Oktober in Londen: Weer, wat in te pakken, en wat te zien

Posted on

Oktober in Londen: Weer, wat in te pakken, en wat te zien
Net als een groot deel van de rest van het jaar, het weer in Londen in oktober heeft de neiging cool, bewolkt en soms nat te zijn. Middag temperaturen schommelen rond de 60 F, en ja, het gaat regenen.

Maar reizigers naar Londen zijn niet een bezoek te genieten van de zon, en er is genoeg om hen te vermaken. Dus pak een aantal lagen en regenkleding als je verkennen alles wat er te zien en te doen in Londen in oktober.

London Het weer in oktober

Er is niet veel verschil in gemiddelde dagelijkse pieken en lage temperaturen in Londen in oktober. Middags uit boven ongeveer 60 C, waarbij de temperatuur daalt tot ongeveer 50 C ‘s nachts. Aan het begin van de maand, misschien highs bereiken in het midden van de jaren ’60 F maar verwacht highs alleen in het midden van de jaren ’50 F tegen het einde van de maand.

Het regent gemiddeld 10 dagen in oktober, dus je kansen geraakt met een aantal natte spullen zijn relatief hoog. Als het niet regent, verwachten veel van de wolken; het is bewolkt of bewolkt iets meer dan de helft van de tijd.

Sinds de val, de zon af te stappen van het noordelijk halfrond, en in oktober vordert, de dagen korter in Londen, met de laatste dag van de maand met slechts negen uur en 43 minuten van het daglicht. British Summer Time (BST) eindigt op de laatste zondag van oktober, en klokken gaan nog een uur terug, net als in de Verenigde Staten.

Wat te Pack

U zult niet nodig om een ​​zware jas, handschoenen of warme mutsen en sjaals in uw Londen koffer in oktober te zetten. Maar in oktober, net als in elke maand van het jaar in Londen, zult u een paraplu, plus een regenjas of trenchcoat nodig. Breng kleding die je kunt laag, net als met lange mouwen tops of shirts; katoen of lichte wollen truien; en middelzware topper, als een wollen blazer of leren jack. Als het koud krijgt, kun je boven dit alles met uw trenchcoat.

Breng jeans of middelzware broek voor overdag. Vrouwen zouden graag een rok outfit of twee voor uit eten gaan of nachten in het theater te brengen, en mannen moeten een sport-jas, broek hebben, en stropdas of een pak en das voor een avondje uit.

Je zult moeten doen een veel wandelen in Londen, of uw interesse is winkelen, geschiedenis, architectuur, of musea, dus neem goed ingereden, dichte schoenen. Enkellaars zijn een uitstekende keuze voor deze temperaturen, en ze houden je voeten droog als het regent. Neem de juiste schoenen voor uw dressier kleding, maar zich bewust zijn van hoe comfortabel ze zijn, omdat ‘s avonds kan je ook belangrijke wandelen betrekken.

Oktober Evenementen in Londen

Filmfestivals, Gedichtendag, Chocolate Week, oogstfeesten, en een patriottische parade markeren van oktober speciale evenementen kalender in Londen.

 • British Film Institute London Film Festival : jaarlijks gehouden in medio oktober sinds 1953. Deze enorme festival toont honderden films, documentaires en korte films uit meer dan vier dozijn landen.
 • Pearly Kings & Queens Harvest Festival : Het festival wordt gehouden in  eind september of begin oktober. Dit festival viert de traditie van het Londense parelwitte families, een charitatieve organisatie die begon in de 19e eeuw, toen mensen versierd outfits met parel knoppen om de aandacht te trekken wanneer het inzamelen van geld.
 • Raindance Film Festival : Komt eind september of begin oktober. Dit evenement viert onafhankelijke film op verschillende locaties in Londen.
 • London Restaurant Festival : Maak je klaar voor een aantal grote vreet aan deze stad-brede viering van het eten, dat gaat over de gehele maand oktober. Enkele honderden restaurants deelnemen aan-restaurant hoppen tours,-chef gehoste evenementen en gastronomische weekends.
 • Overvloed van Oktober op Bankside : Dit jaarlijkse festival herfst oogst brengt oude gebruiken, theater, en veel van de hedendaagse gebeurtenissen samen.
 • Gedichtendag : Vindt plaats in heel het Verenigd Koninkrijk elk jaar in oktober. Het viert poëzie en haar bevoegdheid om verschillen te overbruggen en maken de mensen verbonden voelen.
 • Chocolate Week : Een week lang evenement in medio oktober van full-on decadentie. Het is het Verenigd Koninkrijk de grootste chocolade gebeurtenis en is voorzien van proeverijen, demonstraties en workshops. Het culmineert in The Chocolate Show in Londen Olympia.
 • Frieze Art Fair : Hedendaagse stukken uit meer dan 160 toonaangevende galeries over de hele wereld vindt u bij deze jaarlijkse kunstbeurs in Regent’s Park.
 • Trafalgar Day Parade : Gehouden op de zondag die het dichtst bij 21 oktober dit evenement in Trafalgar Square markeert de verjaardag van de Slag bij Trafalgar in 1805. Het beschikt over een reeks van gebeurtenissen en op zondag een parade die meer dan 400 Sea Cadets ziet uit over de UK maart namens de Royal Navy.

Oktober Reistips

Reizen naar Londen in oktober betekent dat je minder drukte tegenkomen dan in de hoge zomerseizoen. Je zou in staat zijn om een ​​hotelkamer addertje onder het gras op een iets lager tarief en betere vliegtuig tarieven. Maar laat uw hoede omlaag over de noodzaak voor reserveringen.

 • Theaterseizoen is in een hoge versnelling in oktober, en aangezien het Londense West End is wereldberoemd en op veel bezoekers en de lokale bevolking must-do lijst, boek theaterkaartjes zo ver van tevoren mogelijk.
 • Reserveren hotelkamers zodra u weet dat uw data, zodat u kunt vastspijkeren elke schouder seizoen prijzen voordat ze beginnen op te vullen, met als gevolg dat de prijzen zullen stijgen.
 • Als je wilt eten in een bijzonder restaurant, dat is in de hoge vraag van de plaatselijke bevolking of in het theater district, vroeg boeken.
 • Plan uw prioriteiten met het oog op het weer; verwachten dat je zal moeten een aantal dagen of gedeelten van dagen door te brengen binnen in musea of ​​historische sites te worden beschut tegen de regen.