Skip to main content

Oktober v Franciji: Vreme, Kaj Pack, in kaj videti

 Oktober v Franciji: Vreme, Kaj Pack, in kaj videti

Oktober je čaroben mesec v Franciji. Barve jeseni so po svojih najboljših močeh in pogosto toplo vreme dopušča slavno dni hoja na prostem. Sezona trgatev v polnem teku okrog francoskih vinorodnih dežel, in francoski ljubezen festivalov nadaljuje z vrsto dogodkov, da uživajo. Veliko zanimivosti so odprte, vendar brez gneče v poletnih mesecih, in hoteli pogosto ponujajo cene nizke ramen sezono.

Ker večeri pripravi, si lahko sedel pred ocvirkovim odprtim ognjem ob koncu dneva, srkanje kozarec vina in sončnem zahodu nad jesensko listje.

Francija Vreme v oktobru

V oktobru se lahko vreme v Franciji je zelo spremenljiva, čeprav povprečja temperature v 50-ih letih. Večino dni je sončno, ampak približno 12 dni na mesec dobil dež ali svetlobne prhe (še posebej v Parizu).

 Povprečni Low TemperaturePovprečni visoki temperaturiPovprečno število deževnih dni
Pariz50 F64 F12
Bordeaux46 F64 F14
Lyon45 F61 F12
lepo63 F70 F11
Strasbourg43 F57 F13

Kaj Pack

Pakiranje za Francijo v oktobru je zahtevno opravilo. Si je vsekakor treba pripraviti za hladno vreme na določeni stopnji v času vašega obiska, razen če so na jugu Francije v začetku meseca. Toda tudi tukaj, ne more biti hladno dni. Na severu, se lahko vreme slavno, vendar je enako kot Izginila. Pack plasti, kot so puloverji in brezrokavniki, nepremočljiva vetrovka, toplo jakno za zvečer, in dobrimi čevlji.

Če je dež je v napovedi, bi škornje in trmast dežnik, ki se lahko upre veter.

Dogodki oktobra v Franciji

Oktober prinaša vrsto prireditev in festivalov v Franciji.

  • Nuit Blanche  je praznoval po vsej Franciji, 6. oktobra 2018. Letni festival umetnosti, ko znamenitosti, muzeji in parki odprta vso noč. Občudovali umetnost, se pogovorite s svojim kolegom ljubitelje kulture, potem zajtrk naslednje jutro v kavarni nad paro skodelico cafe au lait in maslen rogljiček.
  • Lumière Film Festival  je potekal v velikem mestu Lyon, kjer film začel z bratov Lumière. Od oktobra 13-21, 2018, bo več kot 400 projekcije predstavili 174 mednarodnih filmov. Igralka in producentka Jane Fonda bo podeljena tudi Lumière nagrado ob 10. obletnici festivala.
  • Amiens Rederie , eden od največjih trgov bolh v državi in sejmih, prevzame Amiens 7. oktobra 2018. To je drugi največji  brocante  sejem v Franciji po Lille Braderie, ki je na prvi vikend v septembru.
  • Jazz med Stolpa  v La Rochelle na atlantski obali pozdravlja okoli 100 tujih glasbenikov na odrih v mestu. Festival enotedenski je načrtovana za oktober 1-7, 2018.

You may also like