Place Vendôme i Paris: The Complete Guide – En klassisk parisisk Square Med Iconic Elegance

Posted on

Place Vendôme i Paris: The Complete Guide - En klassisk parisisk Square Med Iconic Elegance
Uanset om du ved det eller ej, du er fortrolig med Paris’ Place Vendôme. Det har vist sig utallige gange i film, tv-udsendelser og reklamekampagner for modemærker, og med god grund: det er indbegrebet af en vis, luksuriøs udgave af den franske hovedstad.

Amble tværs det store, gamle verden firkantet og vandre gennem de smalle, overdådige sidegader for at nyde en dosis af klassisk parisisk pomp og glamour. Tuck i et gourmet-måltid eller eftermiddagste i området, søge efter en speciel smykke eller anden speciel gave i en af ​​bydelens mange eftertragtede guldsmede eller tilbehør beslutningstagere, eller bare slentre rundt i de brede fortove.

Selv når det regner, udforske denne site kan stadig føle spændende og storladent. Er udstyret med en stor, gammeldags paraply og foregive du lever ud af en scene fra “En amerikaner i Paris.” Hold læsning for at lære mere om, hvorfor denne firkantede og sin imponerende centrale søjle fortsætter med at forføre og fascinerer besøgende – og for vores tips om hvad at se og gøre i området.

Historie

Pladsen var planlagt i begyndelsen af ​​det 18. århundrede, bestilt til at fejre de militære triumfer og hære af “Solkongen”, Ludvig XIV. Han forestillede det modelleret efter Place des Vosges i Marais, men det er bygget i en meget anderledes stil fra den tidligere kongelige torv. Oprindeligt navngivet “Conquest Square,” det blev senere redubbed “Place Louis le Grand”, før endnu en gang skifter navn til den, vi kender i dag.

Bygget i det overdådige 18. århundrede stil, der er også genkendelige på den storslåede Palais de Versailles (også bestilt af Louis XIV til at tjene som sit palads og ophold), blev Place Vendôme afsluttet i 1720. Der er en skarp elegance om pladsen, med få træer eller bevoksning. Den stilistiske lægges vægt på de gyldne, ornamenterede bygninger, brede, Regal fortove og den imponerende kolonne, der står i centrum af pladsen.

Den aktuelle kolonne blev opført i 1874, og er i virkeligheden en rekonstruktion af en tidligere bronze kolonne bestilt af kejser Napoleon i begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Den originale, kronet med en statue af Napoleon til hest, var beskadiget og til sidst ødelagt i løbet af to revolutioner. Det blev angiveligt gammeldags fra over 1.000 smeltet-down kanoner fra fjendtlige styrker.

Kolonnen og Napoleons figur på toppen blev endeligt rekonstrueret som en kopi efter den blodige konflikt er kendt som den franske Kommunen. En trappe fører op til toppen er nu lukket for offentligheden, desværre, spærring nogle temmelig fantastisk panoramaudsigt.

Under regeringstid af Louis XIV, en rytterstatue af kongen stod på samme sted, bygget af den berømte kongelige billedhugger Francois Girardon. Det blev også ødelagt – under den franske revolution i 1789 .

Hvad skal man gøre Der

Der er masser af interessante og prale-værdig ting at gøre på og omkring Place Vendôme – og nogle er mere budget venlige end du tror de er. Mens pladsen er ganske vist en førsteklasses område for luksus shopping og restauranter, der er kreative måder at nyde det uden at sprænge banken. Her er et par ideer til en bred vifte af budgetter og interesser.

  • Vindue Shop eller Find den perfekte gave: Mens de er bestemt ikke inden for alles hjælp, luksus butikker på de firkantede draw hobetal af turister fra hele verden, på jagt efter fine tilbehør, smykker, tasker og mode. Vindue-shopping kan være lige så sjovt, og der er et væld af muligheder her: flagskibe fra kendte modehuse og tilbehør beslutningstagere, herunder Cartier, Boucheron, Chanel, Van Cleef & Arpels og Chaumet alle stå på pladsen.
  • Medbring dit kamera og have en Glamorous Foto Session: Det er ingen hemmelighed, at Vendôme og dens mange overdådige bygninger ofte anvendes som baggrunde til mode skud eller forbundet Instagram indlæg, dramatiske scener i film om Paris og reklamer for luksusmærker. Mens vi bestemt ikke fortaler dig skamløst at overtage de storslåede trin en af bygningerne på pladsen og blokering perspektiver for andre rejsende, vil et par diskrete billeder af den glamourøse scene ikke ondt. Bær noget smart, så få en god hukommelse skud eller to af dig og / eller dine rejsefæller med den ikoniske firkantede og imponerende søjle i baggrunden.
  • Har eftermiddagste eller en drink på Ritz: En stor drage kort på denne ikoniske torv? Den nyligt redesignet og renoveret Ritz Hotel , som er lige så synonymt med parisisk luksus, som du kan forstå. Deres eftermiddagste, serveret i Salon Proust efter den franske forfatter, der komponerede sin mest berømte roman på hotellet, er både lækker og overdådig. Smukke små kager, finger sandwiches, te og champagne er generelt en del af spredningen, hvilket giver den perfekte måde at nyde noget lidt dekadent – men for mindre end prisen på en sit-down middag i en gourmet restaurant af samme kaliber.
  • I mellemtiden, hvis det er en top-notch parisisk cocktail du er ude efter, leder til den legendariske Bar Hemingway . Her eponyme amerikanske forfatter og forfatter til “Hvem ringer klokkerne for” er rygter om at have sparket ud Gestapo officerer, der var camping ud på hotellet, efter afslutningen af Anden Verdenskrig. Han og hans ven F. Scott Fitzgerald og andre forfattere blev også noteret for hyppige denne old-school bar, ledet af Colin Peter Field.
  • Du kan læse mere om hotellets centrale plads i amerikansk og fransk litteraturhistorie ved at læse vores guide til de bedste steder hjemsøgt af berømte forfattere i Paris – en sjov selv tour vi grundigt anbefale til bog-elskere blandt jer.

Beliggenhed og hvordan man kommer dertil

The Place Vendôme er i 1. arrondissement i Paris, med Place de la Concorde ligger mod sydvest, Avenue des Champs-Élysées mod vest og Opera Garnier mod nordøst. Den enorme torv fører op mod Operaen via lang gade kendt som Rue de la Paix.

Fra området omkring Louvre og Tuilerierne, den nemmeste måde at nå pladsen er ved at komme på Metro Tuileries eller Concorde (linie 1 eller 8) og gå i cirka fem minutter via Rue Castiglione til pladsen. Fra Opera Garnier eller Rue St. Honoré shoppingområde, tage Rue de la Paix syd til Vendôme. Den bedste metrostationer i så fald er Pyramides (Linje 7 eller 14) eller Opera (linje 3, 7 eller 8).

Hvad skal man gøre i nærheden

Beliggende i hjertet af Louvre-Tuileries-distriktet, Place Vendôme byder på masser af interessante og stimulerende ting at gøre i nærheden, som en naturlig kampplads for turister.

Udforsk de fascinerende og enorme samlinger på Musée du Louvre, før du går gennem de yndefulde, træ-foret baner ved Tuilerierne. Her hvorfor ikke nyde en afslappet parisisk stil picnic? Dette er en fantastisk måde at holde til et mere begrænset budget, mens du stadig nyder storhed området.

For at polske fra din Louvre-Tuileries kredsløb, stopper i at beundre de mindre kunstsamlinger på Orangeriet (berømt for Monets betagende “Nymphéas” vægmaleri serie) eller Jeu de Paume, begge beliggende i udkanten af Tuileries-haverne og vender den travle Place de la Concorde. Som du afslutter, beundre den imponerende Luxor Obelisk , der står i centrum for den svimlende travle trafik cirkel på Concorde.

Endelig vil ingen besøg i området være komplet uden at tage en spadseretur gennem et af Paris’ mest eftertragtede shopping distrikter, der løber langs Rue Saint-Honoré. Konceptbutikker, smarte hoteller og caféer, fine parfumefabrikanter, handske beslutningstagere, couture designere og chokolade emporiums alle venter shopping misbrugere på denne ikoniske gade. Igen, intet er galt med bare at tage en tur til en eftermiddag med at beundre og vindue-shopping.

Mens du er der, hovedet over at tjekke de elegante dækket gallerier, grønne haver stier, butikker og restauranter i Palais Royal. En anden kongelige palads forvandlet til en luksus shopper stomping grunde, er det også utroligt fotogen, uanset årstid.