Place Vendôme in Parijs: The Complete Guide – een klassieke Parijse Plein met iconische Elegance

Posted on

Place Vendôme in Parijs: The Complete Guide - een klassieke Parijse Plein met iconische Elegance
Of je het weet of niet, u bekend bent met het Place Vendôme bent. Het is ontelbare keren verscheen in films, tv-shows, en reclamecampagnes voor modemerken, en voor goede reden: het belichaamt een zekere, luxe versie van de Franse hoofdstad.

Kuieren over de uitgestrekte, oude wereld plein en dwalen door de smalle, weelderige zijstraten met een dosis van klassieke Parijse pracht en glamour te genieten. Tuck in een heerlijke maaltijd of afternoon tea in het gebied, op zoek naar een speciaal stuk van sieraden of andere speciale gift in een van de vele begeerde juweliers van de wijk of accessoire makers, of gewoon een wandeling rond de brede trottoirs.

Zelfs als het regent, het verkennen van deze site kan nog steeds het gevoel spannend en grandioos. Zijn uitgerust met een grote, ouderwetse parasol en doen alsof je leeft uit een scène uit “An American in Paris.” Blijf lezen om meer over de reden waarom dit plein en de imposante centrale kolom blijft bezoekers verleiden en boeien te leren – en voor onze tips over wat te zien en te doen in de omgeving.

Geschiedenis

Het plein was gepland aan het begin van de 18e eeuw, de opdracht om de militaire triomfen en legers van de “Zonnekoning”, Lodewijk XIV te vieren. Hij stelde zich voor dat gemodelleerd naar de Place des Vosges in de Marais, maar het is gebouwd in een heel andere stijl van de vroegere koninklijke plein. In eerste instantie met de naam “Conquest Square,” het werd later omgedoopt tot “Place Louis le Grand” alvorens opnieuw zijn naam te veranderen naar degene die we vandaag kennen.

Gebouwd in de weelderige 18e eeuwse stijl die ook herkenbaar aan het grandioze Palais de Versailles (ook in opdracht van Lodewijk XIV om te dienen als zijn paleis en woonplaats), werd de Place Vendôme voltooid in 1720. Er is een schril elegantie over het plein, met weinig bomen of groen. De stilistische nadruk ligt op de gouden, weelderige gebouwen, brede, vorstelijk trottoirs en de imposante kolom die staat in het midden van het plein.

De huidige kolom werd opgericht in 1874, en is in feite een reconstructie van een eerdere bronzen column in opdracht van de keizer Napoleon in het begin van de 19e eeuw. Het origineel, bekroond met een standbeeld van Napoleon te paard, was beschadigd en uiteindelijk vernietigd in de loop van twee omwentelingen. Het was naar verluidt gevormd uit meer dan 1.000 gesmolten-down kanonnen van vijandelijke troepen.

De kolom en de Napoleontische cijfer boven werden uiteindelijk gereconstrueerd als een kopie naar aanleiding van de bloedige conflict bekend als de Franse Commune. Een trap in de aanloop naar de top is nu gesloten voor het publiek, helaas, behoudens een aantal mooie prachtig panoramisch uitzicht.

Onder het bewind van Lodewijk XIV, een ruiterstandbeeld van de koning stond op dezelfde plaats, gebouwd door de beroemde koninklijke beeldhouwer Francois Girardon. Het werd ook verwoest – tijdens de Franse revolutie van 1789 .

Wat te doen hier

Er zijn tal van interessante en opscheppen-waardig dingen te doen op en rond het Place Vendôme – en sommige zijn meer budget vriendelijk dan je denkt dat ze zijn. Terwijl het plein is weliswaar een prime gebied voor luxe winkels en restaurants, er zijn creatieve manieren om ervan te genieten zonder verbreking van de bank. Hier zijn een paar ideeën voor een verscheidenheid van budgetten en interesses.

  • Venster van de winkel of vindt de perfecte gift: Terwijl ze zijn zeker niet binnen ieders middelen, de luxe boetieks op het plein trekken drommen toeristen uit de hele wereld, op zoek naar mooie accessoires, sieraden, tassen en mode. Window-shopping kan net zo leuk, en er is een schat aan mogelijkheden hier: vlaggenschepen van gerenommeerde modehuizen en accessoire makers met inbegrip van Cartier, Boucheron, Chanel, Van Cleef & Arpels en Chaumet staan allemaal op het plein.
  • Breng uw camera en hebben een glamoureuze fotosessie: Het is geen geheim dat de Vendôme en de vele weelderige gebouwen worden vaak gebruikt als decor voor fashion shoots of poseerde Instagram berichten, dramatische scènes in films over Parijs en commercials voor luxe merken. Terwijl we zeker geen voorstander van je schaamteloos overnemen van de koninklijke stappen van een van de gebouwen op het plein en het blokkeren van perspectieven voor andere reizigers, zal een paar discreet foto’s van de glamoureuze scène geen kwaad. Draag iets spiffy, krijgen dan een goed geheugen schot of twee van u en / of uw reisgenoten met de iconische plein en imposante kolom op de achtergrond.
  • Hebben Afternoon Tea of een drankje in het Ritz: Een grote aantrekkingskracht kaart op dit iconische plein? Het onlangs vernieuwde en gerenoveerde Ritz Hotel , die moet worden gelijkgesteld met Parijse luxe als je kunt doorgronden. Hun afternoon tea wordt geserveerd in de Salon Proust na de Franse schrijver die zijn bekendste roman is samengesteld in het hotel, zijn beide heerlijk en weelderig. Mooie kleine cakes, vinger sandwiches, thee en champagne zijn over het algemeen deel uit van de verspreiding, waardoor voor de perfecte manier om iets een beetje decadent te genieten – maar voor minder dan de prijs van een sit-down diner in een gastronomisch restaurant van hetzelfde kaliber.
  • Ondertussen, als het een top-notch Parijse cocktail u na, ga dan naar de legendarische Bar Hemingway . Hier, de gelijknamige Amerikaanse schrijver en auteur van “Voor wie de klok luidt” wordt gekletst te hebben geschopt Gestapo officieren die uit waren camping in het hotel, na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij en zijn vriend F. Scott Fitzgerald en andere schrijvers werden ook opgemerkt frequente deze old-school bar, onder leiding van Colin Peter Field.
  • U kunt meer informatie over centrale plaats van het hotel in de Amerikaanse en Franse literaire geschiedenis te leren door het lezen van onze gids voor de top plaatsen achtervolgd door beroemde schrijvers in Parijs – een leuke self-guided tour we ten zeerste aan het boek-liefhebbers onder u.

Locatie en hoe er te komen

De Place Vendôme is in het 1e arrondissement van Parijs, met de Place de la Concorde liggen in het zuidwesten, de Avenue des Champs-Elysées in het westen en de Opéra Garnier naar het noordoosten. De immense plein leidt naar de Opera via de lange straat die bekend staat als de Rue de la Paix.

Uit het gebied rond het Louvre en de Tuilerieën, de makkelijkste manier om het plein te bereiken is door het uitstappen bij Metro Tuileries of Concorde (lijn 1 of 8) en lopen voor ongeveer vijf minuten via Rue Castiglione naar het plein. Van de Opera Garnier en de Rue St. Honoré winkelgebied, de Rue de la Paix ten zuiden van de Vendôme. De beste metrostations zijn in dat geval Pyramides (lijn 7 of 14) of Opera (lijn 3, 7 of 8).

Wat te doen in de buurt

Place Vendôme ligt in het hart van de wijk Louvre-Tuileries, en biedt tal van interessante en stimulerende activiteiten in de omgeving, als een natuurlijke grond stampen voor toeristen.

Ontdek de fascinerende en enorme collecties van het Musée du Louvre, voordat wandelen door de sierlijke, met bomen omzoomde lanen in de Tuilerieën. Hier, waarom niet genieten van een ongedwongen Parijse stijl picknick? Dit is een geweldige manier om zich te houden aan een beperkter budget, terwijl nog steeds de grandeur van de omgeving te genieten.

Om af te poets je Louvre-Tuileries circuit, halte in de kleinere kunstcollecties in de Orangerie (beroemd om Monet adembenemende “Nymphéas” muurschildering serie) of de Jeu de Paume te bewonderen, beide gelegen aan de rand van de Tuileries tuinen en met uitzicht op de bruisende Place de la Concorde. Zoals u verlaat, bewonder de imposante Luxor Obelisk , dat staat in het midden van de duizelingwekkend drukke rotonde in het Concorde.

Ten slotte zou er geen bezoek aan het gebied niet compleet zonder het nemen van een wandeling door een van Parijs meest begeerde winkelstraten, langs de Rue Saint-Honoré zijn. Concept winkels, chique hotels en cafés, fijne parfumeurs, handschoen makers, couture ontwerpers en chocolade imperiums alle wachten shopping verslaafden op deze iconische straat. Nogmaals, niets is er mis met gewoon een wandeling voor een middag van de bewonderende en window-shopping.

Terwijl je daar bent, ga dan om te controleren of de elegante overdekte galerijen, groene tuinen paden, winkels en restaurants van het Palais Royal. Een ander koninklijk paleis omgetoverd tot een luxe winkelparadijs stomping terrein, het is ook ongelooflijk fotogeniek, ongeacht het seizoen.