Place Vendome din Paris: Ghidul complet – un pătrat clasic parizian, cu Iconic Elegance

Posted on

Place Vendome din Paris: Ghidul complet - un pătrat clasic parizian, cu Iconic Elegance
Indiferent dacă o știi sau nu, ești familiarizat cu Paris Place Vendôme. Ea a apărut de nenumărate ori în filme, emisiuni TV, și campanii publicitare pentru branduri de modă, și pentru un motiv bun: întruchipează o anumită versiune, de lux din capitala franceză.

Amble peste, pătrat lumii vechi vastă și plimbați prin străzile sale înguste, opulente laterale să se bucure de o doză de fast clasic parizian și glamour. Tuck într-o masă gourmet sau ceai de după-amiază în zona, cauta o bucata speciala de bijuterii sau un alt cadou special într-unul dintre bijutieri multe râvnit din cartier sau factorii de decizie de accesorii, sau doar plimbare în jurul trotuare largi.

Chiar și atunci când plouă, explorarea acestui site poate simți încă interesant și grandios. Dotate cu o mare umbrelă, de modă veche și să pretinzi că trăiești dintr-o scenă din „Un american la Paris.“ Păstrați lectură pentru a afla mai multe despre motivul pentru care acest pătrat și coloana centrală impunere continuă să seduce și fascina vizitatori – și pentru sfaturile noastre cu privire la ceea ce pentru a vedea și de a face în zonă.

Istorie

Pătratul a fost planificat la începutul secolului al 18-lea, comandat pentru a sărbători triumfă militare și armatele ale „Regelui Soare“, Ludovic al XIV-lea. El a imaginat că modelat după Place des Vosges în Marais, dar este construit într-un stil foarte diferit de piața regală mai devreme. Inițial numit „Conquest Piața“ a fost mai târziu redubbed „Place Louis le Grand“, înainte de a schimba din nou numele în cel pe care îl cunoaștem astăzi.

Construit în stilul generos din secolul al 18-lea, care, de asemenea, recunoscut la grandioasa Palais de Versailles (de asemenea, comandat de Ludovic al XIV-lea pentru a servi drept palat și reședința), Place Vendome a fost finalizat în 1720. Există o eleganță puternic despre pătrat, cu câțiva copaci sau verdeață. Accentul stilistică este pe aur clădirilor, opulente, trotuare largi, și regal coloana impozant care se află în centrul pătrat.

Coloana actuală a fost ridicată în 1874, și este, de fapt, o reconstrucție a unei coloane de bronz anterior comandat de împăratul Napoleon la începutul secolului al 19-lea. Originalul, încoronat cu o statuie a lui Napoleon călare, a fost avariată și în cele din urmă a distrus pe parcursul a două revoluții. Acesta a fost de modă de la peste 1.000 de reputația de tunuri topite în jos de forțele inamice.

Coloana și cifra napoleonian au fost în cele din urmă în vârful reconstruit ca o copie după conflictul sângeros cunoscut sub numele de Comuna franceză. O scară care duce până la partea de sus este acum închis pentru public, din păcate, restrictionare unele vederi panoramice destul de uimitoare.

Sub domnia lui Ludovic al XIV – lea, o statuie ecvestră a regelui stătea în același loc, construit de sculptorul regal sarbatorit Francois Girardon. Este, de asemenea, a fost distrus – în timpul Revoluției Franceze din 1789 .

Ce sa fac acolo

Exista o multime de lucruri interesante și demne de a face sa il oferiti pe și în jurul Place Vendôme – iar unele sunt un buget mai prietenos decât crezi că sunt. În timp ce piața este, desigur, o zonă de prim pentru cumpărături de lux și de luat masa, există modalități creative de a se bucura de ea fără a rupe banca. Iată câteva idei pentru o varietate de bugete și de interese.

  • Fereastră magazin sau Găsiți cadoul perfect: În timp ce ei nu sunt cu siguranță , în limita mijloacelor fiecăruia, buticurile de lux de pe pătrat droves remiză de turiști din întreaga lume, în căutarea de accesorii fine, bijuterii, pungi și modă. Window-cumpărături poate fi la fel de distractiv, și există o mulțime de oportunități aici: amiral de la case de moda de renume și factorii de decizie de accesorii , inclusiv Cartier, Boucheron, Chanel, Van Cleef & Arpels și Chaumet toate stau pe piață.
  • Adu camera și o fotografie Sesiunea Glamorous: Nu este un secret faptul că Vendôme și numeroasele sale clădiri opulente sunt adesea folosite ca decoruri pentru lăstari de moda sau posturi Instagram reprezentate, scene dramatice din filme despre Paris și reclame pentru branduri de lux. In timp ce noi cu siguranță nu susțin vă luați cu nerușinare peste pașii unuia dintre regali clădirilor pe piață și blocarea perspective pentru alte călătorii, câteva poze discrete ale scenei plin de farmec nu va face rău. Purtati ceva sony, apoi a obține un bun împușcat de memorie sau două dintre voi și / sau însoțitorii dvs. de călătorie cu pătratul iconic și coloana de impunere în fundal.
  • Au ceai după – amiaza sau o băutură la Ritz: O carte de mare remiză pe acest pătrat iconic? Recent reproiectat și renovat Hotel Ritz , care este sinonim cu luxul parizian , după cum puteți imagina. Lor ceaiuri de după – amiază, servit în Salonul Proust , după scriitorul francez care a compus cel mai faimos roman la hotel, sunt atât delicioase și opulente. Prăjituri frumoase mici, sandwich – uri deget, ceai și șampanie sunt , în general o parte a răspândirii, ceea ce face pentru modul perfect de a se bucura de ceva un pic decadent – dar pentru mai puțin decât prețul de o cină sit-down într – un restaurant de același calibru.
  • În același timp, dacă este un cocktail parizian de top-notch sunteți după, cap la legendarul Bar Hemingway . Aici, scriitorul american omonim și autorul „pentru care Bell taxe“ se zvoneste ca ar fi dat afară ofițerii Gestapo , care au fost campat la hotel, după al doilea război mondial. El și prietenul lui F. Scott Fitzgerald și alți scriitori au fost , de asemenea , observat la bar frecvente la această școală veche, condusă de Colin Peter Field.
  • Puteți afla mai multe despre locul hotelului central în istoria literară americană și franceză citind ghidul nostru de locuri de top bântuite de scriitori celebri din Paris – un tur distractiv de auto – ghidate vă recomandăm bine la cartea-iubitorii printre voi.

Locație și Cum se ajunge

Place Vendome este în primul arondisment din Paris, cu Place de la Concorde situată la sud-vest, Avenue des Champs-Elysées, la vest și la Opera Garnier la nord-est. Imensa pătrat duce în sus spre Opera prin strada lung cunoscut sub numele de Rue de la Paix.

Din zona din jurul Luvru și Grădinile Tuileries, cel mai simplu mod de a ajunge la pătrat este indepartand la metrou Tuileries sau Concorde (linia 1 sau 8) și mersul pe jos timp de aproximativ cinci minute, prin intermediul Rue Castiglione la pătrat. De la Opera Garnier sau zona comercială Rue St. Honoré, ia Rue de la Paix sud la Vendôme. Cele mai bune stații de metrou, în acest caz sunt Pyramides (linia 7 sau 14) sau Opera (linia 3, 7 sau 8).

Ce să faci din apropiere

Situat în inima districtului Luvru-Tuileries, Place Vendôme oferă o mulțime de lucruri interesante și stimulante să facă din apropiere, ca motiv strivindu natural pentru turisti.

Explorați colecțiile fascinante și enorme de la Musée du Louvre, înainte de mers pe jos prin grațioase benzi, străjuite de copaci de la Grădinile Tuileries. Aici, de ce nu se bucură de un casual stil parizian picnic? Aceasta este o modalitate foarte bună de a păstra la un buget mai limitat, în timp ce încă se bucură de măreția zonei.

Pentru a slefuiesc circuit Luvru-Tuileries, opresc în a admira colecțiile mai mici de arta de la Orangerie (renumite pentru uluitoare „Nymphéas“ seria murală a lui Monet) sau Jeu de Paume, ambele situate la marginea grădinilor Tuileries și cu care se confruntă plin de viață Place de la Concorde. Pe măsură ce ieșiți, admira impozanta Luxor Obeliscul care se află în centrul cercului de trafic dizzyingly ocupat la Concorde.

În cele din urmă, nici o vizită în zona ar fi completă fără a lua o plimbare printr-unul dintre cartierele comerciale cele mai ravnite-Paris, de-a lungul Rue Saint-Honoré. magazine Concept, hoteluri cochete si cafenele, parfumieri fine, factorii de decizie mănuși, designeri couture si emporiums ciocolata toate dependenții de cumpărături așteaptă pe această stradă iconic. Din nou, nimic nu e în neregulă cu a lua doar o plimbare de o după-amiază de admirarea și fereastra de cumpărături.

În timp ce ești acolo, peste cap de a verifica galeriile elegante acoperite, trasee de grădini verzi, magazine și restaurante din Palais Royal. Un alt palat regal transformat într-motive stomping un cumparator de lux a lui, este, de asemenea, incredibil de fotogenic, indiferent de sezon.