Parhaat paikat jäätelöä ja Gelato Pariisissa

Posted on

Ei ole väliä aikaan vuodesta, ja jopa ajoittain syvissä talven, näet ihmiset nauttivat jyrkät, kehittää kartioita italialaistyylinen gelatoa eri makuja Pariisin kaduilla, tai varastaa osaksi kaupungin kuuluisa perinteinen jäätelöä purveyor, Berthillon, tai minkä tahansa määrän muita jäätiköiden,  juoda iso kuppi jumalallisen tavaraa, minkä jälkeen, mahdollisesti, vahva espresso.

Kesällä tietysti jäätelöä näyttää olevan ensisijainen ateriankorvike sekä paikallisille asukkaille että matkailijoille. Gelato erityisesti on tullut hurjasti kysytty viime vuosina, ja sato pieniä erikoisliikkeitä tehden tuoreita paikan päällä, ja käytetään vain luontaisia aromeja ja ainesosia, joilla ei ole stabilisaattoreita. Tässä muutamia lempipaikoistani osallistumme jäädytetty kohtelee, onko haluat enemmän perinteistä, jäinen-kermainen lajike tai herkullisen tiheä vielä ilmava laatua Italian Gelato.

Berthillon: natiivi Ranskalainen gourmet “Glaces”


Monien mielestä olla kultakantaan ranskaksi jäätelöä, Berthillon perustettiin ravintola ja teehuone viehättävällä Ile St Louis vuonna 1928. 90-joitakin vuosia, se houkuttelee laumoittain turisteja ja paikallisia, varsinkin lämpiminä kuukausina, sillä sen kermainen silti verrattain kevyt ja raikas jäätelöä ( creme glacée ) ja usein epätavallisia hedelmiä sorbetit. Voit myös ostaa jäätelöä valtuutetuilta kauppiailta, mutta tämä on ainoa virallinen kauppa ja teehuone kaupungissa.

Valmistettu vain seoksella kuohukermaa ja  creme fraichea (paljon kevyempi lajike), munat, sokeri, ja luontainen aromi, Berthillon ylpeä itse käytöstä nolla keinotekoisia väri-, maku- tai stabilointiaineita. Kokit tekevät jäätelöä paikan päällä päivittäin, ja vaikka jotkut 60-pariton makuja valikoimiinsa ovat vakioita (vanilja, suklaa, pistaasi, karamellin suolattua voita), varo hupaisa ja makuja kuten prailine korianterin ja sitruuna, foie gras , Earl Grey teetä, Giandujapähkinä oranssi (yksi omista suosikeistani, jossa yhdistyvät pähkinäinen hasselpähkinä suklaa), Grand Marnier, ja monet muut.

Mieluummin jotain hieman kevyempää? Virkistävä sorbetit kuuluvat cassis, kalkki, litsi hedelmät, persikka mintun lehtiä, sitruuna-timjami ja vadelma ruusun uutetta. Jos viettää joulua Pariisissa, harkitse hankkiessaan kaunis perinteinen joulun log ( buche de Noel ) täynnä jäätelöä ja kakkua.

Liikenneyhteydet:  29-31 rue Saint Louis en l’ile, .4th

Metro: Pont Marie tai Sully-Morland

Puh: +33 (0) 143543161

Tuntia: Avoin keskiviikosta sunnuntaihin klo 10 10 pm. Suljettu maanantaisin ja tiistaisin, useita viikkoja heinäkuun puolivälissä ja elokuussa. Soita eteenpäin jos on epävarma.

Pozzetto: My Favorite Gelato, kädet alas


Tämä pieni Jäätelökauppa vuonna keskellä Marais  on minun ehdoton suosikki italialaista jäätelöä Pariisissa: siitä lähtien olen luiskahtanut sitä, olen tehnyt jotain rituaalia heittäytyvät potin se jälkeen nauttia upeista falafel päässä lähellä L’As du Fallafel. Minun jäädytetty huume? Voimakkaasti pähkinäinen, kermainen pistaasi pariksi hienovaraisesti makea, suklaa-pähkinä makuja Giandujapähkinä.

Joka tarjoaa vain kaksitoista makuja kulloinkin painottaen laadun ja intensiteetin makuja yli rönsyilevän valinta, kaikki jäätelöä tehdään paikan päällä täällä päivittäin viereisessä keittiössä. “Pozzetto” tarkoittaa “pikku hyvin” ja viittaa metalli-hattuinen säiliöissä, joissa gelato tallennetaan (ja josta se pääsee suoraan toimi). Sen sijaan että näyttämään jäätelöä iso, visuaalisesti vuoret, sillä on tapana monissa gelaterias , väki Pozzetto sano pitämällä se tallennetaan kuoppiin säilyttää maut ja johdonmukaisuutta.

En yleensä tilata kartion tai kupin siirtyä söpö pieni ikkuna ja kävellä ympäriinsä autuasta tilassa, mutta jos haluat istua, pieni kahvila voit istua ja nauttia ja aitoa italialaista espressoa tai tahmea paksu kuuma suklaa.

Liikenneyhteydet: 39 rue du roi de sicile,  .4th (siellä on myös toinen paikka nurkan takana 16, rue Vieille du Temple)

Metro: Hotel de Ville tai St Paul

Puh:  +33 (0) 1 42 77 08 64

Tuntia:  Avoinna päivittäin 12:15-23:45 (ma-to ja su), 12:15-00:45 (perjantaisin ja lauantaisin)

Amorino: Erinomainen Gelato kanssa useilla paikkakunnilla

Tämä Gelato-ketju palvelee hyvin kunnollinen italialaistyylinen jäätelöä useilla paikkakunnilla eri puolilla kaupunkia. Se on hyvä valinta perheen retki lasten kanssa, koska voit valita yli tusina makuja (niin monta kuin haluat, teoriassa) ja järjestetty taidokkaasti vuonna terälehtiä kartion tai kupin.

Liikenneyhteydet: 119/121 Rue St Martin, 3. kaupunginosassa

Metro: Rambuteau

Katso virallisilla verkkosivuilla lisää sijainteja