Ontdek Mont St. Michel en de kwelders

Posted on

Ontdek Mont St. Michel en de kwelders

Op een afgelegen getij rots in de baai van Saint-Malo aan de Normandische kust van Frankrijk ligt één van de wonderen van de wereld, de Mont St. Michel. Bereikt door een dijk, het lagere torens en middeleeuwse muur van de zee te beschermen een klein dorpje, prachtig afgedekt door de abdij gewijd aan de aartsengel Michaël. Een abdij op de Mont werd voor het eerst genoemd in een 9e-eeuwse tekst. Deze heilige plaats was altijd al een trekpleister voor religieuze volgelingen en kluizenaars geweest.

Hoe kom je in

Er zijn een paar opties voor het krijgen van de Mont St. Michel:

 • Met de trein:  Vanuit Parijs, kunt u de TGV naar Rennes, ongeveer 55 km ten zuiden van Mont St. Michel. De Keolis Emeraude bus maakt de 75-minuten transfer naar Mont-St-Michel meerdere keren per dag. De trein van Rennes neemt u mee voor zover Pontorson op 9 km van Mont St. Michel. U kunt nemen bus # 15 naar Saint Michel van het station.
 • Met de auto:  Vanuit Caen gebruiken A84 naar Le Mont Saint-Michel. Vanaf de A11, Chartres-Lemans-Laval afrit bij Fougères en ga in de richting van Le Mont Saint-Michel.
 • Met het vliegtuig: Er zijn vliegvelden in Rennes en een zeer kleine één in Dinard (Dinard Pleurtuit).

Wat te zien

Vandaag is de 11e-eeuwse Romaanse abdij is de eerste van de gebouwen zichtbaar. Het centrum van de abdij ligt direct aan de top, ongeveer 80 meter van het oppervlak van de kombergingsgebied.

Vanwege de historische betekenis van het monument en zijn unieke omgeving, wordt de hele baai, samen met de mont geclassificeerd als een UNESCO World Heritage Site.

Bij een bezoek aan een van de eerste dingen die je ziet als je begint oplopende is de Poortersloge wachtzaal, nu de VVV. Stop en krijgen een kaart en alle andere informatie die u nodig heeft. Er zijn tal van restaurants als je de Grand Rue naar de boven- en de abdij.

musea

Er zijn 4 musea op de weg:

 • Archeoscope: Misschien wilt u hier te stoppen om de show over de geschiedenis van de plaats te zien.
 • Museum of History: Oude artefacten plus het 19de-eeuwse periscoop die de baai zien.
 • Maritime and Ecology Museum: Hier is waar je leert over wat er gaande is in de unieke setting van Mont St. Michel.
 • Tiphaine huis:  De 14e-eeuws pand dat Bertrand Duguesclin in 1365 liet bouwen voor zijn vrouw.

Als je een volgeling van mysteries, kunt u overwegen de St. Michael Line, de uitlijning van de belangrijkste monumenten in Frankrijk en Italië gewijd aan de aartsengel Michaël.

Waar te verblijven

Als u wilt verblijven in de stad na de toeristen te verlaten, zorg ervoor dat uw hotel is eigenlijk gelegen op Le Mont-Saint-Michel en niet gewoon ‘in de buurt’ aan.

In de omgeving Plaatsen om te bezoeken

 • St-Malo in Bretagne is een havenstad en ommuurde dorp vernoemd naar een Welsh monnik genaamd Maclow.
 • Mont-Dol, in de buurt van de Col-de-Bretagne in Bretagne, heeft een prachtig 360 graden uitzicht op de kustlijn.
 • Dinard , tegenover St. Malo, de belangrijkste badplaats aan de Bretagne Emerald Coast beschikt over een prachtig zeekust en is de thuisbasis van vele zomer kunst festivals.
 • Dinan was te zien in de 11de-eeuwse Tapijt van Bayeux en heeft zijn eigen unieke architectuur. Zie het kasteel en de 14e-eeuwse ovale huizen.