Paris for vinelskere: Tasting, Touring, og Læring

Posted on

Paris for vinelskere: Tasting, Touring, og Læring

Indtil for ganske nylig var Paris omgivet af små landsbyer beplantet med vinstokke, og vinavlere producerer lokale (hvis det meste tåler) røde og hvide for hovedstadens daglige nydelse. Selvom Paris er ikke meget af en vindyrkning centrum disse days– spare et par resterende vinstokke, der for det meste tjener dekorative og nostalgisk purposes- det er stadig et ideelt sted at smage og prøve nogle fantastiske årgange fra hele landet. Uanset om du er en vin elsker, en frygtsom amatør, eller midt imellem, her er nogle af de bedste steder at smage, lære om, og bare nyde vine i hele hovedstaden. Og det er ligegyldigt, om det er traditionelle “vin sæson”, enten: i Paris, kan du finde store smagninger, udstillinger og kurser året rundt. Læs videre.

Hjørnet bar à vin har længe haft en plads i parisiske kultur, men i de senere år er det gået fra ydmyg tilholdssted til hipster tilflugtssted, et foretrukket format de borgerlige-bohemer og foodies i byen. Hvis dette allerede lyder klamt, ikke at worry– mange af de steder på vores liste over de bedste vin barer i Paris er temmelig laid-back steder, hvor du kan nyde ikke kun en fantastisk årgang eller rød af glas, men også prøve lækre traditionelle ost og charcuteri plader eller andre små, tapas-agtige retter.

Dette overset lille samling tilbyder en virkelig fascinerende indblik i historien om vinfremstilling. Nogle 200 artefakter fortælle historien om vintnering, og du kan også nyde vinsmagning forskellige sorter af vin i kælderen, beliggende inden for museets kalksten lokaler, hvoraf nogle dato til middelalderen.

Vendanges de Montmartre: The Citys Munter Wine Harvest

Har du ofte drømt om at deltage i en gammeldags Bacchanalia? I oktober, de bakkede når i Montmartre kvarter er stedet for en årlig vintnering begivenhed kendt som “Vendanges” (høst), som ikke kun giver dig mulighed for at smage nogle af de førnævnte sidste lokale vine, men er også anledning til fri koncerter, fyrværkeri og andre kulturelle gåen-on. Hvis du besøger Paris i efteråret , jeg kan varmt anbefale at prøve at deltage i denne festlige, budget-venlige begivenhed.

Der er mange virksomheder, der tilbyder sjove og lærerige vinsmagninger til turister og besøgende, og nogle er bedre (og mere rimeligt prissat) end andre. Jeg har overladt det til eksperterne over på Paris gennem munden for deres dom over den bedste blandt disse, men vores egen frygtløse bidragyder Colette Davidson også deltog for nylig i en prøvesmagning på et nyåbnet virksomhed, og rapporterer tilbage (se nedenfor). Hvorfor ikke tilbringe en eftermiddag nedkøling ud i en af disse hyggelige huler  og lære om forskellen mellem mineral eller oaky noter?

Læs vores gennemgang af vinsmagning i Paris, et begynderkursus-venlige tøj

Beaujolais Nouveau vinsmagning Season

Sammen med de årlige Vendanges de Montmartre begivenhed, er også tid til at smage den unge, friske, naive rød kaldet Beaujolais nouveau efterår. Mange barer og restauranter omkring byen tjene det aktuelle års udgave, til tider lige fra tønden sammen med ost og andre retter, hvilket giver en festlig aften i byen. Halvdelen det sjove? Smagning den nyeste inkarnation af Beaujolais og nå en dom: Er det godt i år, eller elendig? Det er nogens gætte. Advarsel er dog: “Det kan være en let vin, men det kan komme til dit hoved hurtigere end du kan sige ! Encore un verre, s’il vous plait ” (! En anden glas, please)

Der er masser af fantastiske vin butikker rundt Paris– en af mine favoritter bliver Le Verre Vole nær Gare de l’Est og Canal St Martin (også regne på vores foretrukne vinbarer listen ovenfor). Hertil kommer, at “Nicolas” kæde er allestedsnærværende og bestande perfekt gode vine, som de fleste supermarkeder, ligesom Monoprix, rundt i byen. Hvis du ønsker at afhente et par flasker med hjem i kufferten, mens shopping for andre gourmet lækkerier, jeg anbefaler dog at forsøge ferieønsker mad butikker som The Grande Epicerie på Bon Marché, eller, på højre bred, Lafayette Gourmet. De fleste af disse steder har nyttige og fortabe personale på hånden, der vil være i stand til at rådgive dig om vine, der passer til dit budget og ganen.