Oktober in Frankrijk: Het weer, wat in te pakken, en wat te zien

Posted on

 Oktober in Frankrijk: Het weer, wat in te pakken, en wat te zien

Oktober is een magische maand in Frankrijk. De herfstkleuren zijn op hun best en de vaak warme weer het toelaat glorieuze dagen lopen buitenshuis. De druivenoogst seizoen is in volle gang rond de Franse wijngebieden en de Franse liefde van festivals gaat verder met tal van evenementen om van te genieten. Veel van de attracties zijn open, maar zonder de drukte van de zomer, en hotels hebben de neiging om low schouder-seizoen prijzen aanbieden.

Als ‘s avonds trekken, kunt u zitten in de voorkant van een knetterende open haard aan het eind van de dag, nippend aan een glas wijn en kijken naar de zonsondergang over de bladeren vallen.

Frankrijk weer in oktober

In oktober is het weer in Frankrijk kan zeer variabel zijn, hoewel temperatuur gemiddeld in de jaren ’50. De meeste dagen zijn zonnig, maar ongeveer 12 dagen per maand krijgen regen of buien (vooral in Parijs).

  Gemiddeld Low Temperature Gemiddeld High Temperature Gemiddeld Rainy Days
Parijs 50 F 64 F 12
Bordeaux 46 F 64 F 14
Lyon 45 F 61 F 12
Leuk 63 F 70 F 11
Straatsburg 43 F 57 F 13

Wat in te pakken

Verpakking voor Frankrijk in oktober is een lastige zaak. Je moet zeker voor te bereiden op koud weer op een bepaald moment tijdens uw bezoek, tenzij u zich in het zuiden van Frankrijk aan het begin van de maand. Maar ook hier kunnen er koude dagen. In het noorden, kan het weer heerlijk zijn, maar het is net zo wispelturig. Pack lagen zoals truien en vesten, een waterdichte windjack, een warme jas voor de avond, en goede wandelschoenen.

Als er regen is in de prognose, breng laarzen en een stevige paraplu die de wind kan weerstaan.

Oktober Evenementen in Frankrijk

Oktober brengt een groot aantal evenementen en festivals naar Frankrijk.

  • Nuit Blanche  wordt gevierd in heel Frankrijk op 6 oktober 2018. De jaarlijkse kunstenfestival is wanneer attracties, musea en parken blijven de hele nacht open zijn. Genieten van de kunst, overleg dan met uw collega cultuurliefhebbers, dan is het ontbijt de volgende ochtend in een cafe over een dampende kop cafe au lait en een boterachtige croissant.
  • Lumière Film Festival  wordt gehouden in de grote stad Lyon, waar de film begon met de gebroeders Lumière. Van 13-21 oktober 2018, zal meer dan 400 vertoningen demonstreren 174 internationale films. Actrice en producer Jane Fonda zal ook worden beloond met de Lumière Award op de 10e verjaardag van het festival.
  • Amiens Rederie , een van de grootste rommelmarkten en beurzen van het land, neemt Amiens op 7 oktober 2018. Dit is de tweede grootste  brocante  beurs in Frankrijk na de Lille Braderie, die op het eerste weekend van september.
  • Jazz tussen de twee torens  in La Rochelle aan de Atlantische kust verwelkomt ongeveer 100 internationale muzikanten om podia over de hele stad. De week lang feest is gepland voor 01-07 oktober 2018.