Poletje na Tajskem: Vreme, Kaj Pack, in kaj videti

Posted on

Poletje na Tajskem: Vreme, Kaj Pack, in kaj videti
Poletje na Tajskem (junij, julij in avgust) vratarje v monsunski sezoni. Southwest Monsoon gradi z deževne dni vztrajno narašča do oktobra. Vendar pa obstaja nekaj dobrih novic: Dež čisti meglen zrak prahu in dima. Turistične številke nižje malo, morda povečuje možnosti točkovanja popustov.

Čeprav je poletje deževno obdobje je tudi “nizka sezona” za turizem, Tajska je tako priljubljena destinacija, da je večina najboljših krajev za obisk še vedno občutek, kot zaposlen kot kdajkoli prej! V resnici se je število popotnike povečuje malo kot veliko študentov vzeti odmor od šole in pogled na svet. Avstralski potniki uhaja zimo na južni polobli se pogosto začnejo izlete na Baliju, vendar so nekateri poceni letalske zgrabi do uživati ​​tajskega otokov.

Sezonske Požari na severu Tajske

Vsako leto, požari (nekateri so naravni, vendar mnogi so določeni nezakonito) ven nadzora na severu Tajske povzroča strašno dim in motnost zaduši Chiang Mai, Chiang Rai in Pai. vrednosti za delce dosledno dosegla nevarne mejne vrednosti, zaradi česar domačini nosijo maske.

Marec in april sta dva izmed najhujših mesecih za onesnaževanje s požari. Kakovost zraka se je treba razčistiti do junija, če pa je monsun zamudo, lahko delci še vedno tveganje za zdravje. Potniki z dihalnimi pogojev mora preveriti stanje pred rezervacijo potovanja v Chiang Mai ali Pai.

Koh Lanta Begins Sezonsko upočasnitve

Kot nevihte začeti oblegovalnimi Andaman obalo, veliko podjetij na priljubljenem otoku Koh Lanta blizu za sezono. Zahodni lastniki podjetij potujejo ali se vrniti domov. Čeprav je otok nikoli v celoti “zapre”, boste imeli manj možnosti za uživanje hrane in pijače izven svojega naselja. Mnogi izmed najboljših plaž dobili grdo so nevihte pranje v smeti.

Tajska Vreme v juniju

Skupaj z majem, je junij šteje začetek monsunski sezoni na Tajskem-vreme bo vroče, vlažno in bolj mokra. To je dejal, da bo še vedno veliko sončnih ur za uživanje počitnice na Tajskem.

Zanimivo je, da povprečna količina padavin v juniju, je nekoliko manj kot v maju. Vpad števila skoraj prihaja čez kot Southwest Monsoon ob sapo, preden vztrajno gradi na viharnem crescendo v septembru in oktobru.

Povprečne visoke / nizke temperature

 • Bangkok: 94 F (34.4 C) / 79 P (26,1 C)
 • Chiang Mai: 91 F (32.8 C) / 76 P (24,4 C)
 • Phuket: 91 F (32.8 C) / 78 P (25,6 C)
 • Koh Samui: 91 F (32.8 C) / 78 P (25,6 C)

Padavine v juniju

 • Bangkok: 7.3 palcev (povprečje 16 deževnih dni)
 • Chiang Mai: 2,4 palca (povprečje 17 deževnih dni)
 • Phuket: 7.7 palcev (povprečje 18 deževnih dni)
 • Koh Samui: 4 palcev (povprečje 14 deževnih dni)

Tajska Vreme v juliju

Število deževnih dni poveča za julij, vendar ne dovolj, da se ohladi temperature veliko. Do sedaj, je treba kakovost zraka bolje, ampak dni, bo še vedno zelo vroče.

Povprečne visoke / nizke temperature

 • Bangkok: 93 F (33.9 C) / 79 P (26,1 C)
 • Chiang Mai: 90 F (32.2 C) / 75 P (23,9 C)
 • Phuket: 90 F (32.2 C) / 78 P (25,6 C)
 • Koh Samui: 90 F (32.2 C) / 77 P (25 ° C)

Padavine v juliju

 • Bangkok: 8.7 palcev (povprečje 17 deževnih dni)
 • Chiang Mai: 2.6 palcev (povprečje 19 deževnih dni)
 • Phuket: 8 palcev (povprečje 20 deževnih dni)
 • Koh Samui: 5 palcev (povprečje 14 deževnih dni)

Tajska Vreme v avgustu

Tuš še naprej rastejo v moči do avgusta. Otoki v Samui arhipelagu prejeli nekoliko manj dežja kot tisti na zahodni obali Tajske (Phuket, Koh Lanta, in Koh Phi Phi).

Povprečne visoke / nizke temperature

 • Bangkok: 93 F (33.9 C) / 78 P (25,6 C)
 • Chiang Mai: 89 F (31,7 C) / 75 P (23,9 C)
 • Phuket: 90 F (32.2 C) / 78 P (25,6 C)
 • Koh Samui: 91 F (32.8 C) / 77 P (25 ° C)

Padavine v avgustu

 • Bangkok: 7.3 palcev (povprečje 20 deževnih dni)
 • Chiang Mai: 4.2 palcev (povprečje 21 deževnih dni)
 • Phuket: 8 palcev (povprečje 19 deževnih dni)
 • Koh Samui: 2,8 palca (povprečje 15 deževnih dni)

Kaj Pack

Imajo sredstva za hitro vodotesno vaše prtljage, nahrbtnik / denarnica, telefon, in potni list, ko monsunski prhe pop up. Vodotesne vrečke, kot so tiste, potapljači uporabljajo, je mogoče kupiti na lokalni ravni.

Čeprav boste potovali v času deževne dobe, ni treba, da paket pončo ali dežnik, oba sta na voljo na lokalni ravni v izobilju. Predložitev kakovosti dežja prestavi je opcija, vendar pa boste želeli, predmete, ki niso izolirani!

Boste seveda želeli dihanje, ohlapna oblačila za tiste tri tuš dni med hojo po mestu. Če urbano toplote v Bangkoku postane neznosna, obstaja nekaj bližini uhaja za izhod iz mesta.

Poletne prireditve na Tajskem

Nekaj ​​pomembnih kraljevih rojstni dan pride poleti na Tajskem, vendar pa dogodki niso tako velika, kot festivalih, kot so Songkran (april) in Loi Krathong (november).

 • King Maha Vajiralongkorn rojstni dan (28 julij): Najodmevnejši dogodek za potnike, je King Maha Vajiralongkorn rojstni dan praznuje julija 28. Ta praznik je ne smemo zamenjevati z King Bhumibol je (nekdanji kralj Tajska) rojstnega dne 5. decembra.
 • Kraljice Sirikit rojstni dan (12. avgust): Rojstni dan kraljice matere služi tudi kot materinski dan na Tajskem. Javni faze so postavili kulturnih oddaj; svečah slovesnost je potekala v večernih urah, včasih sledil ognjemet v čast kraljici Sirikit (rojen leta 1932).
 • Budistični Lent (datumi razlikujejo): Nekaj budistični prazniki, kot so budistični Lent potekala v juniju in juliju. Potniki komaj presegajo prepoved prodaje alkohola, ki dan. Morda boste videli nekaj manj menihi v javnosti, in po dobrih tempelj bonton je še posebej pomembno v tem času.

Poletje Potovalne Nasveti

 • Dež je nekoliko manj intenzivno v poletnih mesecih na otokih, kot so Koh Samui, Koh Tao in Koh Phangan.
 • Chao Phraya River v Bangkoku je poplavljena, ko dež preveč težka. Poplave ni običajno problem v poletnih mesecih, vendar je omogočilo dodaten čas za lete samo v primeru.
 • Morda boste lahko, da se pogaja cene nizko sezono v hotelih in penzioni, še posebej kasneje v poletnih mesecih, kot turisti začeli tanke ven.
 • Kot dež povzroča stoječe vode za gradnjo v cvetličnih lončkih in druge posode, populacija komarjev povečuje. Bodite dodatne varnostne ukrepe za preprečevanje ugrizi, predvsem v mraku.

Tajski otoki v poletje

Podnebje se razlikuje za tajskih otokih v poletnih mesecih, odvisno od tega, na kateri strani Tajske.

Koh Chang v zalivu Tajske prejme največ padavin v juniju, juliju in avgustu, vendar dež ni preveč slabo dlje na jug v Koh Samui in okoliške otoke (Koh Phangan in Koh Tao) do okoli oktobra. Najbolj namočena meseca na Koh Samui, so pogosto oktober, november in december.

Medtem pa na drugi strani Tajske, monsun zadetkov Phuket in otoki v Andaman Sea (Koh Phi Phi in Koh Lanta) okoli maja. Padavine pade ostro do decembra.

Nekateri otoki, kot so Koh Lanta na zahodni obali Tajske, večinoma zaprli po juniju so nevihte premikate skozi. Nekaj ​​podjetij bo ostala odprta, vendar ne bo tako veliko možnosti za prehranjevanje in spanje.

Stranke v poletje

Poletje je deževno in zato je “izven sezone” na Tajskem, vendar priljubljena stranka otokih še vedno zaseden. Študentje iz celega sveta izkoristite poletnih odmori, da gredo z nahrbtnikom in trdo zabavo na otokih, kot so Koh Tao, Koh Phi Phi, in na Haad Rin na Koh Phangan. Potovanje družine tudi izkoristiti priložnost za potovanje, medtem ko so otroci iz šole.

Tajska ni le kraj za zabavo za popotnike v poletnih mesecih. Vreme v Malezije Perhentian otoke in Indonezije Gili otokih je dejansko boljši v poletnih mesecih. Nenehno zasedena Bali postane še bolj gneča poleti kot potniki gredo izkoristiti sušnem obdobju v južnem delu jugovzhodne Azije.

Amazing Thailand Grand Prodaja

Vsako poletje, Tourism Authority Tajske gosti Amazing Thailand Grand prodaja od sredine junija do sredine avgusta v prizadevanju za spodbujanje turizma v času nizke sezone mesecih so.

Trgovine, ki so del poletne prodaje prikazati poseben logotip in ponujajo popuste domnevno do 80 odstotkov off redne cene.