Skip to main content

Pariz varnost Nasveti: Nasveti in opozorila za turiste

Kako se izogniti neprijetnih incidentov v času vašega potovanja

Pariz varnost Nasveti: Nasveti in opozorila za turiste

Paris je statistično eden najvarnejših glavnih mestnih območij v Evropi. Nasilni stopnja kriminala dokaj nizka tukaj, čeprav nekaterih kaznivih dejanj, vključno pickpocketing, so precej razširjena. Po teh osnovnih Paris varnostnih nasvetov lahko še dolgo pot pri zagotavljanju, da se izognete nevarnosti ter šop trave na svojem potovanju v Pariz.

Pickpocketing je najpogostejši kriminala

Pickpocketing je najbolj razširjena oblika kriminala ciljanje turistov v francoski prestolnici.

Kot posledica, morate biti vedno pozorni z vašimi osebnimi zadevami, zlasti v prenatrpanih področjih, kot so vlaki, postaje podzemne železnice in vseh priljubljenih turističnih območjih. Denar pasovi in ​​potovalnimi čeki so odlični načini za zaščito sebe. Prav tako ne bi bilo več kot 100 $ v gotovini z vami naenkrat. Če je vaš hotel sobi sef, menijo, da jo uporabljajo za shranjevanje dragocenosti ali denar.

Nikoli ne pustite svoje torbe ali dragocenosti brez nadzora v metro, avtobus ali drugih javnih mestih. Ne samo, da tvegate krajo s tem, vendar brez posadke vreče se lahko šteje za grožnjo varnosti in lahko takoj uniči varnostnih uradnikov.

Potovalno zavarovanje je bistvenega pomena . Običajno lahko nakup potovalno zavarovanje, skupaj s svojo letalsko vozovnico. Mednarodno zdravstveno zavarovanje, je tudi pametna izbira. Večina potovanje zavarovanja paketi ponujajo neobvezno pokritost zdravja.

Naj Izogibajte določenih področjih?

Radi bi rekli, da so vsi deli mesta 100% varna.

Toda previdnost v nekaterih, predvsem ponoči, ali ko potujejo sami kot ženska.

Še posebej, če potujete sami, bi se izognili območja okrog metro Les Halles, Chatelet, Gare du Nord, Stalingrad in Jaurès pozno ponoči ali ko se pojavijo na ulicah manj kot gneča. Čeprav so na splošno varna, so včasih bile znane ta območja pristanišče gang dejavnost ali da je prizorišče zločinov iz sovraštva.

Poleg tega bi se izognili vožnji v Severni pariških predmestjih Saint-Denis, Aubervilliers, Saint-Ouen, itd, ko se zmrači . Obiskovalci omenjenih območjih lahko tudi varnostne ukrepe, ki jih držimo nizek profil in se vzdržijo nošenje zelo vidno nakit ali oblačila, ki jih prepoznajo kot pripadniki vere ali političnega gibanja. Ker to gre pritisniti, so antisemitske in druge zločine iz sovraštva je v porastu v pariški regiji, vendar so bili v veliki meri storjenih zunaj mestnega obzidja.

Ali Nekateri popotniki bolj ranljivi kot drugi?

Z eno besedo, in na žalost, ja.

Ženske morajo biti še posebej pazljivi pri hoji samo ponoči in mora ostati v dobro osvetljenih prostorih. Tudi, ko Paris je statistično varno mesto za ženske, je dobra ideja, da bi se izognili smeji ali dajanje podaljšan očesni stik z moškimi ne veste: v Franciji, to je (žal) pogosto razlagajo kot povabilo, da bi napredek.

LGBT Obiskovalci in istospolni pari na obisku v Parizu  , so na splošno pozdravili v mestu, in bi počutili varno in udobno v večini krajev in situacij. Vendar pa so nekateri predlagali ukrepe, da bi v določenih pogojih in območjih.

V zadnjih mesecih in letih, je bil na žalost dvig antisemitske napade na judovske verske objekte in poslovanja v Parizu.

Čeprav je to resen problem in policija je bistveno okrepiti zaščito sinagog, judovskih šol in območjih mesta štetje velike judovske skupnosti (kot so Rue des Rosiers v Marais), želim, da bi pomirili obiskovalce, da ni napadov na turiste iz judovske vere poročali so o. Sem močno spodbujajo judovskih obiskovalce, da se počutijo varne, ki prihajajo v Pariz. To je eden izmed največjih in najbolj živahnih evropskih judovskih zgodovine in skupnosti, zato bi morali, na splošno počutijo varne v mestu, ki v mnogih četrtine in primerih praznuje judovske kulture. Pazljivost je vedno priporočljivo, še posebej pozno ponoči.

Po nedavnih terorističnih napadov v Parizu in Evropi, je na obisku varen?

Po tragičnih in zastrašujoče teroristične napade v zadnjih letih, so mnogi ljudje razumljivo pretresti in občutek zaskrbljenih obisku.

Več informacij o napadih, vključno moj nasvet o tem, ali odložiti ali preklicati vaše potovanje.

Bivanje Safe na cesti in se ukvarjajo s prometom

Pešci bi morali biti še posebej previdni pri prečkanju ceste in zaseden križišč. Vozniki lahko zelo agresivni v Parizu in prometni zakoni so pogosto razdeljene. Tudi ko je svetlo zelene barve, bo še posebej previdni, ko prečkajo cesto. Prav tako pazi na avtomobile v nekaterih območjih, ki se zdijo samo za pešce (in morda so v teoriji).

Vožnja v Parizu ni priporočljivo in lahko tako nevarno in oteževalne. Parkirišča so omejene, promet je gost, in neredno vožnja je skupna. Če morate voziti, poskrbite, da imate up-to-dan mednarodnega zavarovanja.

Ko potujete s taksijem , se prepričajte, da se preveri minimalno ceno taksi vožnjo preden so prišle v taksiju. To ni nič nenavadnega za Pariz taksisti, da povečani stroški nič hudega sluteče turiste, zato se prepričajte, da pazi na meter, in postavljanja vprašanj, če je treba. Prav tako daje vozniku predlagano pot pred časom s pomočjo zemljevida, je dobra ideja.

Sili Število opombe v Parizu

Naslednje številke so lahko vsi klicali brezplačno s kateregakoli telefona v Franciji (tudi iz telefonskih govorilnic, kjer so na voljo):

  • Nujne medicinske pomoči: Dial “15”
  • Gasilci: Dial “18”
  • Policija: Dial “17”
  • Drug Info Service: 0 800 23 13 13
  • AIDS / HIV Info Service: 0 800 840 800
  • Center zdravljenje Poison: 01 40 05 48 48
  • Spolno prenosljive bolezni: 01 40 78 26 00
  • SOS Zdravnikov (zdravniki): 01 47 07 77 77
  • Vložek DENTAIRE (zobozdravniki): 01 43 37 51 00
  • SOS opekline (Hôpital Cochin): 01 58 41 41 41

Lekarne v prestolnici

Večina Paris soseske imajo številne lekarne, ki jih lahko s svojim utripajoče zelene križi enostavno priznane. Veliko pariški farmacevti govori angleško in vam lahko z zdravili, over-the-counter, kot so bolečine blažitev ali kašelj sirup. Pariz nima severno-ameriški stil drogerije, tako da boste morali glavo v lekarno za večino zdravil over-the-counter.

Veleposlaništvo številke in Kontaktni podatki:

Če potujete v tujino, tudi v Franciji, to je vedno dobra ideja, da so kontaktne veleposlaništvo podatke svojo državo na strani, mora naletite na kakršne koli težave, je treba nadomestiti izgubljenega ali ukradenega potnega lista, ali pa naletijo tudi na druge izredne situacije. Posvetujte s svojim popoln vodnik za veleposlaništva v Parizu, da bi našli tiste podrobnosti.

You may also like