Skip to main content

Pai Canyon Tajska: The Complete Guide


Pai Canyon ( Kong Lan v tajskem) je najbolj priljubljena naravna znamenitost se nahaja v bližini Pai, priljubljeno turistično mesto na severu Tajske.

Čeprav je ime pomeni geološko veličino, Pai Canyon ni res, da je velik. Ne glede na to, pogledov iz ozkih poteh, so odlični, sončni zahod je spektakularen žreb v večernih urah.

Pohodništvo in dolgotrajne okrog kanjona ne bo trajalo več kot nekaj ur, vendar je treba opozoriti: višina in pomanjkanje ograj dati več kot nekaj potnikov potne dlani!

Kako priti do tja

Pai Canyon se nahaja na avtocesti 1095, glavni sever-jug avtoceste, okoli 5 kilometrov (8 kilometrov) južno od Pai mesta v Mae Hong Son province.

Pri vožnji južno od Pai proti Chiang Mai, iskati parkirišča na desni strani kmalu po prehodu “Ljubezen Strawberry” atrakcija na levi strani. Če vidite Memorial Bridge na levi strani, ste šli predaleč.

Najboljši način, da se med številnimi majhnimi znamenitosti in zanimivosti v Pai je najem skuterja. Najemnine začne na US $ 5 na dan. Če niste zadovoljni na dveh kolesih, poglej za songthaew (kamionski prevoz pickup s klopmi v hrbtu), in se dogovoriti o ceni, preden boste dobili v. Taksiji in tuk-tuks niso pogoste v Pai.

Kaj morate vedeti pred Obisk

  • Vhod v Pai Canyon je prost.
  • Hladni napitki in prigrizki so na voljo od stojnic na trailhead.
  • Poti v kanjonu so izpostavljeni soncu; ni veliko senco.
  • Kako do prvega vidika zahteva višajo veliko stopnicah.
  • Popotniki s strahom pred višino lahko dobili živčni o pohodništvo mimo prvega vidika.
  • Ozke steze in pomanjkanje ograjo, da gredo daleč v Pai Canyon neprimerna za majhne otroke.

Pohodništvo v Pai Canyon

Pohodništvo v Pai Canyon ne gre za mrežo poti; ki jih ne more izgubiti, in je ni potrebno map ali preživetja prestava. Tehnično, je samo ena pot z nekaterimi stališči, ki štrlijo ven. V prašni poti so izpostavljeni in dvignjene nad drevesi. Nekateri postanejo ozek z nevarno kapljicami več kot 100 metrov na obeh straneh. Tudi če ne višine ne motim, boste izpostavljeni soncu za večino časa tam.

Če ste resni glede kodiranja ven na daljno stališča, boste imeli boljše, varnejše izkušnje z športne čevlje ali pohodne čevlje. Čeprav veliko popotnike storiti Izokrenuti skozi sotesko s sandali, obstaja nekaj krajev, kjer boste morali uporabiti vse štiri ude in imajo zanesljivo oprijem na skalah.

Najboljši čas za pohod in pehanje v Pai Canyon je zjutraj. Boste morali priti pred 10. uro premagati represivne popoldanski vročini. Večeri se ohladi malo, ampak na soncu segrela skale še vedno oddaja toploto.

Velike skupine začeli prihajajo okrog 5:30 za sončni zahod, in mnogi ljudje morda želeli Izokrenuti okoli preden se začne. Poti so linearna z nekaterimi ščepec točk na poti, ki lahko zamašijo pretok poti. Če nekdo pred nami ima težave z navigacijo izziv, boste morali počakati.

Prvi vidik je zelo dobro dostopna pohodnikom vseh ravneh, vendar zahteva višajo dolg odsek tlakovanih stopnicah. Dodaten komplet stopnic vodi na razgledno ploščad, kjer se ljudje v čakalno vrsto za fotografije.

Sončni zahod na Pai Canyon

Lovljenje sončni zahod na Pai Canyon je zelo priljubljena dejavnost v Pai. Skuterji in songthaews kopičijo na parkirišču kot skupine zaokrožena v mestu spustimo na “platišča.” V času visoke sezone, zlasti v mesecih med decembrom in marcem, boste želeli, da pridejo malo prezgodaj.

Ironično je, da nekatere od najbolj spektakularnih predstav pride med “gorečo sezone” (marec-maj), ko dima in trdnih delcev v zraku pomoči pretiravati briljantne barve.

Nasvet: Če ste že videli sončni zahod na Pai Canyon, ali je bilo malo preveč zaposlen, dobra alternativa je, da vzpon številnih stopnicah in gledal iz velike bele kip Bude (Wat Phra To Mae Yen), v bližini mesta. Ne pozabite, da je to “sunset mesto” je tempelj, ne samo turistična atrakcija; ga obravnava kot sveto mesto.

Drugih bližnjih znamenitosti

Pai Canyon bo le eno do dve uri, odvisno od tega, kako dolgo ostajal. Ko končate, imaš veliko za videti in narediti ob avtocesti 1095.

  • Memorial Bridge: Samo milj južno od kanjona na desni je stari Memorial Bridge. Sprehodite se po zgodovinskem mostu in brali o zgodovini vojne. Prigrizki, pijače, in okraski so na voljo. Vstop je prost, in to traja približno 20 minut, da vidim.
  • Land Split: Drive severno od Pai Canyon 3.1 kilometrov, potem pa iskati znake, ki kažejo na vrsti na levi strani za Pam Bok slap. Če je majhna cesta poteka po levi strani templja, ste našli pravega. Dežela Split je posledica potresne aktivnosti v letu 2008. Prijazni kmetje na tem območju zagotavljajo nekaj suhega sadja in domač, prigrizke in obiskovalci so vabljeni, da se usedem za klepet. Strošek je brezplačna, vendar je majhna donacija je predlagal. To potovanje bo skupno približno 30 minut.
  • Pam Bok Slap: Če ste oblečeni zmoči, menijo, nadaljuje po isti poti kot dežele Splita do Pam Bok slap. Slikoviti slap se nahaja na koncu soteske in zagotavlja popoln način, da se ohladi (ob predpostavki, da je voda) po praženje na Pai Canyon. Padec je komaj izrisana v vrhuncu sušnem obdobju. Boste morali prebrati nekaj, da ga uživajo.
  • Bamboo Bridge: Nadaljevanje mimo slapa vas pripelje do Boon Ko Ku So Bridge. Bambusa most vijuga skozi riževa polja, ki so še posebej Zelen in scensko v rastni (mokri) sezono. Kot pri razdelitvi zemljišč, prijazni ljudje, ki vodijo kavarno na začetku mostu so velik del razloga za obisk. Cena je brezplačno, in čas, ki ga bom za to je približno 30 minut.

Trekking v Pai

Pai Canyon bo zasedel, v najboljšem primeru, eno jutro. Če vas zanima več resno treking v Pai, saj to self-voden, je zelo zahtevna. Poti ne smejo biti dobro označena; nekateri mimo zasebno lastnino in skozi riževimi polji, ki pripadajo vasi.

Ste bolje rezervaciji pravilno organizirane izkušnje skozi eno izmed pustolovskih agencij v mestu ali pa se obrnite na vaš sprejem o najemu lokalnega vodiča. Vodnik in prevoz na in iz začetnih točk so potrebni za večdnevnih izkušenj.

Nekatere od pohodov na voljo v Pai vključuje obiske avtohtonih hrib plemena vasi in vzorčenje lokalnih znamenitostih. Vse vključujejo hrano in vodo.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *