyobb bolhapiac és vásárokon, átveszi Amiens október 7-én, 2018. Ez a második legnagyobb  Brocante  tisztességes után Franciaországban a Lille Braderie, ami a szeptember első hétvégéjén.
  • Jazz a két torony között  La Rochelle az Atlanti-óceán partján várja mintegy 100 nemzetközi zenészek szakaszában a város körül. Az egyhetes fesztivál a tervek szerint október 01-07 2018.

You may also like