Skip to main content

Osem Singapur festivali ga ne smete zamuditi

Osem Singapur festivali ga ne smete zamuditi

Singapur je relativno mlada država, sešita iz povsem različnih ras in kultur. Ni čudno, da njihovi prazniki so tudi precej raznolike!

Obe verski prazniki in posvetne praznovanja potekala v Singapurju, in gostje se spodbuja, naj sodelujejo pri kateri koli od njih, ne glede na to, kakšne so vaše zlasti versko ali kulturno pripadnost. V verskih / kulturnih praznikih, Singapur je etnične enklave preoblikovati v svetlih,-Bazar podložene prazničnih območjih; več posvetnih svečanosti, dejavnosti potekajo po vsem otoku.

Kitajsko novo leto je Singapur praznik vrhunec, ki ga praznujemo s gusto, ki ga Singapur kitajske etnične večine. (Leta 2019, Kitajsko novo leto se začne 5. februarja ).

Kitajske družine dobili skupaj za družinska srečanja, daje “Hong Bao” (ovojnice gotovine) neporočenim družinske člane, in dohiteva.

Obiščite Chinatown etnično enklavo Singapur je najti ulice osvetljene z luči in ognjemetov: celotno okrožje postane en velik nakupovalni bazarju. (Preberite več o Nakupovanje v Chinatown, Singapur).

Poglej na dveh pomembnih dogodkih, ki se odvijajo v času kitajskega novega leta – za Chingay Parade, ulica parada, ki poteka vzdolž formule ena ogradi zraven Singapore Flyer; in reka Hong Bao, eksplozija Esplanade parka zabave, iger, in hrano. Drugod po Chinatown, odjaviti praznične Street bazarji in nočnih odrske predstave, ki se odvijajo le okoli tega poseben praznik.


Tamil prebivalstvo Singapur spoštuje hindujskega boga Subramaniam na Thaipusam. Privržence zavezujejo spektakularne žrtvovati za zmago uslugo s Subramaniam, kot nosi kavadi: prenosni oltar s 108 kovinskih nabodala zaljubljen skozi kožo pritrjena na bhakte!

Te privržence je mogoče videti v tradicionalni vozu procesije, ki se začne na Perumal tempelj Sri Srinivasa na Serangoon Road, nadaljujete Vinayagar Temple Layan Sithi na Keong Siak Road.

Thaipusam je premičen praznik glede na gregorijanskem koledarju: v letu 2019, je poteka 21. januarja .


Hari Raya Puasa označuje konec sezone posta ramadana, in je najbolj avidly praznovali muslimanski praznik v Singapurju. (Leta 2019 je odvija na večer 4. junija .)

Tožba se osredotoča predvsem okoli arabsko / Malajski etnične enklave Kampong Glam: ulični bazarji tam služijo široko paleto Malajski hrane na predvečer Hari Raya Puasa, okusno lomljenju hitro mnogo lačnih Singapurce.

Zjutraj, muslimani zbirajo na mošejo, da bi molili, nato pa držite srečanja z družinami v nove blagovne znamke oblačil. V zgodovinskih stavb okoli Kampong Glam so okrašeni praznično za to priložnost, in hoteli in restavracije po vsem območju vdati posebne Hari Raya-tematskih ponudbe za turiste in domačini enako!

Praznovanje ni povsem muslimanski dogodek – to je postala bolj priljubljena, da povabi nemuslimanske prijatelje v lastnega gospodinjstva, da bi praznovali dan.

4. Singapore Food Festival: Hawkers in Fine Dining Unite

Singapur Festival hrane
Singapur je hrana-mad vse leto – in to prihaja na glavo na Singapore Food Festival, na letni prireditvi vse julij .

Singapur solidno kulinarična dediščina je v središču pozornosti v času festivala za prehrano, z lokalnimi in mednarodnimi kuharji kaže svojo noro skillz na prizoriščih po vsem otoku. Kulinarične delavnice, tematske hrane dogodki, kuhanje tekmovanja in predavanja pomembnih kuharji predstavil obiskovalcem, da uživajo okusov z vsega sveta.

Singapur Hawker praznik usmerja večina najboljših Hawker Singapur stojnicah na enem mestu, varčujejo turistom težave z gostovanja po vsem otoku, da jih preizkusite vse. Hawker fare bodo postregli ob jedi iz najboljših kuharjev na otoku, na dogodku imenovanem STREAT – diners bo izpodbijala odločiti, kateri je boljši!

Tudi če se ne udeležijo posebnih dogodkov festivala hrane, ga ne bodo izpustili: restavracije in trgovine ponujajo veliko ukvarja na hrano, v tem letnem času, zato pojej!


Hungry Festival Ghost blaži duhove, ki (Taoisti verjamejo) pohajkovanje zemljo za en mesec na leto. (Leta 2019 je se začne 15. avgusta ) Ti duhovi so lahko potešena s tradicionalne kitajske opere in ekstravagantne prazniki, vse je potekala na prostem, v javnem mnenju.

Festival je postal polnopravni praznovanje tradicionalne kitajske kulture, z nastopi kitajskih veselic povsod, mešanih z vedno prisotni vonj Joss palice gorečih pred malih oltarjev. Družine bodo spali papir obrti v obliki modernih predmetov (avtomobili, denar, kondominij stavbe), za uporabo svojih prednikov.

Ena stvar, ki jo ne boste videli v Singapurju med lačnih Ghost mesec: poslov. Kitajci verjamejo, da ne bi smeli potovati ali pa pomembne poslovne odločitve, v tem času, saj da se bo Dvorjenje nesrečo!

Velika nagrada Singapurja
Vsak september , Singapur je Grand Prix na ulice! 3.14 milj formule ena pot v državi je osredotočeno na sodobnem okrožju Marina Bay, careens okoli nekaj Singapur najbolj znanih turističnih točk, in poteka ponoči (prvič je bilo to dovoljeno, da pride).

Si lahko ogledate na dirki iz katerega koli športni bar, vendar nič ne bije sedež v tribunami, z naušniki za zaščito pred oglušujoč zavijanje od avtomobilov dirke preteklost. ventilatorji Formula-ena imajo sedaj veliko možnosti, kar se tiče sedežev, odvisno od vašega proračuna.

Dirka Singapur F1 je tudi pridobil sloves kot pop glasbeni dogodek, saj so organizatorji prinašajo osupljivo paleto glasbenih talentov, da bo občinstvo zabavali med krogov. Leta 2016 je zasedba vključuje Adam Lambert, Pentatonix in Kylie Minogue.

7. Deepavali: Mala Indija Stranke dol


Singapur hindujska skupnost praznuje Deepavali (znan tudi drugod po svetu, kot Diwali ) v spomin na zmago nad Gospoda Krišne nad zlim. Deepavali je začetek indijskega novo leto (v letu 2019, bo potekala 27. oktobra ), in je praznoval predvsem v Little India.

Kot novoletna praznovanja drugih ver v regiji, hindujci praznujejo sezono držite družinska srečanja, metanje “open-house” strank, ki imajo na prostem trge, in poravnave dolgov. Hiše so opremljene s talnim umetnosti ( kolam ), bleščicami in mango listi. Otroci prižgati iskric in vrstice oljenke so postavljeni v domu, da bi luč dobrote v gospodinjstvu.

Trgi v Little India so najboljše mesto za obiskovalce, da se v Deepavali razpoloženje. Serangoon Road zaživi z bazarji in kulturne prireditve po vsej oktobra. Mala Indija je Campbell Lane je organizirana v ulici bazar prodajo indijskih manjše izdelke, od začimb za Saris. In Deepavali Street Parade spremeni Mala Indija v otoški vročih scene stranke.

Mala Indija žari z oboki briljantno luči, in Serangoon Road zaživi z bazarji in kulturne prireditve po vsej oktobra. Za “light-up” za Serangoon Road je lepo videti, predvsem odsek med Sungei Road in Lavender Street.

Božično dobe sezona Singapur se razteza na več kot šest tednov, ki se začne v novembru , ko je nakupovalno središče Orchard Road začenja pestro božično luč-Up; in se konča s praznovanjem novega leta v Marina Bay.

Božična praznovanja na otoku so kupec sanje – podaljšan mall ur spodbudile kupce na nove višine presežka, z novimi nakupovalnimi promocije potisne levo in desno.

Kot december daje pot do novega leta, stranke izbruhnejo, da ga v zvonil, od vedno priljubljen ZoukOut na Marina Bay novo leto stranke, ki doseže vrhunec v sprostitev tisoče “, ki želijo sfer” v zalivu je voda.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *