Skip to main content

Piata Chatuchak Weekend în Bangkok: Sfaturi pentru Supravietuind piata

Piata Chatuchak Weekend în Bangkok: Sfaturi pentru Supravietuind piata
Piața week-end Chatuchak în Bangkok, de asemenea, numit JJ Market sau pur și simplu doar „piața week-end,“ este una dintre cele mai mari piețe în aer liber din lume și cea mai mare piață din Thailanda. Acesta pretinde a fi cea mai mare piață week-end din lume, desen 200.000 de vizitatori pe săptămână și vinde aproape tot ce ai putea dori, eventual, de la animale de companie la mobila la îmbrăcăminte.

Deoarece piața Chatuchak este atât de mare-asupra lui peste mai mult de 25 de acri si populare, cei mai mulți vizitatori se dau cel puțin câteva ore și până la o zi întreagă să rătăcească și magazin. Văzând întreaga piață într-o zi ar fi un efort epuizant, deci ajută să aibă un plan de cumpărături atunci când te duci.

Sfaturi pentru vizită piața week-end

Cu un sfat de la cei care merg de multe ori, la cumpărături de 15.000 de tarabe ale Chatuchak Weekend de piata va fi mai puțin descurajatoare. În timp ce unele dintre aceste sfaturi vă va servi bine la orice piață, alte sunt specifice pieței Bankok.

 • Du – te devreme : Du – te înainte de mulțimile și căldura face greu să se bucure de cumpărături.
 • Ia – o hartă: Chatuchak este mare și confuz, astfel încât este ușor să te pierzi. Ia – o hartă de la unul dintre centrele de vizitare în perimetrul exterior al pieței sau de a profita de multe hărți postate în interior.
 • Act rapid: Dacă vă place, l cumpere acum, deoarece va fi dificil de a găsi drumul înapoi.
 • Utilizați un obiectiv turistic: Turnul cu ceas din centrul pieței este cel mai ușor loc pentru a găsi. Se face un punct de reper bun pentru întâlnirea cu oamenii.
 • Feriți – vă de înșelătoriilor: Deși crima este destul de scăzut în Thailanda, hoțiile mici se întâmplă în piețele aglomerate. Nu prezintă o țintă ușoară ( de exemplu, un rucsac dezarhivat, smartphone – ul ieșită din buzunarul de la spate, etc). Chiar și în continuare, aveți mai multe șanse de a obține „jefuit“ de a fi supraimpozitate sau vândut un fals!

Ce sa cumpar

Pentru vizitatori, cele mai bune valori de la Chatuchak sunt Housewares, mătăsuri Thai, obiecte de artizanat, și îmbrăcăminte.

Totul la Chatuchak este mai ieftin decât la mall – uri ( chiar MBK ) și piețe mai turistice din oraș, cumpărătorii atât savvy , așteptați să facă toate lor de cumpărare suvenir până când ajunge aici. Există , de asemenea , o mulțime de puncte de vânzare mobilier, feronerie, muzica, instrumente, arta budista, antichități, cărți, animale de companie, plante, și o mulțime de tricouri, rochii si pantofi care sunt distractive, ieftine și pline de culoare.

Ce să nu cumpere

Tarabele din Piata Chatuchak au fost prins fac comerț ilegal de păsări, reptile și alte animale sălbatice.

Ca și alte piețe din Asia, multe produse fabricate din insecte, animale sălbatice, și materiale marine sunt de vânzare. Cu nici o modalitate ușoară de a verifica sursa, chiar și achiziționarea de produse fabricate din scoicile ar putea fi de sprijin de practici dăunătoare. Evitați orice fabricate din produse de origine animală cu totul.

Unele elemente pentru a evita sunt:

 • Obiecte din produse de origine animală (de exemplu, fildeș, piele de crocodil, coajă de broască țestoasă, coral, etc)
 • insecte conservați, șerpi și păianjeni
 • Antichitati si obiecte care ar putea fi considerate „artefacte culturale“ poate ridica sprancenele oficialilor
 • Punct de vedere tehnic, este ilegal să exporte imagini ale lui Buddha din Thailanda, cu toate că acest lucru este foarte rar aplicată

negocieri

Spre deosebire de multe dintre celelalte piețe turistice din țară, Chatuchak nu este un loc pentru negocieri dure, deoarece toate concurenței menține prețuri rezonabile. Dacă sunteți de cumpărare o mulțime de la orice furnizor, s-ar putea obține o reducere de 10 – 15 la suta reducere, dar rareori mai mult decât atât.

Acestea fiind spuse, ar trebui să negocieze în continuare pentru articole puțin. Face acest lucru într-un mod blajin. Dacă nu puteți obține prețul pe care îl doriți, există o șansă foarte bună veți vedea același articol din nou mai târziu, mai adânc în piață. Dar cumpăra dacă este un unul-de-un-un fel găsi-există o șansă foarte mică de a găsi drumul înapoi la același staul mai târziu.

Transport Stuff Acasă

Există o serie de companii de transport maritim, cu puncte de vânzare pe piață, iar cele mai multe pot fi găsite în anexa privind Khampheng Phet II Road. obiecte mici sunt, probabil, cel mai bine ambalate în bagajele, dar elementele mai mari pot fi livrate de către o companie ca DHL oriunde în lume.

Mancand si band

Există pe piață în cazul în care puteți cumpăra băuturi reci, stai jos și de odihnă, sau au o masă completă Thai peste o sută de tarabe și restaurante. Cele mai multe sunt în aer liber, dar pentru aer condiționat, uita-te pentru Toh Restaurant Plue pe piața principală sau Rod peste drum de pe Khampheng Phet II Road.

Planul de a mânca în timp ce vizita piața Chatuchak. Puteți ciugulesc din tarabele din stradă-alimentare, mânca în instanța de alimente, sau găsi un restaurant propriu-zis, stai jos. O mână de baruri și viață de noapte în jurul valorii de food court vin în viață în seara.

Facilităţi

Există băi, mașini de ATM-uri, si chiar si o cabina de poliție pe piață. În 2017, s-a adăugat Wi-Fi în lista de facilități la piață.

Ore de piață Chatuchak

Chatuchak Piața este deschisă publicului în zilele de sâmbătă și duminică de la ora 9 până la 18 Piața pare deschisă în zilele de vineri, dar această zi este doar pentru angrosiști. Miercuri și joi, doar secțiunea de plante este deschis de la 7 am – 18

Daca esti serios despre cumpărături, ajung la piata devreme. Vei bate unele de căldură după-amiază toridă din Bangkok și o parte din cele 200.000 de cumpărători care vizitează piața în fiecare week-end. Unele tarabe închide un pic mai devreme în după-amiaza.

Cum se ajunge la Piața Chatuchak din Bangkok

Chatuchak Piața este situată în partea de nord a Bangkok, nu departe de stația de Mo BTS Chit. trafic oribilă Bangkok transformă o distanță relativ scurtă într-o călătorie lungă. Planificați în jurul o oră cu taxiul de la zona Khao San Road pe piață. Utilizați trenurile când poți.

Feriți-vă de mai multe magazine și tarabe de-a lungul drum în speranța de a intercepta sau distrage atenția de pe piața reală. Puteți ajunge acolo cu masina, taxi, Skytrain sau MRT.

 • De driver: Toți șoferii de taxi va ști unde să găsească piața Chatuchak, dar nu toți vor fi dispuși să porniți metru. Păstrați marchezi taxiuri până când găsiți unul suficient de onest pentru a utiliza contorul. Va trebui să negocieze cu drivere tuk-tuk înainte de a ajunge în.
 • De Skytrain: Cel mai fără bătăi de cap și interesant pentru a ajunge la Piața Chatuchak este cu Bangkok ridicat de BTS. Doar să ia trenul spre CHIT stația BTS Mo apoi utilizați Exit 1 și merge spre est (spre parc / spatiu verde) 15 minute , până când vedeți tarabele. Veți vedea semne de piață; cei mai mulți oameni vor merge acolo oricum.
 • Prin MRT: Deși Chatuchak Park pare cea mai logică, coborând la stația MRT Kampaengphet necesită o plimbare puțin mai scurt (10 minute). Mers pe jos spre nord , către parc.

You may also like