Openbaar vervoer in Parijs: Mastering the Metro, Bus & RER System

Posted on

Openbaar vervoer in Parijs: Mastering the Metro, Bus & RER System

Eén van de beste ter wereld (en de meeste Ergerlijke) Public Transport Systems

Paris beschikt over een van ‘s werelds veiligste en meest efficiënte openbaar vervoer systemen. Treinen meestal op tijd aankomen; bussen zijn goed ingericht en schoon, en woon-express ( “RER”) traint dienst belangrijkste haltes van de stad in een recordtijd. Wat is er niet om lief te hebben?

Ten eerste, de Minpunten

Nou ja, voor degenen onder u die al het plezier van het rijden de Parijse metro of het nemen van een bus in de stad van het licht hebben gehad, weet je dat er genoeg potentieel woedend en ontzenuwen reizigers. Voor een ding, Parijzenaars schuwen auto’s zo veel dat treinen en bussen zijn vaker wel dan niet overcrowded– en Parijs zijn de belangrijkste toeristische bestemming ter wereld niet helpen zaken.

Voor een ander, de meeste Parijs metrolijnen gebrek air-conditioning– positieve vanuit ecologisch oogpunt, maar kijk uit voor die zomer steambaths (en humeurig reizigers). Om gewoon een beetje langer klagen, is Paris het openbaar vervoer ook notoir ontbreekt, waar de toegankelijkheid van gehandicapte bezoekers betreft. Gymrats zullen zich over de eindeloze tunnels en trappen die slang door de ondergrondse Parijs, maar na een dag een bezoek aan de stad, kan het gebrek aan liften of roltrappen in sommige stations een echte hoofdpijn.

Nu is de Upsides:

Het goede nieuws? De Parijse stadsbestuur neemt het openbaar vervoer zeer serieus, en elk jaar een groot deel van het budget wordt gereserveerd voor de verbetering van het verkeer en de passagier omstandigheden in Parijs treinen, bussen en trams. In de komende jaren, kun je verwachten dat Paris het openbaar vervoer naar meer efficiënt, toegankelijk en comfortabel te worden. Veel nieuwe stations worden ook toegevoegd, waardoor het makkelijker dan ooit om rond te krijgen.

Als je een beetje afgeschrikt door de metro bent, vrees niet: deze gids zal u voorzien van alle tips en trucs die u nodig hebt om te gebruiken in Parijs openbaar vervoer met gemak. Klik verder voor meer.

Tips voor het berijden van de metro, bus en tram systeem met gemak

De Parijse metro-systeem is relatief eenvoudig om onder de knie als je gewapend met de juiste informatie te komen halen. Hier zijn enkele tips om u te helpen Parijs te navigeren met het openbaar vervoer als een lokale (en onnodige frustratie te voorkomen en claustrofobie).

 • Hier krijg je een fatsoenlijke metro kaart . Deze zijn gratis verkrijgbaar bij alle metro infostand, en kan ook online worden gedownload . Er is geen gebruik scharrelen rond ondergrondse proberen om je weg te vinden. Een kaart zal het lukken.
 • Afkeer dragen kaarten in de buurt? Sommige grote gratis apps zijn nu beschikbaar voor uw smartphone, iPhone of tablet. Ik heb een aantal van deze gebruikt en ze werken allemaal goed, maar ik heb vooral de RATP transportbedrijf eigen app, te downloaden op smartphone Play Store. Als u een dergelijk apparaat, adviseer ik sterk het krijgen van gewapend met een goede app voor uw reis.
 • Vermijd rijden de metro of RER (express treinen) in de spits (8: 00-10: 00:00; 5: 00-8: 12:00). Tijdens deze tijden, ervoor kiezen om te lopen of neem de bus. Een woord van waarschuwing, hoewel: sommige buslijnen zijn ook overspoeld op deze uren.
 • Metro lijnen 1, 2, 4, 11, 12 en 13 zijn in het algemeen de overvolle lijnen , vooral in de spits. Buslijnen 38, 28, 68 en 62 behoren tot de meest cramped–, maar ze ook veel van de meest centrale delen van de stad te onderhouden.
 • Metrolijnen 6 en 2 run bovengrondse deel van de weg, soms biedt een indrukwekkend uitzicht op de stad . Line 6 biedt een spectaculair uitzicht op de Eiffeltoren in de buurt van de Bir-Hakeim station. Uit leiding 2 kan een minder opvallend gezien de Sacre Coeur zichtbaar.
 • Leer de RER rijden wanneer het zinvol is . Veel bezoekers naar Parijs wagen nooit naar Parijs vijf snellere treinen, RER-lijnen A, B, C, D en E, die je kunt krijgen naar uw bestemming veel sneller, omdat ze tegen veel minder stops dan de metro te nemen. De primaire hub voor uitgaande en inkomende RER treinen Châtelet-Les Halles. Andere belangrijke hubs omvatten Gare du Nord, St. Michel / Notre Dame en Gare de Lyon.The RER, dat wordt gerund door een andere (publieke) bedrijf dan de metro van Parijs, kan een beetje ingewikkeld op het eerste, maar de tijdwinst is over het algemeen de moeite waard. Het duurt ongeveer 20 minuten te bereiken vanaf Denfert-Rochereau in Zuid-Parijs Gare du Nord in het Noorden. Dezelfde route met de metro zou voegen vaak ten minste tien minuten.
 • Overweeg de aanschaf van een Paris Visite Pass.  Zoals ik detail in mijn complete gids voor de pas, kan het de moeite waard zijn om deze speciaal kaartje waarmee je vrij rijden op de metro, RER en bussen en maakt het ook mogelijk toegang tot vele populaire bezienswaardigheden van Parijs te kopen. Als u van plan bent op het raken van een aantal belangrijke musea en monumenten op uw reis, het is het overwegen waard.

Waar Metro Parijs, RER, Bus en tram Tickets kopen?

Tickets en kaarten kunnen worden gekocht op elk metro, RER of tramstation, en bij het instappen bussen. Ze zijn ook verkrijgbaar bij Paris Toeristische informatie centra over de hele stad, en kan soms worden gevonden in kiosken of tabacs (tabak verkopers).

Iets om in gedachten te houden: bij de aankoop van een automatische distributeur tickets in een metro of RER-station, worden alleen debetkaarten en munten geaccepteerd in sommige stations– als je alleen maar rekeningen die u kan nodig zijn om tickets te kopen van een verkoper bij de “Vente “(Sales) bureau. Ook bij het instappen Parijs bussen, je gepast geld nodig. Vergeet niet dat uw metro ticket meestal niet mogelijk voor de overdracht naar de bus; je nodig hebt om te betalen voor een transfer door te vragen de buschauffeur. Vertel de chauffeur uw bestemming wanneer u aan boord, zodat hij of zij de juiste tarief in rekening kunnen brengen. Als u van plan bent om de bus vaak gebruikt, koop een “carnet” (pakket) van te voren van een metrostation.

U moet zich ook bewust zijn dat bij metrostations met hokjes gemarkeerd “Informatie”, tickets worden uitsluitend verkocht via self-service machines; het personeel achter het raam zijn er slechts om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken over dienstregelingen, routes, etc. Geautomatiseerde ticket automaten zijn gepland om het traditionele systeem volledig vervangen in de komende jaren. Een handige tip: u kunt de interfacetaal van de self-service kaartautomaten te veranderen in het Engels. Dit moet het gemakkelijker maken om het ticket te vinden / s die u nodig heeft, ondanks de reputatie van de machines’ voor een beetje minder dan gebruiksvriendelijk.

Metro Paris tickets en Passes – Wat voor soort moet je kopen?

Afhankelijk van de lengte van uw verblijf, hoeveel je met het openbaar vervoer zult gebruiken, en of u van plan dagtochten naar plaatsen zoals het kasteel van Versailles of Disneyland Parijs, moet u kiezen tussen enkele metro tickets of een van de verschillende doorgangen . Hieronder vindt u een overzicht van uw opties.

Belangrijk: Koop nooit tickets van verkopers op straat of schommelt rond de ingang van stations; Deze tickets kunnen worden nagemaakt en je later zou kunnen kosten in boetes en / of extra tijd en geld besteed.

Standard “T +” Metro Tickets

Geschikt voor: Een metro, RER, bus of tram rit binnen Paris (zones 1-2 only), inclusief transfers. U kunt overbrengen van de metro naar de RER, maar je moet een tweede ticket te gebruiken om te wisselen tussen Metro / RER en bussen en tram. In de RER, zult u uw ticket nodig hebt om het station te verlaten. Houd altijd uw ticket in de hand.

Let erop dat bijzondere tickets nodig zijn voor bussen en treinen van en naar de Parijse luchthavens.
Zie Airport Paris gemalen vervoer voor meer informatie.

Te kopen als:  U verblijft voor een korte tijd en zal het openbaar vervoer spaarzaam. Je hoeft niet van plan om dagtochten.

Huidige Standard Metro Ticketprijzen (kan op elk moment wijzigen):

 • 1 ticket: € 1,90
 • 10 tickets (volledige prijs): € 14.70
 • 10 tickets (gereduceerde prijs voor kinderen onder de 10 jaar): € 7,45

De Paris Visite Pass

 • Geschikt voor: onbeperkt reizen in Parijs (metro, RER, bus, tram, en regionale SNCF treinen) en de grotere regio Parijs, voor 1-5 dagen. Biedt ook speciale aanbiedingen bij geselecteerde musea, attracties en restaurants. Kies als: U wilt reizen op grote schaal in de regio Parijs. Kies de zone 1-5 kaart naar Versailles of Disneyland Parijs, en te bekijken 1-8 voor een grotere dekking.

De dagelijkse en wekelijkse Passes:

Geschikt voor:  onbeperkt reizen in en rond Parijs, minus de franje

 • Een dagkaart ( “Mobilis”): € 7,50 tot € 17,80, afhankelijk van het aantal zones die u nodig hebt om over te reizen
 • Wekelijks pas: Ongeveer € 20- € 45 euro, afhankelijk van het aantal zones
 • Geschikt voor: Net als bij de Paris Visite, verminderd met speciale aanbiedingen.

Aan Oriented met de Metro: Lijnen, routes en Uren

Metro Lines Explained

De Parijse metro heeft een totaal van 16 lijnen herkenbaar aan nummer, kleur, en end-of-line namen.

Bijvoorbeeld, is lijn 4 magenta , heeft momenteel 27 stations, en heet “Porte de Clignancourt / Mairie de Montrouge” want het loopt van de Mairie de Montrouge station ten zuiden van de stad naar Porte de Clignancourt in het noorden.

Daarom moet je altijd eerst uitzoeken welke richting je moet gaan ten opzichte van de eindpunten van de lijn. Als je op Chatelet en de noodzaak om Odeon te krijgen, zou je kijkt naar de kaart en zie dat Odeon zuiden van Chatelet ligt, in de richting van Porte d’Orléans.

Dit is belangrijk omdat als je eenmaal de metro nemen in een richting, is het onmogelijk om van richting te veranderen, zonder het verlaten van de tourniquet en gaan er weer doorheen. Dit wordt een dure fout als je losse kaarten, in plaats van een wekelijkse of maandelijkse pass. Bovendien zijn bepaalde lijnen (met name lijnen 7 en 13) vork in verschillende richtingen op belangrijke punten, dus zorg ervoor dat uw bestemming zorgvuldig te controleren voordat je op een van deze treinen, ervoor te zorgen dat de trein je aan boord gaat naar uw stop.

uren

Tijdens de normale werktijden, de metro rijdt ma-do. en Sun. 05:30-01:15 en vr-zat. 05:30-02:15 Dezelfde late diensten ook de nacht uit te voeren voordat een feestdag.

Om te zorgen dat u de laatste trein te halen, moet je over het algemeen gericht zijn op ca. aankomen op het station. 30 minuten voor het sluiten als definitief treinen vertrekken op verschillende tijdstippen, afhankelijk van de zender.

Major Metrolijnen

 • Lijn 1 (La Défense / Château de Vincennes): Stopt zijn Louvre, de Champs-Elysées, Chatelet, Bastille.
 • Lijn 2 (Porte Dauphine / Nation): Stops omvatten Anvers (Sacré-Coeur), Gare du Nord, de Champs-Elysées, Père-Lachaise
 • Lijn 3 (Pont de Levallois – Bécon / Gallieni): Stopt onder andere St. Lazare, République, Père-Lachaise
 • Lijn 4 (Porte de Clignancourt / Mairie de Montrouge): Stopt omvatten Chatelet, St. Michel, Montparnasse.
 • Lijn 5 (Bobigny – Pablo Picasso / Place d’Italie): Stopt omvatten Gare d’Austerlitz, Bastille, Place d’Italie
 • Line 6 (Charles de Gaulle-Etoile / Nation): Stops zijn Eiffeltoren, Montparnasse, de Champs-Elysees.
 • Lijn 7 (La Courneuve – 8 Mai 1945 / Mairie d’Ivry en Villejuif – Louis Aragon): Stops zijn Place d’Italie, het Louvre, Opera. Zorg ervoor dat uw bestemming te controleren langs de zuidelijke as als deze lijn vorken uit in twee.
 • Lijn 8 (Balard / Créteil): Central stops onder Invalides, Opéra Bastille
 • Lijn 9 (Pont de Sèvres / Mairie de Montreuil): Stopt bevatten Republique en Grands Magasins
 • Lijn 10 (Gare d’Austerlitz / Boulogne-Pont de Saint-Cloud): Stopt onder meer de Sorbonne en het Gare d’Austerlitz station.
 • Regel 11 (Châtelet / Mairie des Lilas): Stopt omvatten Chatelet en République.
 • Lijn 12 (Aubervillers-Volksfront / Mairie d’Issy): Stops omvatten Abbesses (Montmartre), Grands Magasins, Montparnasse
 • Lijn 13 (Saint-Denis – Université / Asnières-Gennevilliers-Les Courtilles / Châtillon-Montrouge 🙂 Stops omvatten Invalides, St. Lazare. Zorg ervoor dat uw bestemming te controleren zorgvuldig deze treinen vork af in verschillende richtingen.
 • Lijn 14 (Saint-Lazare / Olympiades): Stopt omvatten Chatelet, Gare de Lyon, Bibliothèque Nationale en het Saint-Lazare treinstation.

Verbinden met de RER (treinen)

Veel toeristen vinden de RER, forenzentrein systeem van Parijs dat is technisch gescheiden van de metro, maar sluit op verschillende punten, verwarrende. Als u het– gebruiken en het zal over het algemeen alleen nodig bij het reizen van en naar de Parijse luchthavens of het nemen van dagtochten (zoals naar Disneyland Parijs of het paleis van Versailles), zorg ervoor dat u eerst een gevoel van hoe deze treinen werken krijgen in tandem met de metro door te navigeren naar de volgende pagina.

De Paris RER: lijnen, routes en Uren

De RER, Parijs forenzentrein systeem, bestaat uit vijf express treinen die in Parijs en de grotere regio (in tegenstelling tot de metro, die stopt net buiten de stadsgrenzen).

Net als de metro, RER-lijnen zijn herkenbaar aan brieven en end-of-line namen . Echter, de RER is ingewikkelder dan de metro, want elke regel breekt in verschillende richtingen op een bepaald punt, waardoor het gemakkelijk om verloren (en afval geld en tijd) als je hop op de verkeerde trein. Om verrassingen te voorkomen, controleer uw richting zorgvuldig vóór het instappen, en het gebruik van de trein routes in RER-stations om u te helpen gericht te krijgen. In geval van twijfel, vraag om hulp. Als u een smartphone of tablet, overweeg dan de installatie van een Paris Metro / RER app. Velen zijn gratis, en zijn zeer handig om te hebben, zodat u kunt navigeren wat zelfs de lokale bevolking vaak beschouwen als een verwarrende systeem.

Een ander lastig punt in het rijden van de RER is het verkrijgen van de tarieven recht . De RER beslaat 8 zones binnen de regio Parijs, en als je verder te reizen dan uw ticket of pas mogelijk maakt, kunt u een boete krijgen. Zorg ervoor dat uw metro ticket of pas dekt de zones die u nodig heeft voor de bestemming, en double-check zone van uw bestemming met een ticket agent, indien nodig voor het instappen.

Vergeet niet dat je nodig hebt om je ticket te behouden met het oog op de meeste RER-stations af te sluiten.

RER Hours

RER uur variëren, maar gemiddeld treinen rijden van 05:15 tot middernacht of 12:30 Voor routes en uren, raadpleeg de RATP route-finder pagina.

Verdeling van de RER Lines

 • Lijn A: Paris hubs zijn Chatelet-les-Halles en Gare de Lyon. Deze lijn loopt het westen naar La Défense en St. Germain-en-Laye; oost naar Marne la Vallée (Disneyland Paris)
 • Lijn B: Hubs bij Gare du Nord, Chatelet, en St. Michel. Deze lijn loopt van noord naar de luchthaven Charles de Gaulle en het zuiden naar de luchthaven Orly (via de Orlyval trein).
 • Lijn C: Hubs bij St. Michel en de Eiffeltoren. Gaat naar Versailles zuidwesten en diensten ook ten noordwesten voorsteden van Parijs.
 • Lijn D: Hubs bij Chatelet, Gare du Nord en Gare de Lyon. Diensten noordelijke en zuidelijke buitenwijken.
 • Lijn E: Hub bij Gare du Nord. Deze lijn bedient de oostelijke buitenwijken.

Paris Bussen – Lines, routes en Uren

Bij een bezoek aan Parijs, in een poging om erachter te komen hoe je bussen rond de stad te komen kan lijken als een uitdaging. Toch is de bus kan zowel meer mooie en minder claustrofobisch dan de metro of RER zijn. De tijd nemen om vertrouwd te raken met de stad schoon en prettig bussen kunt betalen uitstappen. Met een totaal van 59 lijnen bedienen, kun je zowat overal de metro zal je– te nemen en vaak tot een breder scala aan bestemmingen.

Travel Tip: Als u een gehandicapte of oudere reiziger bent, kunt u vinden het nemen van de bus veel eenvoudiger: de meeste zijn nu uitgerust met hellingen, in tegenstelling tot de metro die nog steeds hopeloos ontoereikend, waar de toegankelijkheid betreft.

Lijnen en Stops

Bushaltes zijn te vinden overal in de stad en vaker wel dan niet zijn hubs voor verschillende lijnen. Onlangs heeft een meerderheid van de bushaltes waren uitgerust met elektronische informatiesystemen die u vertellen wanneer te verwachten dat de volgende bus. Wijk kaarten en buslijnen worden ook weergegeven bij de meeste stations, evenals bij Paris VVV-kantoren.

Paris bussen zijn gemarkeerd met dubbele cijfers en de naam van het einde van de lijn die op de voorzijde. U kunt T + metro tickets of wekelijkse en maandelijkse passes te gebruiken om de bus te rijden, maar als u al een enkele reis hebt gebruikt in de metro, kunt u niet naar de bus. U kunt echter, uit te wisselen tussen twee bussen zonder extra kosten waardoor u niet binnen de 90 minuten van de aanhouding de eerste. Vraag de chauffeur te roeien ( “valider”) uw ticket wanneer u de eerste bus aan boord.

Met behulp van bussen naar de stad Tour?

Bepaalde busroutes zijn bijzonder mooie en kan een goedkoop alternatief voor Parijs busreizen zijn.

 • Lijn 38 rijdt noord naar zuid door het centrum van de stad en biedt een onvergetelijk uitzicht op het Quartier Latin, de rivier de Seine of de Notre Dame.
 • Lijn 68 biedt een uitkijkpunt van het Musee d’Orsay, Saint-Germain des Pres, de Seine, het Louvre en de Opéra Garnier.
 • Lijn 28 biedt een prachtig uitzicht op de Ecole Militaire, de Assemblée Nationale, de rivier de Seine, het Grand Palais en de Champs-Elysées.
 • Lijn 96 slingert zich door prachtige plekken op de rechteroever, met inbegrip van Hotel de Ville, de middeleeuwse wijk Marais, en trendy Bastille.

bus Hours

Uren lopen sterk uiteen, maar de grote lijnen lopen vanaf ongeveer 05:30 tot middernacht. Night bussen rijden de hele nacht (zie hieronder).

Voor routes en uren , raadpleeg de RATP route-finder pagina

Buslijnen en Routes

Interactieve Paris Bus Map

Paris Night Bussen (Noctilien)

Nachtbrakers verheugde zich in 2006, toen Parijs ingehuldigd een nieuwe nachtbus systeem door de stad en buitenwijken, waardoor feesten late veel minder van een pijn. De bussen vertrekken vanaf de meeste plekken in de stad met tussenpozen van 15-30 minuten.
Vind een nachtbus route

De Paris Tramway – Lines, routes en Uren

Een 21e eeuw Revival

Paris had een tram in de 19e eeuw, die vervolgens werd ontmanteld en vervangen door de metro. Maar een zwelling stadsbevolking en een behoefte om Parijs te verbinden met haar voorsteden heeft geleid tot de heropleving van de tram in de stad van het licht. Met slechts één lijn, de T3 tram, hardlopen in Parijs stadsgrenzen, is de dekking nog beperkt en heeft vooral betrekking op het zuiden van Parijs, maar de tram zal naar verwachting groeien in de komende jaren.

U kunt de tram rijden met behulp van reguliere metro tickets en passes.
(Zie “Metro Paris tickets en Passes” pagina voor meer info)

Voor routes op de tram Parijs, raadpleegt u de RATP route-finder pagina .

De T3 tramlijn

De T3 tramlijn heeft stops in Parijs 13e, 14e, en 15e arrondissementen, en maakt verbinding met de zuidoostelijke buitenwijk.
De tram stopt bij de volgende grote stations (met enige metroverbinding 🙂

 • Porte de la Chapelle (verbindt met M lijn 12)
 • Porte d’Ivry (verbinding met M lijn 7)
 • Porte de Choisy (verbindt met M Line 7)
 • Porte d’Italie (verbinding met M lijn 7)
 • Poterne des Peupliers
 • Stade Charlety
 • Cité Université (verbinding met de RER B lijn)
 • Montsouris (Parc Montsouris stop)
 • Porte d’Orleans (verbindt met M Line 4)
 • Jean Moulin
 • Didot
 • Porte de Vanves (verbindt met M Line 13)
 • Brancion
 • Georges Brassens
 • Porte de Versailles (Parijs Convention Center); verbinding met M Line 12
 • Desnouettes
 • Balard (M verbindt met lijn 8)
 • Pont de Garigliano (verbindt met RER C-lijn)