Pariz za vina ljubitelje: Degustacija, Touring in učenje

Posted on

Pariz za vina ljubitelje: Degustacija, Touring in učenje

Do dokaj pred kratkim, je bil Pariz obkrožen z majhnimi vasi zasajene z vinsko trto, in vinarjev, ki proizvajajo lokalni (če večinoma brez posebnosti), rdeče in bele za vsakodnevno uživanje prestolnice. Čeprav Paris ni veliko vinogradniške centra days– ti prihrani nekaj preostalih vinske trte, ki večinoma služijo dekorativni in nostalgično purposes- je še vedno idealen kraj za okus in vzorec nekaj čudovitih letnikov iz vseh koncev države. Ali ste vino ljubimec, plašen amaterski, ali nekje vmes, tu so nekatere izmed najboljših krajev za okus, spoznajo, in preprosto uživajte vina v celotnem kapitalu. In ni pomembno, ali je to tradicionalno “vino sezona”, bodisi: v Parizu, lahko najdete veliko degustacije, razstave in tečaje skozi celo leto. Beri naprej.

Kotiček bar vin je dolgo imela mesto v pariški kulturi, v zadnjih letih pa je šel iz skromnega Obiščejo na Hipster zatočišče, želeno obliko buržoaznih-Bohemians in sladokusci v mestu. Če se to že sliši neprijeten, da ne bo worry– mnogih krajih na našem seznamu najboljših vinskih barov v Parizu so dokaj iz-back krajev, kjer boste lahko uživali ne le odlično vintage ali rdeče, ki jih steklo, ampak tudi vzorec okusne tradicionalne sir in CHARCUTERIE plošče ali druge majhne, tapas-style jedi.

To spregledali malo zbirka ponuja resnično zanimiv vpogled v zgodovino vinarstva. Nekaj ​​200 predmeti pripovedujejo o vintnering, in boste lahko uživali tudi degustacijo različnih sort vina v kleti, nestled v apnenca prostorih muzeja, od katerih datum nekateri do srednjega veka.

Vendanges de Montmartre: The City Veselo Wine Harvest

Ali ste pogosto sanjal obiskuje staromoden Bacchanalia? V oktobru so hribovitih toku bližini Montmartre, so prizorišče letnega vintnering dogodek znan kot “Vendanges” (žetve), ki ne samo vam omogoča, da poskusite nekaj od teh omenjenih zadnjih lokalnih vin, ampak tudi priložnost za brezplačno koncerti, ognjemeti in druge kulturne Navada-on. Če ste na obisku v Parizu v jeseni , sem močno priporočamo, poskušam, da sodelujejo v tem prazničnem, proračun prijazno dogodka.

Obstaja veliko podjetij, ki ponujajo zabavne in izobraževalne degustacije za turiste in obiskovalce, in nekateri so boljši (in bolj razumno ceno) kot drugi. Sem ga pustil, da strokovnjaki kot v Parizu, ki ga usti za svojo sodbo o najboljši med njimi, ampak naše neustrašni Prispeval Colette Davidson nedavno udeležil degustacijo na novo odprla podjetje, in poročila nazaj (glej spodaj). Zakaj ne bi preživeli popoldne hlajenje v enem izmed teh udobnih jam  in učenje o razliki med minerala ali Oaky not?

Preberite naš pregled degustacija v Parizu, a začetnikom prijazen obleka

Beaujolais Nouveau Degustacija vina sezone

Skupaj z letnimi Vendanges de Montmartre primeru, jesen je tudi čas, da se okus mlado, sveže, naivno rdeče znan kot Beaujolais nouveau. Številni bari in restavracije po vsem mestu služijo tekočega leta za različico, včasih naravnost iz soda skupaj s sirom in drugih jedi, ki za praznični večer. Pol zabave? Degustacija najnovejšo inkarnacijo Beaujolais in dosegla razsodbo: je to dobro v tem letu, ali pa zanič? To je samo ugibamo. Beseda opozorilo pa: “to je lahko lahka vina, vendar pa lahko dobite v glavo hitreje, kot lahko rečem ! Encore un Verre, s’il vous Pletenica ” (! En kozarec, prosim)

Obstaja veliko fantastičnih vinotočev po Paris– eden od mojih priljubljenih čemer Le Verre vole bližini Gare de l’Est in Canal St Martin (tudi navedbe na naših najljubših vinskih barov našteti zgoraj). Poleg tega je “Nicolas” veriga je povsod in zaloge popolnoma dobra vina, tako kot večina supermarketov, kot Monoprix, po mestu. Vendar, če želite, da poberem nekaj steklenic, da bi doma v kovček, medtem ko nakupovanje za druge gurmanske dobrote, priporočam poskuša višjih cenovnih razredov živilskih trgovin, kot so The Grande Epicerie na Bon Marché, ali, na desnem bregu, Lafayette Gourmet. Večina teh mest imajo koristne in izkušenega uslužbenci na strani, ki bodo znal svetovati o vinih, ki ustreza vaš proračun in okus.