Popoln vodnik po obisku Velike piramide v Gizi, Egipt

Posted on

Popoln vodnik po obisku Velike piramide v Gizi, Egipt

Na zahodnem bregu reke Nil leži Egipta najbolj emblematične starodavni pogled : piramide v Gizi. Spletna stran je sestavljena iz treh ločenih piramidnih kompleksov, vključno Velike piramide v Gizi (znan tudi kot piramida Khufu), piramida Khafre in piramidi Menkaure. Velika Sfinga v Gizi stoji Sentinel nad vsem. Vse tri piramide bile zgrajene s Četrtič dinastije faraonov, zaradi česar so stara več kot 4500 let. Skupaj so del starodavne Memphis nekropola in stojijo kot dokaz, da je presenetljivo bogastva, moči in arhitekturne hrabrost starih Egipčanov.

Ugotovite, kako obiskati piramide s tem priročniku.

Piramide pri Gizi

Velika piramida v Gizi je hkrati največji in najstarejši od piramid Giza. To je bila zgrajena kot grob in spomenik za faraona Khufu, in zaključila okoli 2560 pred našim štetjem kot druge piramide, je zgrajen iz velikih blokov granita in apnenca, ki bi bila pridobljenega, transportira ter sestavi z roko. Skupaj smo uporabili približno 2,3 milijona kamnitih blokov za ustvarjanje piramido, ki je bila prvotno oblečene v gladko beli apnenec. Po grški zgodovinar Herodot, ta arhitekturni podvig zahteva zaposlenih 100.000 ljudi in je 20 let za dokončanje.

V času največjega razcveta, bi piramida bi stala 481 metrov (146,5 metrov) visok. To je bil najvišji umetna struktura na svetu že več kot 3.800 let. Vhod se nahaja na severni steni in vodi preko vrsto koridorjev na kraljica je in kraljeve zbornice. Piramida je bil odprt in izropano jih faraonov iz srednjega in novega kraljestev, ki so se morda uporabili njeno vsebino, da predložijo svoje grobnice v Dolini kraljev v bližini Luksorja . V helenistični časih, je bila Velika piramida imenovan kot eden od sedmih čudes sveta.

Kljub temu, da je najstarejši od starodavnih čudes, je tudi edini, ki še vedno obstaja danes.

Kefrenova piramida

Druga najvišja od piramid Giza, piramida Khafre je bila zgrajena kot grobišče sina in naslednika khufu je. Natančen datum njegovega zaključka niste prepričani, čeprav Khafre vladal od okoli 2558 do 2532 pred našim štetjem. Nekateri od originalnih apnenec ohišja ostanki te piramide je po vrhu, čeprav je ostalo odstranili ob različnih časih v vsej svoji zgodovini – tudi v devetnajstem dinastije, ko Ramzesa II izropali apnenec za enega od svojih templjev v Heliopolis. Ta piramida ima dva vhoda, ki vodijo na eno samo grobišče komoro in podrejenim komoro, ki so bili morda uporabljeni za namene skladiščenja.

Piramida Menkaure

Piramida Menkaure je najmanjši in najnovejši od treh in je verjetno končan v začetku leta pred našim štetjem v 25. stoletju razliko od ostalih dveh piramid, je bil samo zgornji del oblečene v apnencu in delih granita zunanjosti zdi nedokončana. To je verjetno, da je bila gradnja prekinjena z Menkaure smrti in nikoli končan. Piramida ima en sam vhod, ki vodi v podzemni pokopa komoro. Ob koncu 12. stoletja, je bil prva žrtev Sultan Al-Aziz Uthman poskus je za rušenje piramide. Na srečo je naloga izkazala za pretežko in je bil opuščen; pa škoda, da piramida v severni steni ostaja kot dokazilo o vandalizmu.

Velika sfinga v Gizi 

Velika Sfinga v Gizi je mitično bitje s telesom leva in človeško glavo. Egiptologi na splošno strinjajo, da je bil njegov obraz vklesan v podobi Kefren je; kar je smiselno glede na dejstvo, da sega do njegove vladavine. To je najstarejša znana monumentalna skulptura v Egiptu in je še posebej impresiven, če pomislimo, da je bil izklesan iz enega samega kos planote je apnenca živo skalo. Plasti različno gostoto na računu skalni za pospešene erozije v srednjem delu telesa Sfinga, medtem ko teorije bahajo, da je razlog za njeno manjka nos. Meri 240 čevljev (73 metrov) v dolžini in stoji 66 metrov (20 metrov) visok.

Sodobni Raziskave

V Giza piramide so bili predmet raziskovanja in raziskovanja za skoraj tako dolgo, kot so obstajale. V začetku leta 1800, francoski arheolog Auguste Mariette začel potrditvi delo na mestu Giza. Prvi sodobni arheologi za raziskovanje notranjosti piramid vključenih Giovanni Belzoni, John Perring in Richard Vyse, in Karl Richard Lepsius. Leta 1880 je britanski arheolog Sir William Matthew Flinders Petrie odpotoval v Gizi, da bi prvo znanstveno raziskavo piramide. Njegove risbe in meritve so bili tako natančni, da je veliko našega razumevanja, kako so bile zgrajene še vedno temelji na njegovih ugotovitvah.

Izkopavanja nadaljevala v 20. stoletju in v 21.. V letu 2010 je egiptovski arheologi odkrili delavca grobišče , ki so potrdili piramide so zgradili plačani obrtniki, ne pa sužnji. Nazadnje, v maju 2019, novo pokopališče in sarkofaga so odkrili, da so verjeli, da so starejše od 4500 let. Leta 1979 so bile piramide v Gizi vpisane na Unescov seznam svetovne dediščine, skupaj z ostalimi nekropole Memphis .

Stvari Znamenitosti & aktivnosti v piramide v Gizi

Danes, tri glavne piramide in sfinga so glavne znamenitosti; vendar pa je veliko več videti v Gizi, vključno z vrsto manjših, pomožnih piramide, Mastaba grobnic in templjev. Ogledate si lahko tudi ruševine vasi delavcev, ki se nahaja na jugovzhodu piramide Kefren in Menkaure; in Solar Boat muzej . Slednji hiše čoln, ki je bilo pokopan ob vznožju Velike piramide in skrbno rekonstruirali strokovnjaki tekom 14 let. Če boste ostali, ko se stemni, lahko pa tudi gledati, kako so piramide osvetljena od nočnih Sound & light show .

Splošni vstopnice vključujejo turnejo znotraj ene od treh satelitskih piramide kraljice Cheops. Če si želite ogledati znotraj treh glavnih piramid, je možno, da to storijo z nakupom dodatnega vozovnice. Ni preveč videti notranjost, saj so bile mumije in njihove zaklade odstranimo (bodisi looters, ali za varnost egipčanski muzej ). Staro kraljestvo faraoni tudi ni okrasijo pogrebnih komore s hieroglifi kot kasneje vladarji storil. Vendar izkušnje posežejo globoko v teh starih struktur, je vredno, da za mnoge obiskovalce, čeprav bi claustrophobics odjavite. Plezanje piramide nezakonita.

Kako obisk piramide v Gizi

Nekateri ljudje odločijo, da se pridružijo organiziranem ogledu . Prednosti so hotelsko pick-up, prenose iz Kaira, zajeti vstopnih stroškov in angleško govoreči egiptolog vodnik za; pa boste potovali v veliki skupini, v času, ko so piramide najbolj gneča. Druga možnost je, da je enostaven za raziskovanje piramid neodvisno. Taxi ali Uber vožnje od središča Kaira traja približno eno uro (odvisno od prometa), in so neverjetno poceni. Javni avtobusi tudi potovanje izven egipčanski muzej na piramide.

Ko prideš tja, se lahko odločite za sprehaja kompleksu peš ali najem kamelo ali konja. Slednji je priljubljena izbira za tiste, ki želijo stopiti v puščavo, da bi dobili panoramski pogled na piramide; Vendar, veliko živali, so slabo obdelana ali nezadostnega napajanja. Najboljši pogledi so iz sipin v ozadju piramido Menkaure, in vključuje vse tri templje vzporejal proti moderni Kairo skyline v oddaljenem ozadju. Sturdy obutev, dovolj za zaščito pred soncem in veliko vode so vsi Mora Kaj potrebujete za vaš Gizi avanturo.

Če želite, da bi se izognili gneči, poskusite obiskati malo kasneje v dnevu, ko je večina izmed organizatorjev avtobusov je in odšel (najbolj pridejo med 9:30 in 10:30).

Ure in Vstopnina

Po uradni egiptovski turistični spletni strani , na mestu ob 9. uri odpira vsak dan in zapre ob 5 uri se cene vozovnic naveden kot 60 egiptovskih funtov za splošno sprejem, 100 egiptovskih funtov za vstop v Veliki piramidi, 30 egipčanskih funtov za vstop v Kefrenova piramida in 25 egipčanskih funtov za vstop v piramidi Menkaure. Zvok in luč Prikaži stroški US $ 15 in jih je treba rezervirati vnaprej.