Pantheon v Rimu

Posted on

Pantheon v Rimu
Pantheon stoji kot najbolj popolno rimske zgradbe na svetu, ki je preživela 20 stoletja plenjenje, ropanje in invazije.

Dejstva o Pantheon

Prvotni Pantheon je pravokotna tempelj, ki ga Mark Vipsanij Agripa, sin-v-zakon Avgustov, prvi rimski cesar, zgrajena kot del načrta daljinskega podaljšanja v 27-25 pr. Kaj turisti videti, saj se sprostite pred na Piazza della Rotonda, je povsem drugačna od te prvotne templja. Hadrijan obnovili strukturo; žigi vina v opeke nam omogočajo, da vezava njegovo obnovo med 118 in 125 AD. Kljub temu, napis na arhitrav lastnosti gradnje na Agrippe v svojem tretjem councilship.

Stebriščem pred Pantheon je tisto, kar je ostalo od Agrippa prvotni tempelj.

Pantheon vsebuje grobnice Rafael in za več italijanskih kraljev. Pantheon je grška beseda, ki pomeni “da spoštuje vse bogove.”

Dimenzije Pantheon

Velikan kupola, ki prevladuje v notranjosti je 43.30 metrov ali 142 metrov v premeru (za primerjavo, Bela hiša kupola je 96 metrov v premeru). Pantheon stal kot največji kupolo doslej še kupola Brunelleschi je v katedrali v Firencah leta 1420-36. To je še vedno največji zidane kupola na svetu. Pantheon je narejena povsem usklajen z dejstvom, da je oddaljenost od tal do vrha kupole natanko enaka premeru. Adytons (svetišča spusti v steno) in blagajne (potopljene plošče) pametno zmanjšati težo kupole, tako kot lahek cementa narejena iz kamenčkov, ki se uporablja v zgornjih nivojih.

Kupola postane tanjša, saj približuje Oculus, luknjo na vrhu kupole, ki se uporablja kot vir svetlobe za notranje zadeve. Debelina kupole na tej točki je le 1,2 metra.

Oculus ima premer 7,8 metra. Ja, dež in sneg občasno pade skozi njo, vendar so tla nagnjena in odtoki pametno odstraniti vodo, če mu bo uspelo zadeti tla. V praksi, dež redko pade znotraj kupole.

Masivni stebri, ki podpirajo stebriščem tehta 60 ton. Vsak je bil 39 čevljev (11,8 m) visok, pet čevljev (1,5 m), v premeru in iz kamna, pridobljenega v Egiptu. Stebri so bili prepeljani z lesenimi sanmi do Nila, so vdrli v Aleksandrijo, in dal na plovila za potovanje preko Sredozemlja do pristanišča Ostia. Od tam je prišel stolpci do Tibere po barki.

Ohranjanje Pantheon

Kot veliko stavb v Rimu, je bil Pantheon rešil ropanja, ki ga spremenila v cerkev. Bizantinski cesar Phocas podaril spomenik papežu Boniface IV, ki jo je spremenila v Chiesa di Santa Maria ad Martyres v 609. maš tu potekajo ob posebnih priložnostih.

Informacije Pantheon obiskovalce

Pantheon ima spletno stran, ki podrobnosti najbolj up-to-najnovejše informacije o odpiralnem času in posebne dogodke. Vstop je prost.

En poseben dogodek, da lahko uživate, če ste obiskali Rim spomladi je obhajanje maše binkošti (50. dan po veliki noči). V značilnost dogodka, gasilci splezati na vrh kupole, da spusti cvetni listi vrtnice iz oculus. Če prideš tja zgodaj (ur pred maso) boste morda lahko našli nekaj centimetrov površine, iz katere bi opazovali ta izredno priljubljen dogodek.

Kako Doživite Pantheon

Piazza della Rotonda je živahen trg napolnjena z kavarne, bari in restavracije. V poletnih mesecih, obiščite Pantheon notranjost v dan, po možnosti v zgodnjih jutranjih urah pred turistične množice, ampak vrnili v večernih urah; piazza spredaj je še posebej živahno v toplih poletnih nočeh, ko se Pantheon osvetljeno od spodaj in stoji kot ogromen spomin na veličino starega Rima. -Peni ščepec nahrbtnik množica poplavah korake vodnjaka, ki obdaja eno od trofejnih obeliskov Rimu, medtem ko turisti Množica v barih, ki EDGE Piazza.

Pijače so draga, kot bi lahko pričakovali, vendar ne nezaslišano, in si lahko medicinska sestra eno za dolgo časa, ne da bi kdorkoli vas, eden od preprostih užitkov evropskega življenja moti.

Restavracije so večinoma povprečen, ampak razgled in vzdušje so neprimerljive. Da bodo imeli dobre trdno rimsko hrano dobro restavracijo v bližini, poskusite Armando al Pantheon, v majhni Ozka ulica na desni strani Pantheon, kot ste ga s katerimi se sooča. Najboljša kava na Tazza d’Oro v bližini.