Planificarea o excursie la Roma: Un ghid turistic

Posted on

Planificarea o excursie la Roma: Un ghid turistic

Roma, Italia, denumit în mod obișnuit ca Orașul Etern , este o destinație de călătorie de top care atrage milioane de vizitatori in fiecare an. O capitala mondială exuberantă și modern, Roma sau romi oferă călătorilor memento – uri fascinante din trecutul său imperial la fiecare pas. Este , de asemenea , un centru internațional pentru modă contemporană, design, artă și cultură.

Encounter monumente glorioase și ruine antice, datând încă din cel puțin 3-lea î.Hr.. Marvel la uimitoare Romanesque- și stil gotic arhitectura, biserici medievale, piețe pitorești, fântâni baroce, și de clasă mondială muzee. În afară de a avea un număr aproape nelimitat de puncte de interes și atracții pentru a vedea, Roma este renumit pentru mâncărurile sale romane tradiționale și de vin și viața de noapte vibrantă, precum și parcuri urbane frumoase și rezervații naturale liniștite.

Planificarea calatoriei

Lucrurile să știți înainte de a pleca:

 • Cel mai bun timp pentru a vizita : Din moment ce Roma are un climat mediteranean, nu există într – adevăr nici un moment prost pentru a vizita. Dacă doriți să evitați mulțimile și căldura verii, vă recomandăm să vin la Roma , la sfârșitul primăverii sau la începutul toamnei , atunci când vremea este blândă și liniile tind să fie mai scurtă. Pentru temperaturi medii zilnice și precipitații, lună de lună, a se vedea articolul nostru, Cel mai bun timp pentru a vizita Roma.
 • Limba: italiana este limba oficială, dar veți descoperi că mulți oameni vorbesc ceva engleza, mai ales cei care lucrează în industria turismului. Acestea fiind spuse, este întotdeauna o idee bună de a aduce de-a lungul unui dicționar de expresii de dimensiuni de buzunar sau descărcați unul dintre cele mai multe aplicații de traducere limbaj gratuit de pe telefonul smartphone, doar în cazul în .
 • Moneda: Ca membru al Uniunii Europene, Italia folosește Euro (€). Prețurile includ cardurile de credit fiscale și sunt acceptate pe scară largă în restaurante, hoteluri și magazine. Dar atunci când achiziționează obiecte mici , cum ar fi o ceașcă de cafea, o felie de pizza, sau un pahar de vin, de gând să plătesc în numerar.
 • În jurul Noțiuni de bază: Deși Roma este o metropola mare, centrul istoric, sau Storico centro , este destul de compact, făcându – l un oraș extrem de walkable. Transportul public din Roma este condus de ATAC , care operează autobuzele și tramvaiele care leagă călăreți la cele mai multe zone din oraș. Sistemul de metrou Metro este accesibil și rapid.
 • Travel Sfat: S-ar putea găsi mai scurte linii dacă vizitați cele mai populare atracții în după – amiaza devreme , când cei mai mulți oameni sunt la masa de prânz.

Cum te deplasezi

Roma are un sistem extins de transport public, care este format din Metro (metrou), autobuze, tramvaie, și trei linii de cale ferată suburbane (FS). Convenabil și relativ ieftin, rețeaua se conectează la cele mai populare atracții turistice din Roma, dar poate fi uneori nesigure și supraaglomerate, în special în timpul lunilor de vară.

Lucruri de făcut

Cu atât de multe de făcut și de a vedea la Roma, vă recomandăm să începeți prin lovirea principalele obiective turistice de prim mai ales dacă aceasta este prima ta vizită. Indiferent, nu asigurați-vă că pentru a lăsa timp în programul dvs. pentru oamenii vizionarea pe o piazza intim sau să vă plimbați în jos multe străzi fermecătoare Roma și alei pavate cu pietre.

Aici sunt doar câteva dintre atracțiile de top din Roma:

 • Colosseum sau Colosseo este cel mai mare monument de Imperial Roma încă existente în prezent. Enorma amfiteatru găzduit o dată concursuri și lupte între gladiatori feroce animale sălbatice. Este cel mai bine sa apropiat de Via dei Fori Imperiali pentru a obține efectul deplin al grandorii sale. Liniile de intrare poate fi lung, deci verificați sfaturile noastre pentru cumpararea biletelor Colosseum și pentru a evita așteptare.
 • Panteonul, una dintre cele mai bine conservate cladiri vechi din lume, această capodoperă a arhitecturii romane a început ca un templu păgân înainte de a deveni o biserică în secolul 7 AD. Situat pe Piazza della Rotunda, Panteonul are o cupolă de formă cilindrică, emisferică cu o gaură rotundă în partea de sus, oculus, care permite luminii naturale în flux, precum și picăturile de ploaie. Admiterea este gratuită.
 • Vatican, casa de Bazilica Sfântul Petru și Muzeele Vaticanului, este cel mai mic oraș-stat din lume. Situat în interiorul Romei Geografic, dar nu de fapt , o parte din ea, Sf . Petru este a doua cea mai mare biserică din lume și case importante lucrări ale lui Michelangelo și Bernini. Muzeele Vaticanului ( Musei Vaticani ) este un complex masiv , care conține o colecție de artă impresionantă se întinde de 3.000 de ani- de la clasic la epoci moderne. Este aici că puteți vedea Capela Sixtina oferind fresce pe tavan renumit lui Michelangelo.

Ce să mănânce și să bea

Bucătăria tradițională romană se bazează pe reduceri ieftine de carne cum ar fi organe comestibile și paste făinoase simplu rețete , cum ar fi cacio e pepe (brânză Pecorino și piper negru) și Carbonara spaghete (ouă, brânză, carne de porc și obraz). Alte favorite Roman includ anghinare prajite ( anghinare alla giudia ), suppli (bile de orez cu sos de rosii umplute), și subțire pizza, crocantă-crusted.

Frascati este un amestec de vin alb făcut într – o zonă la sud de oraș. Ambarcațiuni de bere artizanal și a devenit destul de popular recent , cu pub – uri trunchiere peste tot în oraș. În speakeasies și baruri hipster șic, cocktail – uri curg după ore.

În cazul în care pentru a rămâne

Cu atât de multe cartiere diverse și interesante din Roma, este greu de a alege unde să rămână. Pentru un acces facil la aeroport si transport in comun, ședere într – un B & B sau confortabilă pensiune prietenoasă în apropiere de gara Termini face o mulțime de sens. Dacă doriți să fie în cazul în care acțiunea este, există o multitudine de opțiuni de cazare în Trastevere, Monti, și centralissimo (centrală) zonă, deși aceste sferturi pot fi destul de zgomotoase pe timp de noapte. Dacă romantismul este ceea ce ești după, ia în considerare la un hotel istoric de lux de-a lungul faimosul Via Veneto sau în apropiere de Treptele Spaniole, dar se așteaptă să plătească o primă pentru astfel de locații stelare.

Dacă sunteți pe un buget, Airbnbs self-catering sunt disponibile peste tot în oraș, oferind o soluție de mare.

Ajungem acolo

Există două aeroporturi care deservesc zona metropolitană Roma: Fiumicino (de asemenea, cunoscut sub numele de Leonardo da Vinci) este aeroportul internațional principal și Ciampino este una mai mică, regională. Cel mai bun mod de a ajunge în orașul de la Fiumicino este cu trenul la gara principală cea mai apropiată de centrul istoric, Stazione Termini. Puteți lua, de asemenea, autobuze aeroport fie Termini sau la stația Tiburtina. Vă recomandăm să evitați de conducere în Roma, dacă este posibil.

Portul Civitavecchia este în cazul în care navele de croazieră de andocare în Roma.

Cultură și vamală

Dacă doriți să „facă așa cum fac romanii“, apoi urmați sfaturile de mai jos bit.

 • Trebuie să aveți biletul înainte de îmbarcarea publică le-transport cumpăra de la chioșcuri stație, chioșcurile de ziare ( edicole ) și Tabacchi (magazine de tutun). La îmbarcare, asigurați – vă că pentru a ștampila biletul pentru a le valida sau ai putea fi lovit cu o amendă abruptă.
 • Nu poți opri un taxi pe străzile Romei, dar pot ridica unul la mai multe standuri de taxi oficiale împrăștiate în tot orașul.
 • În restaurante, amintiți-vă că basculare nu este obligatorie, dar este mult mai apreciat. Regula de degetul mare este de a lăsa 1 € pentru fiecare restaurant din grupul dvs. sau rotunji cecul câteva euro. Dacă obțineți servicii excepționale, nu ezitați să plece până la, dar nu mai mult de 10% din totalul facturii.
 • Când perusing multe buticuri din Roma și magazine de modă știu că manipularea elementelor este dezaprobat, prin urmare, cel mai bine este să solicite negustor de asistență.
 • Roma este un oraș relativ sigur mare, dar aceasta are partea sa de infracțiuni minore. Fiți conștienți de hoți de buzunare, în special în gări, pe de metrou, și în zonele turistice aglomerate.

Sfaturi pentru economisirea de bani

Pentru călătorii buget-conștient, aici sunt câteva modalități de a salva un pic de monede, fără skimping la distracție.

 • Rock the Aperitivo (pre-cina băuturi): Când comandați un pahar de vin sau un cocktail, de obicei , vine cu o farfurie de delicatesuri (mezeluri, pătrate de pizza, etc.) , fără niciun cost suplimentar.
 • Forgó vară și opta pentru a vizita în timpul iernii, primăvara devreme sau toamna târziu. Temperaturile sunt ușoare și pachete de călătorie și reduceri sunt disponibile.
 • Dacă vei fi la Roma pentru 3 sau mai multe zile, OMNIA sau RomaPass treci este o mare valoare. Împreună cu care oferă acces gratuit la mai multe puncte de interes, nu trebuie să aștepte la rând , datorită caracteristicii de intrare „fast-track“ , inclus în preț.