Panteonul din Roma, Italia

Posted on

Panteonul din Roma, Italia
Panteonul stă ca structura romană cea mai completă pe pământ, care au supraviețuit 20 de secole de jaf, jaf, și invazia.

Fapte Despre Pantheon

Panteonul original a fost un templu dreptunghiular construit de Marcus Vipsanius Agripa, ginere al lui Augustus, primul imparat roman, ca parte a unui plan de reînnoire district în 27-25 î.Hr.. Ceea ce turiștii văd cum se pot relaxa în fața în Piazza della Rotonda este radical diferit de cel original, templu. Hadrian a reconstruit structura; timbre producător în cărămizi ne permit să peg restaurarea lui între 118 și 125 AD. Cu toate acestea, inscripția de pe arhitrava atributele de construcție a Agripa în timpul treilea councilship lui.

Porticul în fața Pantheon este ceea ce rămâne din templul original, Agrippa.

Pantheonul contine mormintele lui Rafael și a mai multor regi italieni. Pantheon este un cuvânt grecesc care înseamnă „să-și onoreze toate zei.“

Dimensiunile Pantheon

Cupola gigant , care domină interiorul este de 43.30 de metri sau 142 de picioare în diametru (pentru comparație, domul Casa Albă este de 96 de picioare în diametru). Panteonul a stat ca cel mai mare dom vreodată până când cupola lui Brunelleschi la Catedrala din Florența din 1420-1436. Este în continuare cel mai mare zidărie dom din lume. Panteonul se face perfect armonios prin faptul că distanța de la podea la partea de sus a cupolei este exact egală cu diametrul său. Adytons (altare încastrată în perete) și cuferele (panouri înfundată) reduc inteligent greutatea domului, așa cum a făcut un ciment ușor realizat din piatră ponce utilizate în nivelele superioare.

Cupola devine mai subtire, deoarece se apropie oculus, gaura din partea de sus a cupolei folosit ca o sursă de lumină pentru interior. Grosimea cupolei la acel moment este de numai 1,2 metri.

Oculus este de 7,8 metri în diametru. Da, ploaie și zăpadă cad ocazional, prin ea, dar podeaua este înclinată și canale de scurgere elimina inteligent apă în cazul în care reușește să atingă podeaua. În practică, ploaia rareori cade în interiorul domului.

Cele mai masive coloane care susțin portic cântărește 60 de tone. Fiecare a fost de 39 de picioare (11,8 m) inaltime, cinci picioare (1,5 m) în diametru și realizate din piatră în Egipt extrase. Coloanele au fost transportate cu sănii de lemn la Nil, au dat buzna la Alexandria, și a pus pe navele pentru o excursie în Marea Mediterană la portul Ostia. De acolo coloanele au venit Tibrul cu barje.

Conservarea Pantheon

La fel ca multe clădiri din Roma, Pantheonul a fost salvat de la jafuri prin transformarea ei într-o biserică. Împăratul bizantin Foca a donat monumentul papei Bonifaciu IV, care a transformat în Chiesa di Santa Maria anunț Martyres în 609. Liturghii sunt ținute aici la ocazii speciale.

Informații Pantheon vizitatorilor

Panteonul are un site web care detaliază cele mai multe informații up-to-data la orele de deschidere și evenimente speciale. Admiterea este gratuită.

Un eveniment special , care s -ar putea bucura dacă vizitați Roma , în primăvara este celebrarea Liturghiei de Rusalii ( a 50 -a zi după Paște). Într – o caracteristică a evenimentului, pompieri urca la partea de sus a cupolei să scadă petale de trandafir din oculus. Dacă ajungi acolo devreme (ore inainte de masa) pe care poate fi capabil de a găsi câteva inci de spațiu pentru a observa acest eveniment extrem de popular.

Cum de a experimenta Pantheon

Piazza della Rotonda este o piață plină de viață umplut cu cafenele, baruri și restaurante. În timpul verii, vizita Pantheonul interior în ziua, de preferință dimineața devreme, înainte de throngs turistice, ci se întorc în seara; piazza în față este plin de viață mai ales în nopțile calde de vară, atunci când Panteonul este aprins de mai jos și stă ca un memento enorm de grandoarea Romei antice. Cele ciupit penny rucsac mulțimea inundă treptele fântânii din jur unul dintre obeliscuri trofeu din Roma, in timp ce turistii se inghesuie la barele marginii piazza.

Băuturile sunt scumpe, așa cum s-ar putea aștepta, dar nu scandalos, și poți alăpta unul pentru o lungă perioadă de timp fără ca cineva să te deranjeze, unul dintre cele mai simple, delicii ale vieții europene.

Restaurantele sunt în majoritate mediocre, dar punctul de vedere și atmosfera sunt de neegalat. Pentru a experimenta bun alimente solide Roman la un restaurant bun în apropiere, încercați Armando al Pantheon, într-un gang mică din dreapta Panteonului ca te-l cu care se confruntă. Cea mai bună cafea la Tazza d’Oro din apropiere.