Palatul Versailles și Grădinile: Ghidul complet

Posted on

Franța Cele mai multe Opulent Chateau Are o Fascinanta istorie Royal

Palatul Versailles și Grădinile: Ghidul complet

Cuvântul „Versailles“ cutii cu o doză bună de mistica: chiar dacă nu știu prea multe despre legendarul castel francez, numele său singur tinde să evoce imagini ale fală regale, putere și opulență în mintea celor mai mulți oameni.

Acest lucru este pentru un motiv foarte bun: Palatul și grădini, cea mai mare parte a dezvoltat sub regele Ludovic al XIV – lea în secolul al 17 – lea, sunt printre cele mai extravagante, și reprezintă o realizare în arhitectură și amenajare a teritoriului francez. Nu e de mirare că a fost numit un site Patrimoniului Mondial UNESCO. Deoarece casa ultimului rege și regina Franței,  Versailles  simbolizează , de asemenea , înălțimea decadenței regale franceze, și, secole de – a lungul tranziției tumultoasa a țării de la monarhie la Republica.

Situat la mai puțin de o oră de la centrul Parisului cu trenul sau cu mașina, Chateau și grădini atrage aproximativ 6 milioane de vizitatori în fiecare year– care vin în spatele Turnul Eiffel ca fiind una dintre cele mai populare atracții din Franța. Este deosebit de idilic în timpul lunilor calde , când luxuriante, expansiv grădini, fântâni și statui înseamnă că puteți petrece o afacere bună de timp în afara pentru plimbări, picnicuri și să elaboreze „ spectacole muzicale de apa“ .

Fie că sunteți un vizitator pentru prima dată în căutarea de informații practice despre călătoria dvs. viitoare la Palatul, sau doriți să sapi un pic mai adânc în istorie fascinantă Versailles și a vedea scoate în evidență de Chateau, defilați în jos pentru mult mai mult.

Ce să vezi la Versailles: O privire de ansamblu


Mai ales într-o primă excursie la Palatul și Grădinile, vizitatorii de multe ori se simt copleșiți de enormitatea motive: ce să vezi și de a face în mod prioritar, și ceea ce poate fi lăsat la o a doua vizită în jos linia?

Lucrurile esențiale pentru a se vedea & Do La o primă vizită

În primul rând, după ce ați achiziționat biletul procurat și un ghid audio gratuit de la intrarea principală, explora principal Palat . Se lasă două până la trei ore pentru a explora pe deplin palat, sau sa se concentreze pe câteva dintre cele mai renumite camere într – o oră sau două.

Constând dintr-o ametitoare 2.300 de camere, chateau asupra lui include evidențiază cum ar fi Sala uimitoare Oglinzilor, regelui Apartamente și Royal dormitorului, Royal Operahouse, Dormitoare Marie-Antoinette, și Galeria Battles.

Gardens, fântâni și Sculpture

În special dacă vizitați în primăvara, vara sau toamna devreme, o plimbare lungă prin grădini formale elaborate, proiectate de celebrul arhitect peisagist André Le Nôtre sunt în ordine.

Numeroase fântâni elaborate și sculpturi acoperă motivele din jurul Versailles și sunt în valoare de admirand în detaliu. Luați în considerare rezervarea unui bilet pentru un spectacol de seară cu muzică și iluminări în jurul fântâni / sculptura grădină.

Grand și Petit Trianon 

Dacă ai o zi întreagă pentru a consacra pentru a explora vasta Estate de la Versailles, ia în considerare văzând Grand și Petit Trianon și de a lua departe de hoardele de turisti. Aceste cartiere mai intime au fost construite de monarhi francezi pentru a scăpa de agitația și intrigile politice ale vieții Palatului – și să aducă amanții lor, desigur. Arhitectura rafinată este renumită, de asemenea – și există chiar și o liniștită, în stil englezesc, grădină pe teren de la Trianon Estate.

Hamlet Reginei 

Nu în ultimul rând, acest Nook fermecător pe Estate a fost locul Marie-Antoinette preferată (în afară de la Le Petit Trianon) pentru a obține departe, și (scandaloasă) joacă la viață simplu țăran. Este fermecător, bucolică și vag Disney-esque – dar în valoare de o oră sau cam asa ceva.

Noțiuni de bază Acolo, Bilete și alte informații practice

Noțiuni de bază Există: Trenuri și autobuze 

Cel mai simplu mod de a ajunge la Versailles din centrul Parisului este de a lua RER (tren de navetiști) Linia C la stația de Chateau de Versailles-Rive Gauche, apoi urmați semnele la intrarea Palatului (10 minute pe jos).

Pentru vizitatorii cu mobilitate limitată, luând un autobuz sau autocar ar putea fi o opțiune mai bună. Versailles Express este un serviciu de transfer de funcționare de la Turnul Eiffel la palat, și se execută de marți până duminică.

În mod alternativ, linia de autobuz 171 ruleaza zilnic din apropiere de stația de metrou Pont de Sevres (linia 9) și picături de vizitatori aproape de intrarea Palatului. Călătoria durează doar în jur de 30 de minute.

Ora deschiderii

Palatul și grădinile sunt deschise pe tot parcursul anului , dar nu să fie conștienți de faptul că există high – sezon și extrasezon ore. Mai jos sunt high-sezon ori de deschidere; vezi această pagină pentru informații despre extrasezon (1 noiembrie , prin 31 martie).

Între 1 aprilie și 31 octombrie, principalul Palatul este  deschis de marți până duminică, 09:00 – 06:30 (închis în zilele de luni și la 01 mai). Ultimele bilete sunt vândute la 17:50 și ultima admitere este de la 6:00

Mosia de la Trianon este deschis în timpul aceleași zile, prinz 00 – 06:30 Ultima admitere este de la 06:00

Grădinile sunt deschise în fiecare zi 08:00 – 08:30, inclusiv în zilele de luni. Un bilet separat pentru numai grădinile pot fi achiziționate.

Puncte de acces 

Pentru intrarea în palat principal, cu capul spre curtea principală. Dacă aveți deja un e-bilet sau imprimate sau sunt eligibile pentru admitere gratuit, cap direct la intrarea A; în caz contrar, se procedează la biroul de bilete, situat pe partea stângă a curții.

O cale de acces special pentru vizitatorii cu mobilitate limitată este situat în apropiere de poarta principală. câinilor ghizi sunt permise la sediul, cu dovada de identificare.

Pentru a avea acces la Grand sau Petit Trianon, urmați semnele de la intrarea principală; există un birou separat de bilete pentru vizitatorii care doresc doar să viziteze Trianon Estate sau de a începe vizita lor acolo.

Bilete și Concesiuni 

Pentru lista actuală a prețurilor biletelor și cum să le obțină, consultați această pagină pe site – ul oficial . Achiziționarea de bilete on – line este foarte recomandat pentru a evita așteptare la cozi lungi.

Concesiuni / bilete cu preț redus sunt acordate pentru studenții, persoanele cu mobilitate redusă și ghidurile lor. Intrarea este liberă pentru toți vizitatorii cu vârsta sub 18 ani și pentru cetățenii Uniunii Europene cu vârsta mai mică de 26.

Tururi ghidate, Audioguides & temporare  Planșele

Tururi ghidate de motive și grădinile palatului sunt oferite pe anumite zile pentru indivizi și grupuri. Consultați această pagină pentru o listă completă de excursii și prețuri curente, precum și informații despre modul de rezervă.

Ghidurile audio sunt gratuite pentru toți vizitatorii și pot fi obținute la punctul de intrare principal la palat, precum și în Galeria de Jos Apartamente în apropierea doamnelor.

Expoziții temporare și spectacole muzicale la Versailles oferi vizitatorilor cu un interes sapat un pic mai adânc un aspect mai concentrat la istorie, lucrări artistice, iar oamenii de la nota din jurul Palatului. Accesând „muzical Waters“ Spectacolul este extrem de popular în timpul verii.

Alte facilitati 

Facilitățile vizitatorilor de la Versailles includ Wi-Fi gratuit, magazine de cadouri, numeroase  cafenele și restaurante , bagaje la stânga și la stațiile de schimbare pentru copii, precum și birouri de informații.

Sala Oglinzilor: Palatul lui cele mai celebre Cameră

Nici o vizită la Versailles ar fi completă fără o vizită la înfricoșătoare, dacă este adevărat că mai degrabă de prost gust, Sala Oglinzilor.  Conceput pentru a întruchipa puterea, fastul și eleganța monarhiei franceze și priceperea sa militară considerabilă, galeria de 73 de metri – care a fost recent renovat la fosta sa glorie – are 373 de oglinzi situate în jurul valorii de 17 de arcade. În vremurile de construcție galeriei, oglinzi ale acestui calibru au fost elemente de lux disponibile pentru doar câteva selectați. Tavan boltit Le Brun este decorat cu 30 de picturi care ilustrează pricepere militară și succesul Franței.

Galeria lung a fost mult timp folosit pentru a primi demnitari și funcționari, și de a organiza evenimente formale, cum ar fi baluri și nunți regale. Acesta a fost, de asemenea, camera în care Tratatul de la Versailles a fost semnat în 1919, care marchează sfârșitul formal al primului război mondial

Asigurați-vă că pentru a vedea camere alăturate, și impresionante, cum ar fi camera de război și Camera de pace.

Kings Apartments și Royal dormitorului

Un alt aspect important în interiorul zidurilor Palatului principal de la Versailles sunt apartamente regelui și Royal Dormitoare. Mai intim decât regelui stat Apartamente , care au fost utilizate în principal pentru funcțiile oficiale și sunt în consecință generos, aceste apartamente oferă un pic mai mult de o privire în viața de zi cu zi a regelui Ludovic al XIV – lea.

Camera cunoscut sub numele de Antechamber ochi de bou conduce direct pe Sala Oglinzilor, iar apartamentele Queen; în timp ce Royal Tabelul anticamera a fost la fața locului preferat Regelui Soare pentru mese publice.

Regelui dormitorul, între timp, este o cameră enormă care se conectează în trei locuri la Sala Oglinzilor. Regele Ludovic al XIV-lea a evoluat elaborat „trezirea“ și „culcare“ ceremonii aici, și a murit în camera în 1715, după o domnie care a durat 72 de ani.

Gardens, Fântâni & Statuete: Repere pentru a se vedea

După ce a vizitat Palatul principal, capul afară în grădinile întinse și superbe. Planificată și proiectată de Le Notre, grădinile reprezintă înălțimea armoniei Renașterii-ere și simetrie, cu arbuști formate, parterres elaborat și copacii lor. Zeci de soiuri de flori și copaci abundă pe Estate, cu fântâni enorme și sculpturi adăugând la atmosfera de calm regality care străbate de-a lungul.

Locuri principale 

Grădinile sunt vaste, astfel concentrându-se vizita dumneavoastră este o idee bună, dacă nu aveți o dimineață întreagă sau după-amiaza pentru a le explora pe îndelete.

Accesând „ Perspectiva Grande“ (Marea Perspectiva) asupra grădinilor pot fi văzute din interiorul palatului și Sala Oglinzilor: admirați peste centrală „Parterre Apa“ permite o perspectivă uluitoare est-vest , de-a lungul grădini vaste – grațios, joc simetric între verdeață, piscine mari de apă, fântâni și statui. Calea de la poalele „Grande Perspectiva“ merge fantana ornate singur cu Leto și parter, până la canalul de apă.

In jurul bazei palatului există alte două căi principale sau „parterres“, ambele din care pot fi vizualizate din Parterre Water: Nord și parterres de Sud . Secțiunea de Nord este „introdus“ de două statui de bronz proeminente din 1688, „The Grinder“ și „Modest Venus“. Un bazin mare circular împarte zona. Mutarea spre nord, să ia în superba Fântâna Piramida, proiectat de Charles Le Brun, și oferind statui elaborate care descriu delfini, raci și Tritons.

Între timp, Sud Parterre (de asemenea, denumit Gradina de flori) este „păzit“ de doi sfincși de bronz adăugate în 1685 (au fost anterior într-o altă locație de pe Estate). Din balustradei, puteți lua în perspective superbe peste luxuriante Orangeria.

Parterre Leto  este , fără îndoială , una dintre cele mai frumoase locuri de pe moșie la Versailles. Această grădină vastă, minimalist, comandat de Ludovic al XIV – lea și construit în anii 1660, arată off cadou Le Notre pentru forme armonioase în amenajare a teritoriului, cu său simplu , dar arestând vizual „buclat“ și forme „fan“. Fântâna centrală uluitoare cu sculpturi alegorice a fost inspirat de poveștile mitice lui Ovidiu în Metamorfozele.

Marele Trianon si Micul Trianon

Comandat de regele Soare (Ludovic al XIV-lea), ca o reședință alternativă pe Estate – unul care să-i acorde un anumit răgaz de stresul și politica vieții de curte – Trianon Estate este unul dintre locurile cele mai somptuoase, intime si elegante de la Versailles. Mulți turiști neglijare complect, făcându-l un, loc mai puțin aglomerat mai liniștită pentru a explora pe Estate.

Marele Trianon , un palat de inspirație italiană , oferind marmura roz, arcade ornate și grădini luxuriante care se simt mult mai intim decât cei care flanchează palatul principal, a fost un loc în care regele sa retras să continue aventura lui cu amanta sa, doamna de Montespan.

Micul Trianon, între timp, a fost locul preferat pentru regina Marie-Antoinette a se retrage, alături de ei bucolică „Hamlet“.

Regina lui Hamlet: Marie-Antoinette „Satul țărănesc“

Unul dintre cele mai quirkiest locuri de pe Estate este acest sanctuar confortabil proiectat pentru Marie-Antoinette, dar din nou , ca un loc să se retragă de stresul vieții de curte. Începând din 1777, Regina a ordonat o reproiectare a domeniului Trianon; ea are mai întâi în engleză Gardens construit în contrast cu raționalismul Stark și fastul grădinilor existente la Versailles. Apoi a comandat un „cătun“ , care constă într – un faux-sat – care reprezintă, probabil, banalitatea reconfortant vieții commoner – și un lac artificial. Pentru unii, Hamlet reprezintă tendința nefastă Reginei a sentimentaliza viața țăranilor fără a recunoaște suferința subiecților ei; pentru alții, ea exemplifică natura timid și antipatia vieții courtly, cu toate rigorile și cerințele sale.

Astăzi, diferite animale de fermă sunt ținute într-un sanctuar pe cătunul, făcându-l un loc plăcut pentru o plimbare cu vizitatorii tineri, în special.

Date cheie și Fapte istorice: A Orbitor si Dark Past

Versailles ar putea fi spus să reprezinte atât zenit și dispariția monarhiei franceze. În primul rând stabilit ca o cabană de vânătoare de regele Ludovic al XIII-lea, a fost adus în glorie deplină de regele Ludovic al XIV-lea – de asemenea, cunoscut sub numele de regele Soare, pentru radiantă și atotputernic mod în care iubitul monarhul a condus Franta. Aceasta ar servi drept centru simbolic și real al monarhiei absolutiste prin domnia lui Ludovic al XVI-lea, înainte de Revoluția franceză și-l răsturnat confiscat Versailles, la începutul anilor 1790. Iată câteva date și fapte cheie:

1623-1624: Tânărul prințcare ulterior va fi numit regele Ludovic al XIII – lea stabilește Versailles ca o cabanăvânătoare, îndrăgostit de frumusețea ei și joc abundente. Elînceput construcția unui palat pe motive de 1631, și a fost finalizată în 1634.

1661: Tânărul rege Ludovic al XIV – lea, care doresc săconsolideze puterea regalăla Versailles șil deplasala locul său tradițional la Paris,angajează construcții ambițioasecare va dura până la sfârșitul vieții sale. Palatul și grădinilecare le vedem astăzi suntmare măsură rezultatele viziunii și persistența lui; elangajat special arhitectul peisagist genial André Le Nôtre pentru a concepe grădini generoase ale Palatului, fântâni și statui.

Un patron entuziast al artelor, culturii și muzică, Versailles a înflorit sub regele Soare, nu numai ca sediu al puterii regale franceze, dar, de asemenea, ca un loc pentru artiști, cum ar fi genial dramaturgul Molière să vină prezinte activitatea lor la instanță.

1715:  După moartea lui LudovicXIVlea, Versailles este abandonat temporar ca fiul său, LudovicXVlea, ia tronul înapoi la Paris. Regeleva întoarce la Versailles în 1722, și sub domnia sa, domeniulfost dezvoltatcontinuare; Royal Opera Housefost finalizatăspecial în această perioadă. O încercareasasinarefost făcută de Damien pe Rege în 1757; această perioadă esteasemeneademnremarcaturmare a unui copil minunenume Wolfgang Amadeus Mozart performante aici.

1770 : viitorul rege Ludovic al XVIlea, care sa născut la Versailles,casatoresteaustriacul Arhiducesa Marie-Antoinette la Royal Opera House pe Estate. Acestea sunt vechi15 și 14 ani, respectiv, la momentul căsătoriei lor. Prințul sărbătorește încoronarea lui ca LudovicXVIlea în 1775.

1789: În căldura Revoluției Franceze, LudovicXVIlea, Marie-Antoinette și copiii lor sunt obligați să părăsească Versailles la Paris,cazulcare acestea sunt detronat (1791) și mai târziu executate de ghilotina pe Place de la Concorde în 1793.

Din secolul al 19 – lea:  Nu maisediul puterii regale sau imperiale – Napoleon am alesnu domneascăla Versailles – Estate intră întro perioadă de flux,celeurmă devenind un Muzeu regal sub restaurare monarhia.

1919: este semnat aici Tratatul infam deVersailles,încheie primul război mondialdar fără îndoială plantarea semințelor pentru următorul „Marele Război“ în Europa,.